Какво сирење јадете?

• Креатор на темата Креатор на темата НеоН
  • Време на започнување Време на започнување

Од што јадете најчесто?

• Крајво

Гласови: 107 49,1%
  • Овчо

Гласови: 91 41,7%
  • Козјо

Гласови: 13 6,0%
  • Никакво

Гласови: 7 3,2%

• Вкупно гласачи
    218
А , зошто нема во анкетата опција Секакво ?? :)
Голем фан сум на сирење, јадам секакво, најубаво ми е нашето македонско, фетата исто, camembert , chèvre coulommiers и др

Биено сирење. а и небиено,значи секакво (освен козјо)

najmnogu go sakam bienoto, no posebna zhelba za sirenje i neam, povekje se nafrlam na kashkavalot- eeeeeeeeeeeeeee nego go jadam :toe:

Најмногу јадам овчо од Дебарскиот крај, купуваме секоја година, минимум две канти. Е откако ќе се истрошат некаде кај април, јадам главно кравјо или мешано сирење, мислам дека го произведува битолска млекара.

МММММ.Сиренце едно од поомилените јадења за мене.Најмногу јадам овчо(домашно пошо имаме овци).
Правиме исклучиво само за нас дома.Пошо чувањето на самото сирење е многу тешко особено летно време кога овците се молзат и кога се прави сирењето поради високата температура.
Овчото е вкус за себе.Јадам и кравјо ама не е тоа тоа.Сепак овчото е најдобро.
А кога некаде ке пробам од ова фета сирење веднаш познавам дека е такво.Пошо е далеку од вистинскиот вкус.

Биено цврсто сирење најмогу сакам, инаку јадам апсолутно секакви видови на сирење..

А сиренце во јајца и лебни трошки пржено а? мх мх!

ај сеа едно прашање..имам јадено "биено" сирење..али како се прави?:kajg:

-Какво сирење јадете?

1. Mozzarella (po moznost od bivol od juzna Italija, a ako imam srekja direknto od Battipaglia - rodnoto mesto na ovoj tip na mozzarella.
2. Scamorza (najcesto cadenata/dimenata vrsta)
3. Pecorino (romano, sardo...)
4. Parmigiano reggiano (gledam da e nad 20 meseci)
5. Emmental (po moznost da e proizvedeno vo rodnata zemja Svajcarija)
6. Galbanino (ne tocku cesto)
7. Fontina
8. Caciocavallo podolico (retka, vkusna i skapa varijanta na ova italijansko sirenje, poznato megju balkancite kako kashkaval. Za zal vkusot i procedurata na naseto so toa italijanskoto nemaat vrska...)

-Со што најчесто го јадете?

*So meze, salati, predjadegna, testenini.....

-Кое според вас е најубаво сирење (на нашиве простори)?

*Mak. kashkaval samo topen/pohovan go jadam, dodeka mak belo sirenje ne go podnesuvam. Odvratno mi e isto kako sto mi e odvratno italijanskoto squacquerone. :)

P.S. Jbg, na krajot se e prasanje na vkus... ^^

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom