Каролина Гочева

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Пффф “Сите тие дни“ била недоволна за хит.
Госпожата новинарка слуша ли воопшто радио?!

Јас на радио најмногу ги слушам само Капка под небото, Сама и Не чувствувам страв кои се комерцијален поп за радио.
Другиве кои се дефинитивно ппоинакви и похитовски многу послабо се пуштаат.
Дали некој има информација дали ќе се прават спотови за сите песни во вид на шоу како што беше со минатите два албума?

Јас на радио најмногу ги слушам само Капка под небото, Сама и Не чувствувам страв кои се комерцијален поп за радио.
Дали некој има информација дали ќе се прават спотови за сите песни во вид на шоу како што беше со минатите два албума?

Јас па цело време само Не се враќаш и Да можев да те погледнам ги слушам. :)))

Па во бели свет што би рекле нашиве северни соседи по радио станициве се пуштаат само официјалните синглови,останатите песни не се пуштаат,еве кај нас е така на Антена5,Метрополис и Сити радио,таму се пуштаат само тие песни,другиве си ги слушаат само фановите.Затоа кај нас не ги купуваат албумите ќе те угушат на радио по цел ден со сите песни,па и без да ги имаш веќе ги знаеш сите.

--- надополнето ---

Пффф “Сите тие дни“ била недоволна за хит.
Госпожата новинарка слуша ли воопшто радио?!
Па у текстот нема "звачу твоју верну жену да јој кажем да си лош у кревету" или "код тебе су моје гачице" тоа и фали.

Се работи за сосем друг вид на музика,али кога веќе сме кај Марга Сотировска пред 5 години кога ја започна кариерата изјави дека имала некои песни за Каролина и дека посакува соработка со Каролина,но во тој момент Каролина веќе го имаше издадено својот албум сето тоа остана така за понатаму,а колку што знам сега Марга не е тука.А и во однос на музиката доколку Каролина би живеела во Америка сигурно дека ќе презентираше сосем друга музика за која некаде на запад има публика а тука кај нас ја нема или е во мал број.

Грешка си ме разбрал изгледа, каролина е певачица, Марга е целосен музичар ама тоа не е муабетот, муабетот е во музиката а не во музичарите. Музичарите тие се потребни да ги знаеш, ако ти се допаѓа музиката од нив дали имаат уште таква музика, а не да знаеш дали кога си ги бричела пазувите дали мавала контра или не. И не значи ако каролина е некоја добра певачица, не може да утне песна и сега сите што не им се допаѓа или гледаат дека не звучи како што мислат дека треба да бидат напаѓани зошто она така за каролина, бог да чува сте.

Грешка си ме разбрал изгледа, каролина е певачица, Марга е целосен музичар ама тоа не е муабетот, муабетот е во музиката а не во музичарите. Музичарите тие се потребни да ги знаеш, ако ти се допаѓа музиката од нив дали имаат уште таква музика, а не да знаеш дали кога си ги бричела пазувите дали мавала контра или не. И не значи ако каролина е некоја добра певачица, не може да утне песна и сега сите што не им се допаѓа или гледаат дека не звучи како што мислат дека треба да бидат напаѓани зошто она така за каролина, бог да чува сте.
Јас не напаѓам никој и секој може да напише што сака,кога би им се допаѓало на сите тогаш би се зачудил,што не е во ред.Но кога некој сака да анализира нечие дело мора првин добро да го проанализира и преслуша и да размисли што пишува и како,за секое зошто да има и затоа,нејзината анализа и целиот текст е повеќе од смешен,таа само проценува што е сосема погрешно и некоректно.Инаку отворете muzika.hr за да видите што е рецензија на албум,а не таблоид да пишува рецензии траги комично е.

да кажеш дека Каролина нема хитови треба да имаш big balls
Поп-ѕвезда без хитови

(Кон: "Капка под небото", новиот албум на Каролина...Пишува Милица Џаровска)

"Капка под небото", новиот албум на Каролина Гочева има три убави балади. Насловната, "За година-две", и новиот сингл "Не се враќаш". Општиот впечаток е дека ова е најтажниот албум на поп-ѕвездата досега. Според баладите и песимистичките текстови кои доминираат, промовиран е вистинско време, на зима.
Останатите песни се просечни, многу помалку од она што еден вокал како Каролина би требало да понуди. Продукцијата е квалитетна, звукот модерен, но звучи како лош спој помеѓу текстовите, музиката и аранжманите. Најдобар пример за тоа е "Бои". Лесна мелодија, интересен љубовен текст на Весна Малинова и по малку фолкерски ориентален аранжман. Ништо со ништо не оди заедно. Ист е проблемот и во "Ме љубиш ли ти". Диско ритам, со депересивен текст: "Ме љубиш ли ти, би убил ли за мене". Се забележува дека Каролина и нејзините продуценти сакале шаренило од стилови и автори, кои покажуваат дека пејачката како вокал се снаоѓа во сите од нив. Најголемо изненадување е диско-денс песната "Сите тие дни", која е подарок од бугарскиот евровизиски претставник Миро. Каролина во ритам во кој помалку ја познаваме, но пак недоволно за хит.
Најубавиот дел од албумот е насловната "Капка под небото", која им и свој прекрасен акустичен микс. Оваа песна го вади целиот албум. Проверениот хитмејкер Весна Малинова најмногу од сите автори го препознала сензибилитетот на Каролина. Романтична бавна песна со богат аранжман на Махир Сарихоџиќ во која пејачката дала се од себе. Тука е познатата хит балада "За година две", и новиот хит-сингл "Не се враќаш", збогатен со гитарското соло на Влатко Стефановски. "Не чуствувам страв", песната во која се насетува рок, е уште една од која се очекува да допре до публиката, поради фактот што ја напишала евровизиската победничка Марија Шерифовиќ. Но, и таа не е ништо особено. Албумот има уште една мирна и здодевна балада, познатата "Крај" со Скај Виклер, и поп-рокерската "Сама" која е со нешто поведра мелодија од останатите, но ја расипува текстот. Каролина е поп-ѕвезда, одличен вокал со изградена кариера. До сите овие епитети, фали уште еден: хитови, подобри песни што ќе останат како евергрини. Тоа е она што на албумот генерално му фали. За жал, проектот кој долго се најавуваше не е нејзиниот максимум.

link do tekstot

http://www.vest.com.mk/?ItemID=7CC6C26AEF42D64DAE3BBBFFFE3DF75C

Има песни кои од прва знаеш дека исто така моќно ќе звучи и после 20 години, а не да оставиш на времето да покаже

Ама за многу повеќе песни од секогаш не се знаело дали ќе бидат евергрини или не. Да е работата таква како ти што викаш, музичката индустрија би била мноуг поинаква. Еве сега ми дојде на памет Кристина Агилера. Да знаела она он старт дека песните од последниот албум нема да бидат хитови, немала ни да ги сними.

Каролина гостинка во најновото издание на Се за љубов

65830_470562297950_86845072950_5791698_5762890_n.jpg

155261_470562417950_86845072950_5791699_7702769_n.jpg

156727_470562502950_86845072950_5791700_5148281_n.jpg

Албумот и е тапа,ништо посебно за разлика како беше најавуван,само 2 песни од цел албум ми се допаднаа,иако ми е една од поомилените пејачки очекував многу повеќе од неа,подобри песни.

По гостувањето во некогаш и сега и Тротоар, Каролина Гочева
ќе биде гостинка во утрешното издание на Кој те шиша.

Ексклузивна гостинка ќе биде и на новогодишната вечер на Сител телевизија.

Денес во Воденица официјално ќе биде промовиран новогодишниот календар на Каролина и Витаминка.

Каролина на календарот на Витаминка

Популарната поп пејачка Каролина стана заштитно лице на Витаминка. Компанијата најави дека започнува нов начин на комуникација за квалитетите на македонските производи кои се дел од асортиманот на Витаминка. Оваа компанија е една од ретките во Македонија, која дури 45 отсто од производството го има наменето за извоз.

„Со оглед на тоа што сме компанија која постојано вложува, е иновативна во секој поглед, донесовме одлука 2011 година да направиме чекор напред во комуникацијата со јавноста. Чест ми е да најавам дека потпишавме договор со Каролина Гочева која стана наше заштитно лице. Веруваме дека оваа соработка ќе биде долгорочна, на обострано задоволство “, изјави Владимир Трпаноски, комерцијалниот директор на Витаминка.

Каролина вели дека од мала производите на Витаминка и биле омилени.

- Како и многу деца во Македонија и јас растев со Стоби флипс така што оваа соработка со Витаминка за мене не е само деловна соработка, туку е и од емотивно значење за мене бидејќи се потсетувам на моето детство, јас едноставно пораснав со Витаминка” изјави Каролина Гочева, новото заштитно лице на Витаминка.

Прв заеднички „производ“ на оваа соработка е денешниот презентиран календар на Витаминка изработен со Каролина. Во изработката на календарот на Витаминка за 2011 година беа вклучени најголемите професионалци во својата област. Фотографот Дарко Мораитов, костимографката Даниела Симоновска и стилистот Александар Билјановски Дадар се дел од тимот кој застана зад овој календар.

На Тротоар дадоа дел од фотографиите покрај овие две и сите изгледаат преубаво, посебно една каде Каролина е во многу убаво кратко фустанче. Каже може да се најде календарот?

Зимава мегаѕвездата ќе посети некој од најелитните скијачки центри во Европа. Традиционално Каролина секоја година оди на скијање.
Она што навистина е изненадувачко од последните две гостувања во Кој те шиша и Тротоар е дека Каролина не изгледа ни малку срамежливо како порано, туку многу опуштено, паметно и духовито влегува во муабет со водителите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom