Кавадарци vs Неготино

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
Кавадарци и Неготино се опасна работа. Најинтересен говор во Македонија. Двете заедно го јадат Куманово (55-45). :smir:

Поздрав до сите три.

Само качете неколку клипови да чуеме како зборат и едните и другитге, а не како во првиот пост да има само превод.

Е вака се ваде лозје, а пресечил реката и а навртил во неговото лозје да се наваде :pos:

Интересн речник, а :icon_lol:

24ypzl3.jpg

Денеска е 2 Септември ден кога во Неготино заучуват.

(во се се назад)

Денеска е 2 Септември ден кога во Неготино заучуват.

(во се се назад)
Да, баш така е. :rolleyes: Затоа првото школо у Тиквешијата е отворено у Неготино 1830, па у Ваташа една година после тоа. А на кавадарчани му требало 8 години покасно да му текне оти школо треба да си отворат. :D

Да, баш така е. :rolleyes: Затоа првото школо у Тиквешијата е отворено у Неготино 1830, па у Ваташа една година после тоа. А на кавадарчани му требало 8 години покасно да му текне оти школо треба да си отворат. :D

Не сум од Кавадарци имам пријатели од Кавадарци имам и до Неготино. Тој ривалитет е најепскиот во историјата на човештвото. И неможам да престанам да се смеам кога се зајадуват едни со други. Еден другар од Кавадарци денес пишал дека Неготино е поблиску до Европа, железничка, река, автопат арно ама многу ретко имале Неготинци вода и затоа небањати не ги пуштале во Европа.

Не сум од Кавадарци имам пријатели од Кавадарци имам и до Неготино. Тој ривалитет е најепскиот во историјата на човештвото. И неможам да престанам да се смеам кога се зајадуват едни со други. Еден другар од Кавадарци денес пишал дека Неготино е поблиску до Европа, железничка, река, автопат арно ама многу ретко имале Неготинци вода и затоа небањати не ги пуштале во Европа.

Kako pa za 8 mart,najatraktivna tura im e na zeleznicka,tamu si gi nosat zenite,baska i kaj nas moze da slusnis ponekogas daa ebaam,vo Kavadarci mlado staro zensko sekoj vtor zbor im e toa :D Baska ako ne se znaele mnozina vo Kavardci za glusec e gluseci :D

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2

Им викам на Кавадарчани преди некој ден абе што не си отворите група на фејс со Неготичани да се спукате малку со коментари. И ми вика дечкото:

„Е шо група да отвориме кога немат интернет, му пуштаме само на тешки празници и секоја втора среда у месецот„

Им викам на Кавадарчани преди некој ден абе што не си отворите група на фејс со Неготичани да се спукате малку со коментари. И ми вика дечкото:

„Е шо група да отвориме кога немат интернет, му пуштаме само на тешки празници и секоја втора среда у месецот„

Hahah rivalstvoto za vekovi ostanuva,inace tepackite prestanaa ne e kako sto bese na vremeto,sega vo Havana na primer 30% se i kavadarcani i nikomu nisto.Za Negotino mozam da kazam deka e eden od najmirnite gradovi vo drzavata,tepacka ednavo mesec i toa posleden pat nekoj Velesani,Skopjani.Dodeka za Kavadarci tamu e div zapad,se tepaat se drzat celo vreme vo forma,sum gledal tepacki ama tolku krvnicko NE,nedaj boze da padne nekoj vo tepacka avtomatski si go krate 4 godini zivotot do kraj se tepaat,eve i edna prikazna od Zlatno Burence kafana vo Kavadarci odime vo cetvrtok obicna den i taman na kraj od pesnata vlevame,lugjeto koj kako stignal oblecebi koj so rabotnicki odela,koj seuste na vlecki.I prvata recenica sto ja slusam kako vlevam Pickati majcina ja te naprajv ja kje te otepam,i si prodolzuva zabavata :D

Вчера ги пецкам за фудбалот и им викам абе слушам сте формирале клуб за во 4 лига, како е Неготино имат ли они?
Ми вика „шо дека имат се Кавадрчане им играт, сега ќе си ги вратеме„

Вчера ги пецкам за фудбалот и им викам абе слушам сте формирале клуб за во 4 лига, како е Неготино имат ли они?

Haha da mozeme uste sega da im gi vratime,pojma nemaat.Kvalitetnite igraci od Negotino i Kavadarci si igraat prva liga i stranstvo.Mladinci,kadeti sto trebaat da bidat si odat i igraat vo Rabotnicki,Metalurg,Vardar del se pevotimci i imame nekoj reprezentativec.Primer Filip Ristovski ako ne se lazam i kapiten im bese na mladinci na Metalurg sega e vo seniprskiot tim redoven.I kapiten na U19 na Makedonija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom