Карфур предизвика пад на цените и ја раздвижи конкуренцијата, колку време ќе траат ниските цени?

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
ова е некоја мешавина пола се свари мн брзо а пола недоварен,
за цената 60/70ден мислам не се сеќавам убаво

Мајка ми сега се врати и ова била ситуацијата:
Повеќето рафтови биле скоро празни. Шеќер, ориз и масло за готвење немало, а голем дел од од продуктите и се поскапени.
Ги немало тие редици пред каса од по 50 души и сега дали имало по двајца на каса што чекале. Него сега поентата ми беше дека толку траеше и шопинг лудилото и ниските цени.

P.S. Совет од мене, има бурек 1/4 за 25 денари, како што дознав Жито Лукс го прави и купете нема да зажалите, навистина ретко убав бурек сега јадев.(y)

Повеќето рафтови биле скоро празни. Шеќер, ориз и масло за готвење немало, а голем дел од од продуктите и се поскапени.
Ги немало тие редици пред каса од по 50 души и сега дали имало по двајца на каса што чекале. Него сега поентата ми беше дека толку траеше и шопинг лудилото и ниските цени.

P.S. Совет од мене, има бурек 1/4 за 25 денари, како што дознав Жито Лукс го прави и купете нема да зажалите, навистина ретко убав бурек сега јадев.(y)

Јас бев сабајле немаше ни гужва а и доста од продуктите ги немаше да..Тоа за бурекот не видов каков е подготвен е све испечен или??

Тинекс прекинал соработка со Скопска пиварница, наводно поради несогласувања во врска со Карфур.И во меѓувреме ги поскапиле цените како некоја си превентива.Куршум в чело, сам себе убијал.

Тоа е стар грав, останат од минатата година, млад грав и убав грав се вари за 45 минути до 1 саат. Отприлика сега му е сезона на младиот грав, ама нормално за упола цена ќе си јадеш стар грав, лански, а можеби и од пред 2 години.
Ма дали е и од пред две години...веројатно и многу повеќе... да не е од стоковите резерви на Француска гвајана....којзнае во кои магацини стоел таму штом е таков....

Јас бев сабајле немаше ни гужва а и доста од продуктите ги немаше да..Тоа за бурекот не видов каков е подготвен е све испечен или??
На нив им го носат така непечен од Жито Лукс, па после они го печат и го продаваат. Да 25 ден. е цената бар за сега. :D
Може и таму да јадеш, а и да си го носиш за дома. Ама само со сирење имало мислам.

Attachments

• 27102012882.jpg
    27102012882.jpg
    914,6 KB · Прегледи: 57
Ма дали е и од пред две години...веројатно и многу повеќе... да не е од стоковите резерви на Француска гвајана....којзнае во кои магацини стоел таму штом е таков....
гравот бил купен во карфур, што не значи дека бил на карфур, нели? можеби е од македонските стокови резерви?
--- надополнето: 27 октомври 2012 во 09:28 ---

болдот се вика FUD. сигурно мајка ти не ги знаела „голем дел од цените на продуктите“ па да знае дека сега сите се повисоки.
и беше за очекување дека ќе спласне еуфоријата; ниој не мислеше дека цело време ќе биде како првиот ден. сега ќе зависи во кој дел од денот одиш, како и кој ден во неделата - да отишла мајка ти и во тинекс и веро ќе видела иста „гужва“, претпоставувам.
целиот пост е по малку: ња, ња, ња, нема веќе гужва у карфур. „утре“ ќе го затворат.

болдот се вика FUD. сигурно мајка ти не ги знаела „голем дел од цените на продуктите“ па да знае дека сега сите се повисоки.
и беше за очекување дека ќе спласне еуфоријата; ниој не мислеше дека цело време ќе биде како првиот ден. сега ќе зависи во кој дел од денот одиш, како и кој ден во неделата - да отишла мајка ти и во тинекс и веро ќе видела иста „гужва“, претпоставувам.
целиот пост е по малку: ња, ња, ња, нема веќе гужва у карфур. „утре“ ќе го затворат.
Веруј ја знам добро мајка ми и како памти барем за цени нема утка, сега за сите да ги памти пробај ти памти ги. Иначе идеше секогаш кога беше шпицот па и вчера беше така, кога се враќаше од работа некаде околу 17:00/18:00 h и околу 19/20:00 h. И сега сметај првите денови по колку имало гужва, луѓето со полни колички што чекале за на каса ги оставале пред каса и заминувале. Се чекало само по 30/45 мин. на почетокот само за да се влезе. Вчера не било така...

Веруј ја знам добро мајка ми и како памти барем за цени нема утка, сега за сите да ги памти пробај ти памти ги. Иначе идеше секогаш кога беше шпицот па и вчера беше така, кога се враќаше од работа некаде околу 17:00/18:00 h и околу 19/20:00 h. И сега сметај првите денови по колку имало гужва, луѓето со полни колички што чекале за на каса ги оставале пред каса и заминувале. Се чекало само по 30/45 мин. на почетокот само за да се влезе. Вчера не било така...
јас се извинувам ако звучев без врска, не ми беше намера.
ама признај дека целиот твој пост има призвук на „карфур пропаѓа“, „карфур не знае кај дошол, ние маме сме си тракале“ и останати специфики на нашиот народ (или човештвото во целина, Apple is doomed).
сите како да чекаме да рикне карфур уште неотворен асално. исто беше и за доминос, оди на тема ќе видиш..
за болдот: јас прв пат бев во карфур минатата сабота. и исто немаше гужва ни за влегување ни на каси. се знаеше дека ќе има гужва само на почетот. нов, развикан, со јаки промоции, маркет - need I say more?

јас се извинувам ако звучев без врска, не ми беше намера.
ама признај дека целиот твој пост има призвук на „карфур пропаѓа“, „карфур не знае кај дошол, ние маме сме си тракале“ и останати специфики на нашиот народ (или човештвото во целина, Apple is doomed).
сите како да чекаме да рикне карфур уште неотворен асално. исто беше и за доминос, оди на тема ќе видиш..
за болдот: јас прв пат бев во карфур минатата сабота. и исто немаше гужва ни за влегување ни на каси. се знаеше дека ќе има гужва само на почетот. нов, развикан, со јаки промоции, маркет - need I say more?
Па ако ме читаше на темава, ќе разбереше дека пишувам дека се е привремено. А за затварање далеку од тоа дека некој ќе се откаже од толкава инвестиција туку-така. Само ме интересира дали некои си ги повлекоа производите како што најавија или не.

гравот бил купен во карфур, што не значи дека бил на карфур, нели? можеби е од македонските стокови резерви?

Дефинитивно, но според сите индикации, ќе да е и полошо... веројатно лежел некое време во некој тенкер... :) Ќе видиме сега, откога домаќинката го сварила коначно гравот, домаќинот според “музикалноста“ ќе оцени дали е македонски или не е...

Не се купува грав генетски модифициран од Индија донесен.

И јас бев вчера околу 15 часот да земам банани бидејки уште има акција по 29 денари и луѓе грабаа колку можеа по 3 до 4 кеси како и црвени пиперки за кои не видов колку чинеа.Во глобала маркетот беше полн исто како во сите останати,луѓе зимаа црвени корпи по неколку ситници и само гледаа цени по рафтовите затоа што знаат што е скапо а што евтино.Исто приметив дека на акција го ставиле горското пиво 90 денари арно ама ретко кој зимаше зашто цел ред беше полн.Во глобала со вакви цени и политика Карфур ке земе некој процент од колачот од кој најмногу зимаат КАМ и Стокомак а нешто помалку Тинекс,Веро,Тедико,СП Маркет, Рептил, Гиго и еден куп такви но ништо од најавите дека може да бутка цени до багатела со цел да ги затвори останатите.

Тинекс прекинал соработка со Скопска пиварница, наводно поради несогласувања во врска со Карфур.И во меѓувреме ги поскапиле цените како некоја си превентива.Куршум в чело, сам себе убијал.

Скопска пивара никогаш не би си дозволила со Тинекс да раскине соработка, не збори на памет :)

Скопска пивара никогаш не би си дозволила со Тинекс да раскине соработка, не збори на памет :)
Ако ме лажат мене и јас ве лажам.Од луѓе во Тинекс ми е.Колку и да е добра СП во работењето, недоволно добра е за суетата и егоизмот на менаџментот во Тинекс, е ова е мое мислење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom