Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Дури и нашиот премиер ја фура малодушната македонска логика: - Што има ти да се буниш поради неправда, кога тебе лично не ти е направена, не те засега.
(сум пишувал тука повеќе пати за овој синдром на македончињата, чии реперкусии најдобро ги има претставено Martin Niemöller)

Добар твит, кој го посочува ова:

"Вака сеа, Грујо не сфаќал зашто сегашниве студенти протестираат коа законот не ги фаќа нив, туку ги фаќа идните студенти. Од тоа заклучуваме дека он сè што прави, прави за себе, а не за иднината на Македонија. Таа ли е логиката?"

@Urosh_Veljkovic

Последно уредено:
B5yI1rHCcAEPbGv.jpg

Идејата беше да се задржат луѓето со музика така ?
Епа не само што не ги задржаа тие што дојдоа туку напротив и тие што беа таму побрзо ги избркаа, за 1 саат се преполови бројката на протестанти...
Најс мув Студентски пленум.

И да, убаво шо сите професори не поддржуваат, а од друга страна што уште ги викаат СПУКИМ на било каков состанок. Лицемерие пар екселанс :D

Денес нетов ебеше, доста луѓе што беа излезени немаа нет на мобилните, ја на one сум, другарка една од т-mobile, од страна повеќето тоа правеа муабет дека не можат на нет да се приклучат од моб ...
Пак некој технички проблем а ?
У право беше еден што искоментира, се кинат телефонски линии само у опасност за државен удар, класична модерна диктатура ни се дешава.
Лошо, ептен лошо изведено за жал (n)
И ја бев контра музика ама дајте предлог како треба другачие, мада Факт е дека со мирни протести, ситуацијата ќе си остане status quo, видете секаде каде што се изнудени промени, на каков начин е тоа направено, зашто еве ти излагаш мрзнеш, трети четврти пат, они у понеделник жглаааб, закнот у собрание, караванот си врви а кучињата лаат, до кога само незнам ...
У меѓувреме им се овозможи на џандариве да употребуваат и гумени куршуми, лека полека се спремаат за други сценарија, што си е сигурно сигурно си е.
Идејата беше да се задржат луѓето со музика така ?
Епа не само што не ги задржаа тие што дојдоа туку напротив и тие што беа таму побрзо ги избркаа, за 1 саат се преполови бројката на протестанти...
Најс мув Студентски пленум.

Почна и да врне, ладно кочан, и ја си отидов порано али немаше везе музиката, нејсе, сакаа некаква промена да воведат во начинот на дејствување на улица, не мора одма да се фрла со дрва и камења кон нив, али факт е дека треба да се промени начинот на дејствување .... почнувајќи од Понеделник.

Последно уредено:
Денес нетов ебеше, доста луѓе што беа излезени немаа нет на мобилните, ја на one сум, другарка една од т-хоум, од страна повеќето тоа правеа муабет дека не можат на нет да се приклучат од моб ...
Пак некој технички проблем а ?
У право беше еден што искоментира, се кинат телефонски линии само у опасност за државен удар, класична модерна диктатура ни се дешава.

И ја бев контра музика ама дајте предлог како треба другачие, мада Факт е дека со мирни протести, ситуацијата ќе си остане status quo, видете секаде каде што се изнудени промени, на каков начин е тоа направено, зашто еве ти излагаш мрзнеш, трети четврти пат, они у понеделник жглаааб, закнот у собрание, караванот си врви а кучињата лаат, до кога само незнам ...
У меѓувреме им се овозможи на џандариве да употребуваат и гумени куршуми, лека полека се спремаат за други сценарија, што си е сигурно сигурно си е.

Почна и да врне, ладно кочан, и ја си отидов порано али немаше везе музиката, нејсе, сакаа некаква промена да воведат во начинот на дејствување на улица, не мора одма да се фрла со дрва и камења кон нив, али факт е дека треба да се промени начинот на дејствување .... почнувајќи од Понеделник.
Ај ќе го коментирам целиот пост :D
И без интернет можеме да живееме, така да тоа шо немаше интернет и не праи голема разлика, башка и не е толку страшно.
Друго, ете ја кажав нека се читаат писмата за поддршка од странство шо беа пратени, нека се читаат аргументите на пленумот, нека одржи некој говор, па и нека се пуштат песни ама само неколку и тоа да бидат со да речеме револуционерна порака или мотивот да биде таков, а не да слушам бенд и на протести да глеам шутки ебате како се прават...
Ако сакаат креативност да покажат можеш тоа да го направиш преку транспаренти, преку флеш моб, а не преку тоа шо ќе ангажираш бенд да ти свири...
И понапред иам спомнато, сакам да одам на протест, а не на концерт.
Дека ладното време имаше голем удел и не се согласувам баш, зошто еве ја си отидов повеќе ради музиката него ради ладното. Не викам дека сите си отишле ради истата причина како и јас, ама според мене ладното и музиката имаа бар еднаква тежина денес.

Мене ми се свиѓа шо од ФИНКИ имаше многу добра организација, скоро 80% од кадарот ни се придружи, thumbs up за Трајковски, ѕвер е. Тргнавме во 1 и пол некаде од комплексот технички факултети, по Партизанска, скандираа и луѓето од страна. Е тоа беше едниствената светла точка на протестов денес. Пред Влада неорганизирано, нишо не се слушаше, ладно беше, и после 1 сат си заминав, а колку што видов многу беше мала бројката на тие што останаа.
Искуство за следниот протест, уште еднаш вака не.

Лошо се погоди терминот(крај на декември, времето кочан зима), иначе да беше подруго време од годината, се знае што е решението. Шатори пред Влада, ден-ноќ нема тргање од таму, штрајк со глад итн...

прстиве ми знаат али нема везе :) и јас мислам подобро ќе е со марш и во ударен термин од 4 попладне, да се блокира се.

Само да пишам додека се консолидирам, како што кажав, сите вие што поверувате во т. н. хаварија што им се десила на Те Ебале од денес да земете книгички телекомуникејшнс фор дамис. :) без навреда али хаварии ако се дешавале туку така по операториве поготово па кај Телеком убав ќе ни беше алот. :lolzz:

Леле браво за дечково со “Вратете ми ги другарите од Америка“ :place:

Бев негде од 14:30 и седев еден саат.. стварно беше премногу ладно, многу брзо заврши, околу 15:20 пола луѓе веќе се разиотидоа. Се согласувам дека поефективно ќе беше да се напраи повторно студентски марш (барем ќе се движевме немаше толку ладно да ни биде:D)
Иначе ја стоев негде позади така да од бендот ништо не се слушаше.
Ја имав интернет цело време, на т-мобиле сум.

(можи малку оф топик) Еднаш имав можност да разговарам со еден малку постар човек од Полска и разговаравме нешто онака неповрзано и во кафичот кај шо седевме ја пуштија Madness - Our house и ми кажа како песната го потсетила на средина на 90ти ко биле на студентски демонстрации и оваа песна ја пуштале па сите заедно ја пееле, многу се гордеел на тоа време. Муабетот ми е не е проблемот музиката, дечките од пленумот сакале да направат нешто поразлично а сепак да привлечат што повеќе луѓе. Е сега не знам колку беа (на ниеден медиум не му верувам, а од сликите делува солиден број) и дали им успеа, ама не може да им се замери. Можеби некоја песна ќе испадне химна на генерацијава.
Како и да е, големо браво за секој еден што присустувал, можат да бидат горди на себе.

Браво за сите што (НЕ) искочија на протестов, само така (y)
Синоќа заглавиле на забавата и плус на оние разгалените им е ладно. Да имаше митинг први ќе беа.

B5ymFMXIYAE3Dex.jpg B5ypBvRCIAAF281.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom