B
Bafra
Гостин
Епа ај ако не да го затрпаме и ова под тепих. Не ги плукаме ние нив, дискутираме дека има сомнителни работи од страна на организаторот.
Што е тоа сомнително... ЛИЧЕН ИЗБОР е тоа јбг . Секој е доволно свесен што прави во животот. Секоја акција има реакција и тоа е тоа. Исто да идеш на море, слаб пливач и сега организаторот и спасувачите на плажа ли ќе се виновни.

А планинариве кои загинаа по дел од слики се гледа на други искачувања биле спремни со опрема и имале претходни искуства.
Јас ако сум одлучил по трењерки и обични патики некого да следам, како тој ќе ме спречи во тоа... ако чепкам во струја а сум дудук во тоа, се знае резултатот ... тоа е природна селекција јбг.
Некои и се бунат што толку се одолговлекувало со спасувањето.... епа ако не ај уште 10тина други во маглата и невремето да се самоубијат.
Трагично и жално но бар свеста кај народот проработи дека планинарење посебно зима не е прошетка и ефтин спорт. Кондиција, соодветна опрема и искуства.
Transferzalec ke iskocat so soopstenie do kraj na nedelata i ke znaeme sto se slucilo.
Баш да видиме што била причината. Пишуваше дека била група од 50тина, а на видеото 10тина дали се, другите се откажале ли уште на почеток ?