Карфур предизвика пад на цените и ја раздвижи конкуренцијата, колку време ќе траат ниските цени?

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Се е до изборот на купувачот но со акцент на тоа дека тој купувач треба да биде информиран за квалитетот на тоа што го купува.
И за тие ирански пежоа сигурно се нашле муштерии ама моментот кога некој недопечен ќе ти каже дека истиот квалитет го има тука како и во Франција е моментот кога ти е јасно зошто тука претежно се носат производи со лош квалитет.

Ова е сосема друга работа и е точно.
Навистина големите компании како Милка Нестле или за козметика, и секако и компаниите од други бранши, го прават тоа. Тие за источна и југоисточна Европа, праќаат производи со по слаб квалитет.
Ова не го измислив, него имаше истражување во Словачка, кое го покажа ова. Големите компании се бранеа со дипломатскиот став, дека "содржината на нивните продукти е прилагодена со побарувањата на локалните пазари".

Јас имам приметено, на пример дека грчката Нутела која се произведува таму, е многу подобра од нашава (што се праи у Полска). Сеа некој ќе рече дека е глупо да се м'кне посрање Нутела дури од Полска, коа иаме тука до гз, боља. Е тоа, најверојатно е политика на Нутела, за тие и тие пазари - таква, за други другачија. А можеби и самиот дистрибутер нашол дека полската му е поевтина, поисплатлива, мада ја продаваат тука, со иста, или за нијанса повисока цена од таа у Грчка.

Јас сум за тоа, по секоја цена да се избегнуваат Хајк фирмите, поради ужасно ужасниот квалитет, а и Најк, затоа што се прескупи кај нас, а могуче е да се, што би рекле, втора класа.
Купувам фирми кои нудат квалитет, не зависно дали се познати или не. На пример Милка се исто доста посумњиви на вкус од истата у Швајцарија (сум пробал). Али затоа на пример Европа, има една линија ексклузивни чоколади, кои се топ (не ги гледајте нивните други производи).
Или пак, оние итаљанскине Дели Амбруѕи, ли (како и да се чита), тие се исто бољи и од Милка и од Нестле (кај нас што се продаваат).
Ваков пример е Кам маркетиве, неќу на Орце Камчев да му праам релклама сигурно, али таму има најбољи однос цена-квалитет, кај 80% од производите.

Како и да е, шкљ производите кои копираат големи фирми (само со изгледот на производот), се посрање избор одколку втора класа производи од јаки фирми, мада и тука има градација. На пример оноа иранскине пежоа, од погоре, не се ни за у штала да ги стаиш, кокошки јајца да несат у нив...
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 14:26 ---
Овој момент ми е многу чуден кај луѓето, кои повеќето навистина имаат проблем да познаат што е фејк, а што не. ја никад не сум го имал тој проблем, мада у еден-два случаи сум се подзамислил...

За атер на точноста, да кажам дека треба да се разликуваат фејк производи со нефејк етикета, од оригинални производи со втора класа..

Kаква врска има човеков со КАМ????:confused:

Од лично искуство зборуваш?
Си купил некогаш ист модел од тука и од надвор? Извесно не, зошто не би зборувал вака на памет.

Не е поентата дека е се фејк, туку дека тука не можеш да знаеш што е фејк а што не е...
Втора поента што не успеваш да ја разбереш е дека големите произведувачи, без разлика дали произведуваат чевли, техника или автомобили, -немаат ист квалитет на производот на различните пазари... заради различните побарувања на тие пазари.
Со други зборови тоа што проаѓа тука не проаѓа на запад. Тука ќе купиш на пример патики кои ќе се скинат по неколку месеци и ќе си кажеш ЈБГ треба купам нови... за разлика од западот каде можеш да пријавиш поплака која ако е валидна ќе биде уважена затоа што таму службите за заштита на муштериите не постојат реда ради како тука. Затоа таму истиот модел патики ќе биде направен од други материјали од патиките што ги носат тука...

Ме мрзи сеа да ги сликам двата пара Рибок купени у размак од 2-3 месеци, првиот од Германија вториот од ГТЦ... дап разлика има иако двата пара се исто време носени.
Јас купив Nike патики од Америка, и за 4-5 месеци ми се искинаа. И тоа од Nike outlet ги купив, а не од FootLocker или FamousFootwear. Ако беа од тука ќе отидев во продавница и ќе ги гаѓав со патиките, ама вака се помирив со фактот дека од Америка се купени и дека тој е квалитетот и дека подобри нема. Тоа е тоа. Така да паѓа митот дека нас ни подметнуваат фејк роба.

Од лично искуство зборуваш?
Си купил некогаш ист модел од тука и од надвор? Извесно не, зошто не би зборувал вака на памет.

Не е поентата дека е се фејк, туку дека тука не можеш да знаеш што е фејк а што не е...
Втора поента што не успеваш да ја разбереш е дека големите произведувачи, без разлика дали произведуваат чевли, техника или автомобили, -немаат ист квалитет на производот на различните пазари... заради различните побарувања на тие пазари.
Со други зборови тоа што проаѓа тука не проаѓа на запад. Тука ќе купиш на пример патики кои ќе се скинат по неколку месеци и ќе си кажеш ЈБГ треба купам нови... за разлика од западот каде можеш да пријавиш поплака која ако е валидна ќе биде уважена затоа што таму службите за заштита на муштериите не постојат реда ради како тука. Затоа таму истиот модел патики ќе биде направен од други материјали од патиките што ги носат тука...

Ме мрзи сеа да ги сликам двата пара Рибок купени у размак од 2-3 месеци, првиот од Германија вториот од ГТЦ... дап разлика има иако двата пара се исто време носени.
Да зборувам од лично искуство,ко прво зашто имам купено патики надвор од македонија и истиот модел го има и кај нас,коа ќе го пишеш кодот на моделот го има на интернет како официјален продукт на адидас..
Второ бидејки брат има работено во спорт М,и патиките идат од Кина(или индонезија беше не ми текиња) во грција па во србија и од таму кај нас на овластениот дистрибутер...Можда поради ова и кинат конци полесно патиките али ми има кажувано дека има модели на патиките кој се пнеквалитетни,незначи дека се ефтини бидејки шефот на спорт М си ја одредува цената која си нема везе со квалитет.Затоа моеш да земеш патики од 7000 и да ти се искинат одма.
Едино што може си у право е дека за нашиот пазар праќаат понеквалитетни,али тоа е поради изборот на патики и малиот пазар,а и поради тоа што нашите продавници не прават распродажба туку ги враќаат патиките за следна година:)

Да зборувам од лично искуство,ко прво зашто имам купено патики надвор од македонија и истиот модел го има и кај нас,коа ќе го пишеш кодот на моделот го има на интернет како официјален продукт на адидас..
Второ бидејки брат има работено во спорт М,и патиките идат од Кина(или индонезија беше не ми текиња) во грција па во србија и од таму кај нас на овластениот дистрибутер...Можда поради ова и кинат конци полесно патиките али ми има кажувано дека има модели на патиките кој се пнеквалитетни,незначи дека се ефтини бидејки шефот на спорт М си ја одредува цената која си нема везе со квалитет.Затоа моеш да земеш патики од 7000 и да ти се искинат одма.
Едино што може си у право е дека за нашиот пазар праќаат понеквалитетни,али тоа е поради изборот на патики и малиот пазар,а и поради тоа што нашите продавници не прават распродажба туку ги враќаат патиките за следна година:)

Од спорт м никако купување патики, за неколку месеци партал се направија, ебате адидас кинески. Оние од пазар абидас се поквалитетни и поудобни.

Се гледа дека веза немаш.Орце Камчев нема благе везе со КАМ;)
A чив е Кам?
Нема врска чив е,ама сигурно не е од Орце Камчев,ниту има некаква врска со него.
kako be nemalo vrska, krevash prashina pa pojma nemash pa neznamesh kako da se izvadish.
Lazhgo beden.
...Семејството Камчеви ќе гради зелен пазар на местото на Цветниот пазар. Гоце Камчев, директор на „Кам фуд“ маркетите, инаку чичко на бизнисменот Орце Камчев...
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=732BF5B67EDC074AB6025D2326D19877

Од спорт м никако купување патики, за неколку месеци партал се направија, ебате адидас кинески. Оние од пазар абидас се поквалитетни и поудобни.
Види тоа си е твое кои ти се боље..патика ко патика,али Спорт М си работат легално,плаќаат лиценца и данок за разлика од пазар кој продаваат исто адидас без ништо од ова.

2jdqvk.jpg

дечки темата е :
Карфур предизвика пад на цените и ја раздвижи конкуренцијата, колку време ќе траат ниските цени?

повелете споделете искуства :)

Еве им шанса на оние што се без работа да си извадат некој денар од препродажба на бурек.Каде и да застанат со подвижна количка со стакло во која продаваат гевреци ке го продадат целиот бурек.Најголема потрошувачка би имало пред клинички центар а за да не се оди дури до таму спроти Карфур е пазарот Тафталиџе кој исто би завршил работа,:)
Обезбедувањето ќе ги брка,во сити мол си има сендвичари и пицерии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom