Darling
High Value
се само фета не.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
НеоН- анкетата си ја направил намерно според видот на млекото од кое е произведено ??Инспириран од една емисија што ја гледав некна на телевизија..да видиме кој какво сирење јаде..
:pos2:НеоН- анкетата си ја направил намерно според видот на млекото од кое е произведено ??
прашувам, бидејќи сирењето не може да се категоризира само по еден критериум. Може да се класифицира и по :масленоста( како полномасно, полумасно или обезмастено)потоа- како полутврдо,тврдо,меко,пресно или младо.исто има и топено сирење,па синото сирење,мислам дека постојат и т.нр саламурени сирења,а згора на ова е и моцарелата која не се вбројува во ниту еден вид-иако е младо сирење сепак се прави со посебна технологија-за која не сум стручен да објаснам-:pos2:
OK-razbravДа да...тоа е поентата на анкетата..бидејќи 90% од тука купуваме сирење на таа основа така? ретко кој се замара со ,масно,полумасно,шибано у ребра пресно младо...

Чадено сирење јадете бе? Пред некој ден пробав и ми се згади, ич не ми е по кејф.Јас многу јадам сирење, неможам без него ама ова ке го фрлам жими се.Можете да го јадете бе?

Моментално дома имам од Идеал Шипка кравјо, не се жалам, добро сирење е. И да, пресно кога е, сирење што мириса бљак.