Карти!

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Играв сега на одмор кога бев. А од карти знам да играм кент, табланет, макао, тонч, брич и магарец.

Играм само кога идам на припреми ептен е досадно,геј парти и мора карти.:nesum:

Игравме сеа карти јас, Болиглава и мајка му од Болиглава, хант поточно. Дур играв само јас против Болиглава арно беше, го тепав, ама ко дојде мајка му ко ни седна, во три партии ѓубриња не напрај и сеа пуфки ќе ни прајт да не утешит. :(

ретко играм кога ќе се собериме со другарите играјме табличе и хан на скара и пиво

играм карти понекогаш со другарките.највеке ја сакам играта ''лажеш'' и ''кен ''.тие ми се најомилени

Знам да играм табланет и игрите од детството магарец,кент,макао. Додека бев на одмор девојка ми се трудеше да ме научи да играм брич ама ја како што сум трапав за такви работи многу карти ми се видоа неможев да ги наместам се изнервирав кога ги фрлив пола саат неможеа да ги најдат картите дека бевме на трети спрат на тараса а повеќете отидоа надоле по други тераси кога ги собраа им се одигра :kesa:

Игравме пак со Болиглава хант, јас и тој само овај пат пошо ак ја викневме пак мајка му не ќе знаевме кај е вратана да бегаме.
Јас пак го јадов ко магаре и не знам вратата кај е, а пошо сме кај него дома и не знам кј е вратата, ќе си останам на спање. :chd:

Еве како се одвиваше оваа мега-битка и како шо мојте да видите јас секоаш водам на почеток, ама на крај го јадам стапот. Исто ко Македонија во фудбал - да се играше по едно полувреме само ќе бевме светски прваци. Ама не сме.:teshi:

2s5y1vp.jpg

Сеа ме збикса ама другиот пат ќе му вратам.

Игравме пак со Болиглава хант, јас и тој само овај пат пошо ак ја викневме пак мајка му не ќе знаевме кај е вратана да бегаме.
Јас пак го јадов ко магаре и не знам вратата кај е, а пошо сме кај него дома и не знам кј е вратата, ќе си останам на спање. :chd:

Еве како се одвиваше оваа мега-битка и како шо мојте да видите јас секоаш водам на почеток, ама на крај го јадам стапот. Исто ко Македонија во фудбал - да се играше по едно полувреме само ќе бевме светски прваци. Ама не сме.:teshi:

2s5y1vp.jpg

Сеа ме збикса ама другиот пат ќе му вратам.

некако чудно ми пишите :). Јас барем ко ќе пишам : хант -40, обично затворање -20, мини хант -60, до 10 бројките си се бројат исот од 10 нагоре се сите по 10 , џокерот 20 ...
овде не можам некако да се снајдам со бројктие :) или можи дека напиен :kesa:

бтњ ... честитки до Болигла :)

некако чудно ми пишите :). Јас барем ко ќе пишам : хант -40, обично затворање -20, мини хант -60, до 10 бројките си се бројат исот од 10 нагоре се сите по 10 , џокерот 20 ...
овде не можам некако да се снајдам со бројктие :) или можи дека напиен :kesa:

бтњ ... честитки до Болигла :)

Играме без заокружвење - ако имаш 6 в рака, 6 ти се пишет. Обично затворање -50, хант -100. Ако ти затворит тој а ти не си ни отворен, ти се пишит стотка, а ако ти напрајт хант се’ се бројт двојно (неотворен двеста, ако си имал в рака 14, ти се пишет 28).

И така нешо ваљда.

Знам да играм покер,хент,табланет,знк,макао и др не ми текнува... а покер инаку секој ден играме со другарите:)

Јас често играм хант и пишиме вака
-5 затварање, жив (10)
хант -10, ако го фаниш жив противникот (со сите карти у рака) му се пише 20
Се брое овака, сликите се бројат по 10, другите бројки обично, излева пример 47, тоа се 5, значи едниот ако затворил -5 а тој што изгубил 5

Ево се порадва и побратимов малце. Петнајсет брзинец специјално за него.

2m487yx.jpg

Те збиксав. Без попуштање.

Само еднаш ти го препуштив водството и мислеше Господа за мадина го фати. Е неамт така со мене брачка.

Плачи си. :teshi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom