Какво сирење јадете?

• Креатор на темата Креатор на темата НеоН
  • Време на започнување Време на започнување

Од што јадете најчесто?

• Крајво

Гласови: 107 49,1%
  • Овчо

Гласови: 91 41,7%
  • Козјо

Гласови: 13 6,0%
  • Никакво

Гласови: 7 3,2%

• Вкупно гласачи
    218
И кравјо,и овчо,и козјо,секакво јадам
Сеа купувам едно француско,80 ден-500гр.

Инспириран од една емисија што ја гледав некна на телевизија..да видиме кој какво сирење јаде..
НеоН- анкетата си ја направил намерно според видот на млекото од кое е произведено ??
прашувам, бидејќи сирењето не може да се категоризира само по еден критериум. Може да се класифицира и по :масленоста( како полномасно, полумасно или обезмастено)потоа- како полутврдо,тврдо,меко,пресно или младо.исто има и топено сирење,па синото сирење,мислам дека постојат и т.нр саламурени сирења,а згора на ова е и моцарелата која не се вбројува во ниту еден вид-иако е младо сирење сепак се прави со посебна технологија-за која не сум стручен да објаснам- :toe: :pos2:

НеоН- анкетата си ја направил намерно според видот на млекото од кое е произведено ??
прашувам, бидејќи сирењето не може да се категоризира само по еден критериум. Може да се класифицира и по :масленоста( како полномасно, полумасно или обезмастено)потоа- како полутврдо,тврдо,меко,пресно или младо.исто има и топено сирење,па синото сирење,мислам дека постојат и т.нр саламурени сирења,а згора на ова е и моцарелата која не се вбројува во ниту еден вид-иако е младо сирење сепак се прави со посебна технологија-за која не сум стручен да објаснам- :toe: :pos2:

Да да...тоа е поентата на анкетата..бидејќи 90% од тука купуваме сирење на таа основа така? ретко кој се замара со ,масно,полумасно,шибано у ребра пресно младо...

Да да...тоа е поентата на анкетата..бидејќи 90% од тука купуваме сирење на таа основа така? ретко кој се замара со ,масно,полумасно,шибано у ребра пресно младо...
OK-razbrav
sepak vo listata go nema ona koe jas go jadam-meshanoto

Секакво јадам али највеќе кравјо и за него гласав!

Тегло ајвар ,еден леб , калапче сирење само да не е козјо и најаден си за 3 дена ... иначе јадам какво шо ми купиле од дома али ако е козјо одма го секаам само ќе го мириснам и ми се повраќа :)

Не пребирам сирење, иначе мешаното ми е омилено! Посебно Беровското!

Овчо мадафака! Јако, да реже! Масно, да расте мев чорбаџиски. :vozbud:

Беровско од Рептил маркети и Малешевско од Веро маркетот досеа како проверени можам да ги препорачам. :) Отсолување из фор пусис.

Чадено сирење јадете бе? Пред некој ден пробав и ми се згади, ич не ми е по кејф.Јас многу јадам сирење, неможам без него ама ова ке го фрлам жими се.Можете да го јадете бе?

Чадено сирење јадете бе? Пред некој ден пробав и ми се згади, ич не ми е по кејф.Јас многу јадам сирење, неможам без него ама ова ке го фрлам жими се.Можете да го јадете бе?

Не знам што точно си пробал, но по мене добри чадени сирења во Македонија нема, односно немаше последен пат кога пробав чадено во МК пред 2-3 години. Денес дали е подобрена состојбата, не знам, но читајќи го твојот пост ми се чини дека не е. Е сега, надвор од МК е веќе друга приказна: појди до Италија и, ко за старт пробај ја чадената скаморца (scamorza affumicata) и после врати се да го споделиш искуството тука на кајгана... :)

Кравјо или па мешано, овчо никако, ич не ми е по ќејф :) Моментално дома имам од Идеал Шипка кравјо, не се жалам, добро сирење е. И да, пресно кога е, сирење што мириса бљак.

Секакво, кравјо, овчо, мешано, тврдо, меко, немат сирење шо не го јадам.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom