Кастрација - хуман или нехуман чин?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
А што ако е жена?Што ќе и кастрираат?
Наташа ја подржувам твојата метода.
се сечат јајцеводите за жена да остане стерилна. Ама мислам дека од тоа нема назад така да не знам дали баш тоа го применуваат

овде нема хумано нехумано, одма кој направи глупост кврц , а тоа со хемиска кастрација не бре одма механичка :) и колку е можно поболно за да биде пример за другите да не грешат.
иако јас сметам дека наместо ова треба да го пуштат секој што ќе силува со двајца црнци да осети насвоја кожа што всушност направил , а доколку го повтори делото да се успие одма зс такви монструми не заслужуваат да живеат...

Воопшто не е битно дали е хумано или не....
Хуманоста е за луѓе....а во случајов се работи за нелуѓе-монструми.
Во огромен број случаеви одкако биле пуштени по издржаната казна затвор го повториле злосторството.
Кастрацијата не е доволна казна.
Доживотен затвор не е решение....само џабе ќе троши пари државата на нив.
Според мене смртна казна....и решен проблем.

Добра работа според мене, само ова не само на педофилите туку треба да се спроведува и на силувачите и педерите, само за овие последниве тешко да се случи бидејќи имаат незнам какви све не организации кои ги подржуваат нивните "права", за разлика од педофилите каде истите немаат никакви организации, движења или шта ти ја знам какви не глупости.

Јас сум за тн хемиска кастрација, името е некако страшно, така да кај некои предизвикува отпор, но такви луѓе не треба никогаш да имаат било каков сексуален живот. Единствена опасност гледам во тоа да не се злоупотребува па некој невин да настрада (како во Тетовирање на пример). А и никаде не прочитав колку е оваа (мислам на педофилијата) застапана во Македонија, колку случаји годишно имаме?

Aбе за педофили не хемиска, туку физичка кастрација ито со сатар, ништо повеќе не заслужуваат !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom