Кавалерство, изумрено или не...?

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Жените треба да знаат три работи поврзани со ова.

1. Најверојатно изиграва финоќа со некоја цел. Обично луѓето учени да бидат екстра фини во јавност се агресивни или барем огорчени во себе, или пак имаат други особини на луѓе би правеле нешто неприродно со цел постигнување некоја цел.
2. Ве смета за некоја на која и` треба помош (што ќе се одрази и во другите аспекти на врската...ако сте недоволно самостална, овие негови изразувања на кавалерство ака помош, ќе ги сметате за изрази на љубов итн, но без разлика на што се должат(љубов, способност за грижење за некој), не можете да се потпирате на некој за ништо)
3. Кавалерството (како прва појава), или блискоста/интимноста (како втора), немаат никаква поврзаност со тоа дали и колку се грижи за вас.

Темава отишла во непосакуван правец очигледно, ќе седи затворена додека модераторката не ревидира што треба а што не треба да седи, така да ако ви снема пост а треба да седи, ќе ви биде вратен, махинално ја избришав последната страна.

Дваjца членови се банирани перманентно од темава, ќе биде повторно отворена, со усул овој пат.

Ако не е изумрено, ајде веќе нека изумре. Тотално е застарено. Ако ништо друго треба да се реформира. Кажа еден пред мене, вратите на колите се отворале во времето кога се патувало со кочии и имало конкретна потреба за се подаде рака и да се помогне на дамата.
Читав некои безвезе коментари од типот кавалерството е вродено, да се понаша човек како кавалер, а не му е природно е ептен селјачки... па би сакал да одговорам на нив.

Кавалерствтото не може да биде вродено. Се работи за воспитување и манир. Тоа очигледно се учи.
Не е врв на селјачизам да се понаша човек како кавалер, иако не му е тоа стандардно однесување, само за да импресионира девојка, затоа што такво и слично однесување е нормално и природно кај двата пола. И двата пола прават се што можат за да го привлечат и задржат вниманието на припадниците на спротивниот пол. Машките, како што е добро познато, се повеќе стимулирани визуелно, додека женските, се чини, повеќе, од однесувањето на машите. Затоа женските се шминкаат и се облекуваат провокативно, додека машките се однесуваат на начин кој е привлечен за женските.
Да се разбереме, кавалерството за тоа било и измислено.

Штом го видам насловот на темава, веднаш ми одѕвонува во ушите еден стих од Елементал:

„ Teško je glumit manire fine, samo brijem kak' da te skinem... “

pred nekolku dena vo Ohrid pokusa da se samoubijat zena so skokanje vo ezeroto.Trojca decki vo toj moment vednas skoknale da ja spasat bez razlika so toj den ezereto bese razbesneto ,gi rizikovaja svojte zivoti ja spasija zenata.Spored mene bas ova e kavalerstvo vo prava smisla na zpborot.

pred nekolku dena vo Ohrid pokusa da se samoubijat zena so skokanje vo ezeroto.Trojca decki vo toj moment vednas skoknale da ja spasat bez razlika so toj den ezereto bese razbesneto ,gi rizikovaja svojte zivoti ja spasija zenata.Spored mene bas ova e kavalerstvo vo prava smisla na zpborot.
Ова е пред се човечност, доброта нешто што исто така се помалце го има.

јас отсекогаш сум го почитувал кодот на кавалерите, ама исклучиво со дами, не со секое девојче. Вреѓало или не, повеќето девојчиња се повеќе чавки него дами, а зачудувачки голем процент далеку повеќе сакаат да бидат третирани како стока отколку како дама. Во двата случаја јас им ги почитувам барањата ;)
Навистина многу подобро се чувствувам кога се однесувам како кавалер спрема некоја дама, ама денес и линијата помеѓу дама и шмизла некако се извитопери, па малку е загадочно тоа.

јас отсекогаш сум го почитувал кодот на кавалерите, ама исклучиво со дами, не со секое девојче. Вреѓало или не, повеќето девојчиња се повеќе чавки него дами, а зачудувачки голем процент далеку повеќе сакаат да бидат третирани како стока отколку како дама. Во двата случаја јас им ги почитувам барањата ;)
Навистина многу подобро се чувствувам кога се однесувам како кавалер спрема некоја дама, ама денес и линијата помеѓу дама и шмизла некако се извитопери, па малку е загадочно тоа.
разликувај фино девојче од “атеншион вхор“,мислам ќе нeмa проблеми ;)

Па со отварање на Трговските центри и насекаде автоматски врати,каваљерството изумре.
Шала на страна од кога ми рече девојка дека џабе си каваљер и толку добар кога ние жените сакаме лоши момци,престанав да бидам каваљер.
Но на крај краева жените се сакаат тоа спротивно од она што тие го велат.
Од такви девојки ваков сакам онаков сакам изумре каваљерството во мене.
Не до крај али прво сега запознај ме во најлошо светло па ако ги задоволуваш моите стандарди тогаш сум каваљер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom