- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.073
- Поени од реакции
- 86.530
Лоша.Прашањето на кое никогаш не најдов одговор: Ако убиеш крвожеден диктатор, ќе ти се „препише“ лоша или добра карма?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лоша.Прашањето на кое никогаш не најдов одговор: Ако убиеш крвожеден диктатор, ќе ти се „препише“ лоша или добра карма?
Да да, јасно.
Се согласуваме за универзалниот баланс, само мене ме интересира дали и како тоа се однесува на индивидуата.
Знам дека е лаички муабет, ама пак ќе го спомнам она добро со добро и слично. Да темата е широка и треба нели да се определи што е добро итн. Но на пример не верувам дека било каде одземањето на туѓ живот се смета за добра работа, парадоксално на тоа имаме смртни казни.
Дали јас ако направам нешто добро, баш поради тоа во иднина ќе ми се врати со добро?
Затоа што животов е таков, исполент е со лошо и добри работи за сите луѓе...дали тоа се препишува на карма не знам.
Има ли воопшт некој што може да каже дека цел живот правел добро и баш поради тоа ништо лошо му се нема случено?!
алхемијата нели е пред се материјално да се збогатиш прво , ѓаволот одамна си го барале , зашто да имам камен кога можам да имам злато.
ne veruvam vo karma - znam deka postoi
ti mozesh da citash filosofija na 7 ama kolku ke naucis zavisi od tvojata sposobnost i kolku ke primenish,zavisi od tvjata sposobnostи со способностите е исто ако немаш доволно средства за основните потреби сигурно нема да читаш филозофија на 7 години туку ќе поминуваш по 7-8 саата на нива. И не е космичкиот план тоа што ни ги ограничува способностите туку во кој дел од опшеството спаѓаме.
pa karmata moze da se "sogori" ako ja isolnime dlznosta na ovoj svet,ako ne ja ispolnime vo ovoj zivot nekoj mnogu pogolem od nas ni dava povtorna shansa vo sledniotДобро малку повеќе отидовме офтопик сепак мислам дека тие поединци успеале заради добрата карма од нивниот тогашен а не претходен живот...
golema zabluda e toa deka site se ragame ednakvi,jas nekade vo nekoja druga tema napomenav deka ima luge koi se rodeni da rabotat na niva,tolku mozat,ima luge koi se ragaat da bidat lideri,nekoi se ragaat so darba za umetnost i sl.toa se neshta koi ne se steknuvaat niz tekot na zivotot,toa se osobini koi gi dobivame so samoto raganje i so samoto toa nasheto mesto na ovoj svet ni e opredeleno,znaci ne postoi slobodna volja...