Kassandra

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Леле ко ќе имаше касандра да поминеше по чаршија жив чоек немаше ееее времиња колку бевме сите уфилмани :vozbud:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Ви текнува на некој на таа грдата жена што беше на островот....

Лазара се викаше?

Ч

Чек Он Ит

Гостин
О, очигледно сум немала Касандроманија, само 5-6 епизоди сум гледала. Ама како да не се сеќавам на денот кога првпат почна да се емитува (на МТВ беше така ?!) Баба ми и дедо ми испособрале 20 луѓе и се спремаат Касадра почнува, мајка ми и татко ми исто (општи хаос, не знаеш ни кој пие ни кој плаќа), а јас, па ништо 5минути гледав дур ми читаа што како и после ме испратија да ме чуваат баба ми и дедо ми ... Седнувам јас овие ми викаат, знаеш кој е овој филм :icon_roll, ова е Касандра, мораш да го гледаш, прв филм во Македонија, ова е она, тоа е тоа и можеби заради тоа и ми се згади да ја гледам (знаете баба како го отекува внучето со небитни работи за негова возраст и внучето нормално ќе бега подалеку од Касандра и се со неа:pred:)

Памтам само дека бев маскирана во Касандра, а и Ранду имав дури :tapp: ... Низ сите тие пооригинални маски ни дадоа награда ејјј ... Колку луѓево биле заразени со чудово ... :helou::helou::helou:

Значи не го гледав филмов, ама за сите тие што не го гледале помлади генерации, тие што пропуштиле лекот е Перегрина, ајт сега за ново време кога замирал градот да биде прогласен терминот од 5h до 6h.
:ija:

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Eх,Касандра,Касандра...

Кога ќе помислам како со нетрпение чекав да почне новата епизода од Касандра,па јас и мајка ми ќе се нацртаме пред телевизор,а татко ми кутриот,пцуе,колне зошто некој донел шпанска серија во Македонија.

На крај и него го асимилиравме.Дури и тешко му падна кога Росаура го уби Ранду.

Во школо беше истата приказна...ние девојчињата (а богами и машките) се натпреварувавме кој има повеќе и поразновидни тефтерчиња...па се менувавме,купувавме специјални Касандра албуми...

Па тек кога излегоа спешл едишн тефтерчињата со свадбата на Касандра и Луи Давид-е тоа беше кулминација на нашата среќа.

Сите носевме ленти за коса како онаа на Касандра,привезоци за клучеви,ланчиња,прстенчиња...мислам дека единствено немаше Касандра маички (можеби грешам,ама јас немав :():pos:

Мислев дека ваква серија нема повторно да се направи.Згрешив.Сега ја имаме Перегрина.:pos:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
ја плачев коа умре Игнасио (Игнацио) пошо милсев дека е Луи Давид (ако му го згрешив името бан од темата),а така мислев пошо бев мал и не ми беше лесно да стигнам да читам се и плус на македонски беше...
ееее сеа ко ке мислам колку сум пател тогаш!:baeh:

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Памтам прво одделение бев,и само то се гледаше!
Се имавме топнато плачење со другарките ко ја погоди Ранду Касандра со нож и ко ја зеде дома Луи Давид да ја лечи. :pos:
Сите девојчиња носеа траки за коса со пулејки исто како нејзината,сите џвакавме мастики со сликички од неа,искрено да ви кажам мене уште ми се залепени на вратата од плакарот. :pos::pos:
Ja имам Росаура,една како се викаше Лилија Роса мислам,мајка и нејзина ја имам и тој докторот шо ги лечеше сите.:pos:
Памтам исто така дека со брат ми ама ептен се каравме за телевизорот оти тој не можеше да ги поднеси сериите(мислам то и ден-денес) и се тепавме и се каравме оти ми ја менуваше програмата.:pos:

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Лелееее идеше 8 сатот и надвор штама, жив чоек немаше, сите по дома за да гледет Касандра. Баба ми дури и специјално ќе излезеше в чаршија за да купит касета за да снимала, да не пропуштела една епизода. хехе А на школо пак сите ама баш сите со сличињата на одмор и се менвевме....... па и тие траките ко ќе ми текнит, секое второ момиче таква трака носеше, а дали и стоела или не, то ни најмалце не беше битно.....

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
sobirav slikicki gi imav milioni tevtercinja tetratki a neznam zaso...imav traka kasandra a i placev lele mori majkooooooooooooooo...i znam koa ke se javese babmi u srbija kaj tetkami ona ni gi preraskazuvase zaso bea ponapred demek so kako ke se desi...abe KASHA

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Никогаш не ја имам гледано серијава ама знам дека кога ке се јавевме кај роднините ке речеа ај јавете за пола сат ,цепки .

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Си носам почесто ленти околу коса, па имам мака од таа Касандра ... и ден денес знае вујко ми да ме викне Касандра и тоа на улица!:pos2:

А на времето кога се емитуваше ... имаше еден ноќен клуб кој имаше телевизор, па после школо трчанката таму на Касандра, дека немаше луѓе преку недела и во тоа време ... кафето и цигарите пред нас, ќе сменевме сами канал, пуштавме глас, музиката ја гасевме и мераци!:shame: Персоналот и газдата со тек на време ни станаа како семејство, па немавме гајле уште толку. Еее тоа беа радости и убави поминати времиња ... сега веќе не е интересно ... да седиш сам по дома и да пратиш толку многу серии ... е не. :umorno:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Aбе ова све добро што штама било во тоа време,ама зар одткога ќе завршеше касандра не се јавувавте сите едни на други и си раскажувавте што како било,дали се сте разбрале,дали сте стигнале цел превод да го прочитате,дали нешто не сте сватиле и пола саат на телефон го губите зборејќи за серијата,после школото пред да се разделите цел саат зборите за касандра што мислите како ќе оди понатаму што ви се допаѓа а што не ви се допаѓа у касандра и такви муабети...сеа коа го глеам моето биро цело е уништено со сликите од касандра(некои се до пола,некои изгребани)а тогаш кој ги имаше беше цар(јес да сите ги имавме ама кој ги немаше е глупав како може да не ја гледа таа серија и да не собира слики)...а за албумот да не зборам...мораше цел да се собере:jaj:Инаку не знам дали сум у право ама сум чул дека касандра(глумицата) кога идела да го посети скопје имала сообраќајка и умрела,ако е тоа точно бог да ја прости:nesum:

Morbidnio

ај лав вариорс
Член од
17 февруари 2007
Мислења
456
Поени од реакции
1
edinstveno sho pamtam e deka bese u cirkus i eden randu frlase so nozevi ....

Член од
17 февруари 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
sve ok so filmot... no nikoj ne kaze nisto vo vrska so kasandra i makedonija... mislim za toa, stom zavrsi serijata, koga Kasandra dojde u Skopje i go napolni cel gradski:eek:jea:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
СпаЈдеР напиша:
Инаку не знам дали сум у право ама сум чул дека касандра(глумицата) кога идела да го посети скопје имала сообраќајка и умрела,ако е тоа точно бог да ја прости:nesum:
Не, „Касандра(1)“ е жива и здрава и одтогаш Кораима Торес има снимено уште 10 филма.... баш глумеше и на еден што одеше на Сител

Исто и Ранду е жив и здрав

Kajgana Shop

На врв Bottom