Кавалерство, изумрено или не...?

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Па со отварање на Трговските центри и насекаде автоматски врати,каваљерството изумре.
Шала на страна од кога ми рече девојка дека џабе си каваљер и толку добар кога ние жените сакаме лоши момци,престанав да бидам каваљер.
Но на крај краева жените се сакаат тоа спротивно од она што тие го велат.
Од такви девојки ваков сакам онаков сакам изумре каваљерството во мене.
Не до крај али прво сега запознај ме во најлошо светло па ако ги задоволуваш моите стандарди тогаш сум каваљер.
И ја исто, Стеф. Порано отварав врати, принесуев столици, придржуев капути (а и бунди), купуев букети...сега брат, јок. Ноторен факт е дека жените сакаат све спротивно од она шо го пишуе у Фемина. Плус, џабе ја трујат омладината со романтични комедии у кои дечкото увек е пичица и ја тинтра девојката. Сасвим погрешно. Многу пути ми се потврдило дека ждригање у фаца е афродизијак за жени, а шамар е дефинитивна потврда дека ја сакаш. Нема таква која нема да одолее на комбинацијата ждриг & шамарчина. Баталете каваљерски филмои, симнете се малце у реалност.

Кавалерството не е изумрено, барем според тоа што јас го доживувам.

Инаку, се сложувам дека многу екс-кавалери се откажале од овој макотрпен стил затоа што нивните трофејни цури не го ценеле „тинтрањето“, го откачиле дечкото пичица за некој смрден простак.
Потполно го разбирам нивното разочарување!

Колку за утеха - постојат многу обични девојки кои мечтаат да им се приближи некој кавалер (како од романтичните комедии), но тој секогаш се упатува кон некоја понашминкана, пособлечена и посамобендисана.

И навистина, секој кавалер кој држи до себе е свесен дека е смешен ако се искрши околку некоја на која нема да му завидува барем пола кафана ;)

И ја исто, Стеф. Порано отварав врати, принесуев столици, придржуев капути (а и бунди), купуев букети...сега брат, јок. Ноторен факт е дека жените сакаат све спротивно од она шо го пишуе у Фемина. Плус, џабе ја трујат омладината со романтични комедии у кои дечкото увек е пичица и ја тинтра девојката. Сасвим погрешно. Многу пути ми се потврдило дека ждригање у фаца е афродизијак за жени, а шамар е дефинитивна потврда дека ја сакаш. Нема таква која нема да одолее на комбинацијата ждриг & шамарчина. Баталете каваљерски филмои, симнете се малце у реалност.
Такви статии ми се гади и од филмовите што величат вистинска љубов...

Јас незнам со каков тип на жени ти комуницираш но дефинитивно прв пат срекавам ваков вид на афродизијак.
Не дека не сум читала вакви претерувања од типот јас ова јас она,ама жените овие момци ги сметале за пички,но еве ми се пројави желба да напишам дека пичка е оној маж кој наместо да го најде патот до срцето на некоја девојка,тој пробува кукајки и жалејки се наоколу,како тој сиротиот добронамерец никој не го гледа.
Кавалерството не е за заведување девојки туку еден дел од сечија сопствена култура,или па не?
Кога нема слободно столче во просторија во која влегувам ако некој од колегите ми го понуди своето да седнам,тоа треба да го сфатам како да колегата сака да ме освои?
Кавалерството постоело и ке продолжи да постои.
Ако ние очајно продолжиме да го бараме во секој човек тогаш со сигурност дека ке се разочараме.

Такви статии ми се гади и од филмовите што величат вистинска љубов...
Ја мислам пак сваком по заслугу. И ние знаеме да претераме понекогаш, малце или малце поише. Колку повеќе ни удоволуваат дупло збеснуваме. И после престанал да биде каваљер,нормално.
А мразам типови како Tapetarot Petar. ма сместа откачувам бре. Ако ти се ждрига на мајка ти пождригај и па да ти објасне каов кавалер си.

Ја мислам пак сваком по заслугу. И ние знаеме да претераме понекогаш, малце или малце поише. Колку повеќе ни удоволуваат дупло збеснуваме. И после престанал да биде каваљер,нормално.
А мразам типови како Tapetarot Petar. ма сместа откачувам бре. Ако ти се ждрига на мајка ти пождригај и па да ти објасне каов кавалер си.
Абе јас сум пак каваљер со девојки кој ги тестирам.
Ако издржат им ја покажувам светлата страна на мене,ако не не ги шишам ;)
--- надополнето: 26 април 2013 во 22:54 ---
Јас незнам со каков тип на жени ти комуницираш но дефинитивно прв пат срекавам ваков вид на афродизијак.
Не дека не сум читала вакви претерувања од типот јас ова јас она,ама жените овие момци ги сметале за пички,но еве ми се пројави желба да напишам дека пичка е оној маж кој наместо да го најде патот до срцето на некоја девојка,тој пробува кукајки и жалејки се наоколу,како тој сиротиот добронамерец никој не го гледа.
Кавалерството не е за заведување девојки туку еден дел од сечија сопствена култура,или па не?
Кога нема слободно столче во просторија во која влегувам ако некој од колегите ми го понуди своето да седнам,тоа треба да го сфатам како да колегата сака да ме освои?
Кавалерството постоело и ке продолжи да постои.
Ако ние очајно продолжиме да го бараме во секој човек тогаш со сигурност дека ке се разочараме.
Супер е се што велиш.
Но во реалноста друга е сликата.
Фактот е каваљерството го ценат повозрасни девојки не девојки што не се созреани.
Девојки до 25 години што сум правел муабет не даваат толку голем приоритет на тоа.
Кај нив е битно да се авантуристи во душа и да не им идат по ќеиф.
Но секогаш има исклучоци нели,најбитно во се е да не се претерува.
Од жалење ништо не бива и ако сакаш да прифатиш предизвик треба да отидеш и да не размислуваш за последиците сепак разликата од тоа што ќе видиш со твои очи и ако не отидеш е голема и ако почнеш нешто голема е шансата да успееш.
Се е до начинот на размислување.
Ако си создаден за ризик и да не ти е гајле што другите мислат било кој ќе ти го цени тоа.
На крајот на малите гестови го прават човек голем,ама треба да истражуваш и да отвориш очи а не како порано само во една и ќе се затрескаш веднаш.
Еве ти за убавите зборови :)

Во денешно време ако си кавалер, старомоден излуфтиран и кич ќе бидеш. А ако не си кавалер, тогаш си незаинтересиран балканец кој не обрнува доволно внимание на девојката. Интересното е што исти личности ги даваат овие различни заклучоци, не зборам на памет туку од примери на блиски луѓе. Затоа не постои конкретен одговор за темава, постапувај така како што мислиш дека е правилно со одредена личност.

Со секоја според заслуга.

јас отсекогаш сум го почитувал кодот на кавалерите, ама исклучиво со дами, не со секое девојче. Вреѓало или не, повеќето девојчиња се повеќе чавки него дами, а зачудувачки голем процент далеку повеќе сакаат да бидат третирани како стока отколку како дама. Во двата случаја јас им ги почитувам барањата ;)
Навистина многу подобро се чувствувам кога се однесувам како кавалер спрема некоја дама, ама денес и линијата помеѓу дама и шмизла некако се извитопери, па малку е загадочно тоа.

Кавалерството не е изумрено, барем според тоа што јас го доживувам.

Инаку, се сложувам дека многу екс-кавалери се откажале од овој макотрпен стил затоа што нивните трофејни цури не го ценеле „тинтрањето“, го откачиле дечкото пичица за некој смрден простак.
Потполно го разбирам нивното разочарување!

Колку за утеха - постојат многу обични девојки кои мечтаат да им се приближи некој кавалер (како од романтичните комедии), но тој секогаш се упатува кон некоја понашминкана, пособлечена и посамобендисана.

И навистина, секој кавалер кој држи до себе е свесен дека е смешен ако се искрши околку некоја на која нема да му завидува барем пола кафана ;)

Тоа е тоа, браво за постовиве. :)

за некоја сум каваљер за некоја не сум ,се зависи од тоа како таа се однесува

Еј колку ми направи мерак сега еден постар господин, кој без сомнение е пораснат во времето на дедо ми и воспитуван во духот на доброто однесување и кавалерството.
Се зачекуваме на влез од зграда и јас како фино воспитана момичка, која ги почитува повозрасните од себе, им отвара врати, им станува во автобус, им носи торби кога се враќаат од пазарче, ја отварам вратата и отстапувам наназад за човеков прв да помине низ врата. Но не, нема минување кога е понежниот пол во прашање. Ајде, ми вели, дамите имаат предност. (y) Иако сум 40 - 50 години помлада од него...

за некоја сум каваљер за некоја не сум ,се зависи од тоа како таа се однесува

А како треба да се однесува да бидиш со неа како каваљер?Наведи примери или пак ситуација секако настрана од тоа дека треба да се однесува како нафурана шмизла :)

Секако дека постојат каваљери,дали во помал или поголем број не е изумрено...Јас знам дека се уште постојат вакви типови и сето тоа треба да се цени кај нас девојките за да не кукаме подоцна како машките биле ѓубриња а женските повредени и напатени душички...Како што кажа веке членот кој го цитирав,зависи од однесувањето на цурата.
За кавалерство...хммм ке кажам еден пример кој го имам доживеано пред неполна година...
Во пицерија со пријатели,еден од нив ми го намести столчето да седнам...И ми вели:По вас млада дамо...Јас се вцрвенив...Хухуху :icon_lol:
Дали имам заслужено не знам,никогаш не ми кажа... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom