Казни за непристојно довикување

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Од 0:23 па натаму е решението за овие проблеми.

Еј извини ти се молам, јас не шетам полугола, па пак ми имаат довикувано, само затоа што сум женско.

Денес е време на рамноправност, па девојки, следен пат кога ќе видите некој згоден тип, почнете и вие да му свиркате:D

eeee pa svatete go toa kako kompliment be dokolku e vo granica na pristojnosta + tebe ti svirkaat sto ne setass polugola zamisli polugola da setas so ke ti se desava ;)

ма нека се донесе и кај нас ваков закон бе, али исто и законски под акти носење на допичњак 500 евра глоба, ги извадила цицките надвор 1000 евра глоба, носи провокативна облека низ која се гледаат гаќите 1500 евра, носење на маица без прслуци 3000 евра плус година дена затвор, тесна фармерица 1500 евра, шорцеви над колена 5000 евра итн итн да не должам многу ке го доработиме законов.
Не дупи нема кој не зјапа е сега некој и му се испушта по некој глас.

Види, друго е зјапање и дорфрлување, друго е да ти застанат 5 браќа кои ти пресекуваат пат, те потфаќаат, ти зборат вулгарно и не ти дозволуваат да поминеш. И тоа сосема нормално облечена. Мал милион пати сум се извадила од памет, зашто не знаеш како да реагираш и се надеваш дека има од околу нормални луѓе кои би ти помогнале ако ситуацијата излезе надвор од контрола. Може тебе ова не ти е јасно зашто не си го направил на некоја девојка ама верувај дека не сите девојки во вакви ситуации си навлекле беља ради облека или понашање.
Околу законот, ако мислат дека може да помогне, го подржувам, ама може во Белгија, кај нас оние од планина симнати ни закон ни Господ нема да ги опраи.

Кај нас треба да воведат казна за сељачко довикување од типот: ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈ! МИЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! ДОЈДИ ПРЕКУ УЛИЦАААААА МИЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!
Или муабет од тераса на тераса дур пружаат алишта: ЖАНО НЕ СЕ ПЕРЕ БЕЛ И ЦРН ВЕШ ЗАЕДНО ЖАНОООО!
Ма што кењам ја, дерење уопште треба да се забрани у државава! Само сељачишта прават галама!
This. Многу бучна нација сме.

Рестриктивни закони секогаш наидуваат на отпор и се потешки за прифаќање и примена. (брзо се развива црн пазар ;) )
За да бидат сите задоволни односно и овците на број и волкот сит, треба да се прифати барањето на групата од Њујорк што бараат право на движење топлес низ градот. Дискриминирани се во однос на мажите бидејќи тие смеат слободно да одат топлес.:pos: (Аман со оваа женска дискриминираност. )
Е овој закон ако се направи ЗАДОЛЖИТЕЛЕН за сите женски жители на Брисел, без разлика на боја, вера и сл. нема да има повеќе непристојни дофрлања.
Кога се ти е на ачик онака апла, не е предизвикувачки. Не проработува бујна машта и едноставно мажите остануваат рамнодушни на понудените женски облини. Жените ќе бидат “ослободени“ од обврска да се кријат, покриваат и ќе бидат ослободени од стегите на градникот, а мажите на почеток ќе бидат благо засрамени после тоа ќе се навикнат.

ПС. Едно прашање. После колку секунди гледањето во нечие добро деколте преминува во зјапање? :) Има некој праг, +/- секунди? :)

Види, друго е зјапање и дорфрлување, друго е да ти застанат 5 браќа кои ти пресекуваат пат, те потфаќаат, ти зборат вулгарно и не ти дозволуваат да поминеш. И тоа сосема нормално облечена. Мал милион пати сум се извадила од памет, зашто не знаеш како да реагираш и се надеваш дека има од околу нормални луѓе кои би ти помогнале ако ситуацијата излезе надвор од контрола. Може тебе ова не ти е јасно зашто не си го направил на некоја девојка ама верувај дека не сите девојки во вакви ситуации си навлекле беља ради облека или понашање.
Околу законот, ако мислат дека може да помогне, го подржувам, ама може во Белгија, кај нас оние од планина симнати ни закон ни Господ нема да ги опраи.

Ќе ти кажам една тактика .. коа ќе планираш да поминеш низ некое ризично маало , ќе си земеш една коза, козата пред тебе едно 20 метра , гарант нема да те приметат тебе ;)

Ваков закон треба да се донесе и кај нас, искрено повеќе страв ми е од такви што довикуваат се и сешто (па и капакот кога ќе те фатат за задник), отколку од кучињата скитници:pipi:

Непристојно довикување=давање комплимент.:)

Тука зборуваме за апсурдноста на некои закони а не за неспособноста на некои жени да свршат:cautious:

Секако, не зборуваме ни за неспособноста на мажите кои не можат да ги задоволат;)
Btw, законот не е апсурден воопшто од женска гледна точка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom