Канал 5

IMG_20220403_202214.jpg

...повторно Канал 5, Карпет, гости пеачите Горан и Ленче Кукиќ, па све добро осмислено освен бутките на водителката онака недолично насочени кон правецот на Горан што татко може да и' биде,

IMG_20220403_202218.jpg

да не може човекот да се опушти во сосема друг муабет со тие разголените нозе од водителката пред него, невкусно и некултурно!

IMG_20220403_202216.jpg

па дури и камерманот недолично неколку пати ги зумира бутките кога Горан коментираше околу музиката што воопшто немаше врска со мода или нешто за да би се оправдале во гро план нозете на водителката, да ги видиме од поблиску ли или камерманот се занесе несвесно, па видовме сите што гледаше тој, а јас го фатив три пати моментот на зумирањето.

IMG_20220403_202217.jpg

...не дека нема убави нозе кои и те како треба да се покажат, но не на ваков начин што се добива сосема спротивен ефект и за емисијата, па и за самата водителка, чудо не ја смени ногата префрлувајќи ја преку со моментална мала вентилација во меѓуножие како во филмот со Sharon Stone.

abell46s-reface.gif

:kafence:

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 327572

...повторно Канал 5, Карпет, гости пеачите Зоран и Ленче Кукиќ, па све добро осмислено освен бутките на водителката онака недолично насочени кон правецот на Горан што татко може да и' биде,

Прегледај го приврзокот 327576
Зран беше или Горан? :icon_lol:

Зран беше или Горан? :icon_lol:
... ете го поправив во првиот дел ми беше Зоран, во вториот дел ми беше Горан, но сигурно не ,, Зран,, како напиша, најде ти да поправиш нешто со потсмев, а самиот не се читаш, па одозгора и модератор на овој подфорум, избриши ми го постот и седи сам тука пишувај си и смеј си сам на себе, така се модерира да се тера сеир на обичен член што постира свое мислење?

Последно уредено:
... ете го поправив во првиот дел ми беше Зоран, во вториот дел ми беше Горан, но сигурно не ,, Зран,, како напиша, најде ти да поправиш нешто со потсмев, а самиот не се читаш, па одозгора и модератор на овој подфорум, избриши ми го постот и седи сам тука пишувај си и смеј си сам на себе, така се модерира да се тера сеир на обичен член што постира свое мислење?
Намерата ми беше да те поправам со мојот пост но ете и јас направив грешка :icon_lol: :facepalm:

Tуку ајде да искоментирам за емисијата Голден Карпет што и @bijons ја пиша.

Водителите Ведрана ајде колку толку добра ама овој Миро Кацаров е пролив досаден со тоа лигавешкото зборење и се прави нешто важен.

Емисијата досадна седенка со разговори и некој зезанции досадни, пеење и клише прашања и одговори.

И србите нашите најблиски соседи со кој сме биле една држава имаат вакви досадни емисии ама таму се фрла доста пари за поголемо студио и водителите се поопуштени, повеќе знаат со гостите да не биде до толку клише разговорот.

Не ги бранам србиве ама па светлосни години се од нас во тв продукција, водители, тв бизнисот..

Последно уредено:
Tуку ајде да искоментирам за емисијата Голден Карпет што и @bijons ја пиша.

Водителите Ведрана ајде колку толку добра ама овој Миро Кацаров е пролив досаден со тоа лигавешкото зборење и се прави нешто важен.

Емисијата досадна седенка со разговори и некој зезанции досадни, пеење и клише прашања и одговори.

И србите нашите најблиски соседи со кој сме биле една држава имаат вакви досадни емисии ама таму се фрла доста пари за поголемо студио и водителите се поопуштени, повеќе знаат со гостите да не биде до толку клише разговорот.

Не ги бранам србиве ама па светлосни години се од нас во тв продукција, водители, тв бизнисот..

Абе ја одамна зборам дека треба да се направи еден кастинг за водители и да се изберат нови, свежи лица.
Кога ќе ги видам Ирена Спировска, Игор Џамбазов, Лила Филиповска - 20+ години водители, до толку ли нема други...

Абе ја одамна зборам дека треба да се направи еден кастинг за водители и да се изберат нови, свежи лица.
Кога ќе ги видам Ирена Спировска, Игор Џамбазов, Лила Филиповска - 20+ години водители, до толку ли нема други...
Имало и свежи нови лица. Можеби и најмал проблем е тоа да избираат нови. Јас мислам проблем е што емисиите се досада едно исто со слични прашања разговори. Утринските се мртвило досада, единствено Телма колку толку нуди поинтересна утринска.

Не дека другиве држави имаа телевизии со поинтересни емисии но некако кај нас е премногу досадни и напорни за гледање сите тие таков тип емисии.

...има свежи лица како нема, ем помлади од тие талентирани ветерани што ги наброја ама без грб и врски да ги гурне некој и подржи, напред идат само со препорака кој најчесто се неспособни, неталентирани без харизма.

... инаку јас не приметив од поновите свежи лица- водители со дикција и течно зборување, тие не се способни да прочитаат готов текст (очигледно недоучени уште од основно), а не пак самите течно без подршка да зборуваат и да ја водат емисијата,

...ете ги на „живо“ новинари на главни ТВ вести од терен, само мавкаат со рака како да рапуваат, а не да пренесуваат важни вести и на секој втор збор пред зборот само акаат, А а а ааа ааа ааа аа ,дури некои дополнително додека зборуваат ги превртуваат и очите или ги затвораат, тешко за гледање и слушање на такви особи, демек водители новинари!

Kvalitetni novinarski i voditelski iminja imase vo МРТВ i poranesnata А1 Телевизија toa bea tie 2 televizii koj vadea kvalitetni iminja vo novinarstvoto so etika literaturno zboruvanje i odnesuvanje koe e stolbot na sekoj novinar a segasnive Televizii nemaat ni n od novinari sekoja cest na del od poedincite od novinarskoto skolo na poranesnata A1 Телевизија kako i МРТВ.

Остај новинарите, туку што да се каже за гостите по нашите емисии... Се вртат со години едни па исти фаци. Овие Кукиќ ми се чини во последно време кога да пуштам телевизор ќе ги начекам негде. А ниту имаат нешто ново да кажат, ниту има нешто ново со што се актуелни па да има толкав интерес да ги викаат по емисии.

Остај новинарите, туку што да се каже за гостите по нашите емисии... Се вртат со години едни па исти фаци. Овие Кукиќ ми се чини во последно време кога да пуштам телевизор ќе ги начекам негде. А ниту имаат нешто ново да кажат, ниту има нешто ново со што се актуелни па да има толкав интерес да ги викаат по емисии.
Кукиќ се редовни гости на Канал 5. Најчесто се на некој емисии со готвење, утрински, пладневни што ги имале Канал 5.
Повеќе пати сум ги видел таму.
Автоматски споено мислење:

Kvalitetni novinarski i voditelski iminja imase vo МРТВ i poranesnata А1 Телевизија toa bea tie 2 televizii koj vadea kvalitetni iminja vo novinarstvoto so etika literaturno zboruvanje i odnesuvanje koe e stolbot na sekoj novinar a segasnive Televizii nemaat ni n od novinari sekoja cest na del od poedincite od novinarskoto skolo na poranesnata A1 Телевизија kako i МРТВ.
Дека А1 имало квалитетни водители и новинари јас не се сложувам. Имаше дел што се издвоија ама сепак моето мислење дека не беа сите квалитет некој кој знае кој.

Од А1 ми се допаѓаат Горан Петрески, Снежана Лупевска, Ненад Ѓорѓиевски, Жарко Димитриоски може да се каже добар. Другото ништо посебно според мое мислење.

МРТВ имало старата гарда добри новинари и водители. Тоа време имало како што ти пишуваш литературно зборување, однесување пред камера. Имало кој да ги подготвуваза тоа. Сега бидејќи тоа го нема многу од новинарите и водители и се опуштија од тие обврски па не се многу трудат пред се да е до тој степен говорот литературен.

Последно уредено:
_uploads_thumbs_resize_800x420_525794.jpg

...гости на Канал 5 на ,,Голден карпет" Лидија Вукичевиќ, Сашо Ристовски, Семир Гичиќ,
...поентата која сакам да ја доловам е потенцирање на муабетот од страна на Лидија и Семир околу (не)почитување на постари колеги актери од страна на помладите актери, околу домашно (не)воспитување на помладите актери,
...Ведрана и Миро не можеа да сватат, а ни продуцентот на емисијава, дека и како новинари, водители кон постари личности треба да се обратат со персирање ,,Вие", а не со ,,Ти,,,
...колку невкусно звучи кога Миро и се обрати на Лидија ,, те следам уште како малечок ти ...ти...ти...а тоа неговата ногата дигната преку нога до уста со кратка чорапа , невкусно и вулгарно, а до него Лидија седи прибрано со сета своја елеганција.

...има да му каже некој на тој Миро дека воопшто не знае да се однесува, а сака да испадне штосен, треба да поработи на своето однесување кон гостите, не е на улица со врсници па онака ...ти...ти... да се обраќа, човек и со ,,вие" може да биде хумористичен и интересен, а воедно да се покаже и почитување, ајде Миро да те видам да кажеш ,,Вие" можеш ли?

* уште една емисија на ГКарпет на Канал 5, морам да искоментирам!

scv20220501_220235.jpeg

... денес гостин им беше 45 годишниот шпанец Давид Дејвис Камара кој во пролетниот дел од сезоната ќе го предводи тимот на повеќекратниот македонски шампион и двоен европски првак Вардар1961,

... Давид, по пауза од повеќе од три години повторно се вратил во Скопје, инаку бил помошник во репрезентацијата на Русија, селектор на Египет, а последниот ангажман му бил како тренер на Веспрем.

...со само три години престој кај нас шпанецот перфектно зборуваше македонски јазик со симпатичен шпански акцент, кој може да му завидат и да биде пример на многу македонски државјани кои се во Собрание, а не го познаваат македонскиот јазик.

...првиот момент на тоа колку сме ,,глупи и тупи" па одозгора јавно се признава во самава емисија, Миро водителот, кој дури со фалба укажа дека живеел цели 5 години во Дубаи, ама од два три збора толку научил во градот Дубаи главен град во ,, Египет"?
...мора да ја видам репризата за да слушнам повторно дали јас сум грешка или навистина така кажа, потоа друга замерка да го тера гостинот да каже дали научил и кои се псовки на македонски јазик и дали воопшто ги знае, што тотално го засрами гостинот одбивајќи ваква ниска привокација од сељачки калибар на Миро!

... и уште еден момент кога Ведрана водитеката се натпреваруваше со гостинот во фрлање на пикадо, центрирајќи одлично, но незнаејќи да ги пресмета поените на боцканите полиња од пикадо, па во моментот на такво незнаење и смотаност побара помош од Миро, а тој целиот деконцентриран ниту ги следел нивниот разговор, при што гласно се изјаснил дека не знае ни тој да пресметува, па потоа му се испушти гласно ,, колку сме глупави човече, не знаеме да сметаме пикадо",
а што мислиш не сте?

....слабо, слабо неспремни водители, па уште неснаодливи и сеуште без персирање кон постар и гостин, да му се каже на гостинот ,,жена ти не' слуша ќе биде љубоморна" како да зборува со другар во кафич, а не на јавна ТВ,
...ццц ццц каде ни културата Миро, џабе ти е шамивчето во џебот на сакото!

Миро ми е заникаде и никогаш како водител дури кога на почетоците се појави во Бекстејџ не сум можел да го смислам со тоа негово лигаво зборење.

А Ведрана ништо посебно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom