Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

• Креатор на темата Креатор на темата WizKhalifa
  • Време на започнување Време на започнување

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
Брн на два пати се обидуваш да испровоцираш и никаква реакција нема, жалосно е вака одстрана :)
Леандро пре мрза сум ја за провокации. Само летаргични факти...да сакав да собирам лајкови ќе пишев писмена по мак јазик на тема како го поминав летниот распуст и ќе споделуев искуства со македонки и сврби на плажа. Али фала на комплиментот. :)

Леандро пре мрза сум ја за провокации. Само летаргични факти...да сакав да собирам лајкови ќе пишев писмена по мак јазик на тема како го поминав летниот распуст и ќе споделуев искуства со македонки и сврби на плажа. Али фала на комплиментот. :)
Гледам дека ти е досадно немора да кажуваш. Еве Шкорпи ќе ти го вози муабетот да не се чувствуваш изигнориран :)
Од мене лаку ноч.

Не фала, ме чека љепотицот...она не е на кајгана :(
пријатно спавање

WizKhalifa
Друже,после богатата дискусија што ја предизвика темава,мислам дека е редно да дадеш еден апдејт.

Со оглед на тоа дека маживе тука во своите (идиотски) описи и анализи на жените им ги доделуваат претежно машките карактеристики, тогаш мора многу да се мразат самите себе.

Со оглед на тоа дека маживе тука во своите (идиотски) описи и анализи на жените ги им доделуваат претежно машките карактеристики, тогаш мора многу да се мразат самите себе.
До 12 саато мразам ги сите. После 12 се мразам самио себе. :-)

Иако има повеќе теории и начини да се привлече девојка и да се остане подолго време со неа овде само на кратко ќе наведам една финта колку да го објаснам феноменот неебење 2 посто.
Желбата на просечната модерна девојка е да биде посакувана од што повеќе мажјаци. Арно ама ако таа дознае дека ти ја сакаш односно посакуваш тогаш таа знае дека ја постигнала својата цел и не си повеќе важен. Не се замара повеќе со тебе туку со сите останати за кои не знае дали ја посакуваат. Дури и кога некоја си ја освоил и ти дала тој факт не смее да се заборави затоа што во следениот момент откако ќе и дадеш на знаење дека ја рецкаш 2 посто ќе ја гледаш со некој друг. За да го илустрирам ова ќе го наведам следниов пример: Ако ставила силикони кои навистина добро и стојат не смее да и се даваат комплименти. Ако па веќе толку не може човек да се исконтролира најмногу што смее да каже е ,,Па не ти стојат баш лошо“. Толку за она да се труди и понатаму да те импресионира. Ако сфати дека те импресионирала е гејм овер и нема следен левел. Мора да почне нова игра со некој друг. Тоа е тоа.
Ете така другпат некоја нова итрина ќе дознаете.

WizKhalifa
Друже,после богатата дискусија што ја предизвика темава,мислам дека е редно да дадеш еден апдејт.
(y)

WizKhalifa, темава наполни 42 страни за две недели, сепак твоите љубовни проблеми го предизвикаа овој shitstorm, така да биди фер и сподели што направи со твојата вечно незадоволна девојка.

:)

Еве и на овој пост да ти одговорам. Објаснив дека логиката на реципроцитет не функционира претходно, тука се согласуваме, објаснив и зошто манипулацијата не е решение...

Искрено, мислам дека претеруваш околу тоа дека девојките тука на форум те носат во нивната морална беда. Разбирам дека сте се поткачиле вербално :D, низ повеќе теми, ама Леандра или Мачорка или не знам веќе која друга ти е во противничкиот табор, јас не ги гледам како неморални или зошто не би се гордееле тие со себе или некој со нив... Нивниот либерализам, со примеси на феминизам е резултат повеќе на идеолошки пристап, не одраз на нивниот живот... И со оглед на тоа дека ситуацијата и на форум и реално е многу добро отсликана во постот на Мачорка во кој е јасна поентата дека на жените се гледа како на глупи курви, не е необично да бидат засегнати од таквиот машки светоглед...Сега се појавуваат некои млади девојчици тек тук, се регистрира и веднаш коментира колку сака анален или за големини на пениси, ама таквите по некое не баш долго време ги снемува... Во жарот на дискусијата секому можат да излетаат и навреди и повреди на лично ниво и јас вчера со дотичниот лик покажав дека не сум имун целосно на истото... Јас те разбирам тебе и твојата потреба за наметнување поконзервативна матрица, ама и нивната за зголемен либерализам и полов егалитаризам. Сметам дека и двете сили не само што мора да постојат, туку и постојат во повеќето современи земји, за кај Арапине ич не ме интересира ;)... И не е ова начин да се доближам до било која група, моите ставови секако се формирани и за конкретна дебата може да имаат наклоност кон едните или другите... ете и економијата и пазарите тежнеат кон еквилибриум, а јас сметам дека вистинската состојба е тука некаде на средината меѓу тврдокорниот конзерватизам и милитантниот либерализам, или ти ги кажав и на претходната тема бројките на светско ниво велат 55% од светската популација се со 5-20 партнери, значи другите 20 и нешто се со по еден и над 20 соодветно... Значи нема ни многу невини за првата брачна ноќ, ни па со километража од половина или цели градови, исто и за мажите ни вечни мастурбатори ни сеебачи :D... Ако удриш просек на просекот, просечен број партнери на светско ниво е 12,5, а бидејќи ние сме уште подетерминирани и помодифицирани во постапките од мислењето на околина, нашиот просек е веројатно околу 7 партнери, ова секако моја слободна проценка и внимавај ова е на ниво на цел живот... Е, сега дека жените ќе бидат со истата бројка пак сметани за роспии, мажите ќе си патат (ама од умот) дека се во категорија хроничен неебитис, тука нема помош :D...

Дека довербата најтешко се стекнува и одржува се согласувам. И сите живееме во многу лоши услови, неизвесност за иднината, дали ќе се одржиме во едно парче како држава, дали ќе имаме утре финансиска стабилност итн. итн. уште манипулации во врските фалат... Најсериозно ;)...

Да ги тргнеме гореспоментатите на страна. И повторно настапуваш со истите шмиргли и брусалици ама ти кажав тоа малце потешко ќе иде. Нема што во Македонија да разбирам зголемен либерализам. Жени можат да станат (и стануваат) директорики, пратенички, газдарици на фирми, и така натаму. Јас не знам некое право да им е ускратено во законите. Не негирам дека постојат поединци и групации кои ја злоупотребуваат жената меѓутоа тоа е нелегално. Еве ти си женско, кажи ми дали поради својот пол мислиш дека нешто ти е ускратено или дека со нешто си граѓанин од втор ред позади некое машко? Друго е маката Мнемозина друга е борбата, не е рамноправноста нити пак половиот егалитаризам. Неколку работи останаа како агенда што либералите сакаат да ја прогураат на голема врата-некои си права на педерите, заштита на животните (до болен стадиум на едначење со луѓе)и вегетарјанството, изедначување на луѓето без оглед на верска, национална и друга позадина, такви крелиња и изроди како оној ќелавиот дебил ди џеј кој ќе каже дека орките и ние сме биле исти гомна, и секако ороспијашењето. Нема студија за ова, меѓутоа погледни ги општествата и ќе ја сфатиш корелацијата. Општествата со најголеми права на педерите имаат најголема заштита на животните до болен стадиум, негуваат култ кон вегетарјанството, се ебат и мажат и со арапи и со други гнаси, демек мулти-култи, и секако имаат голем процент на ороспијашење и вице верса. Таму нема еквилибриум, таму е болната страна и екстремата на либерализмот, страна која ретко кој ја гледа. Пак ќе кажам сите ја гледаат екстремата на менталната ретардација во голем дел од исламските земји а никој не вика за Скандинавија дека пати од спротивната болест. Јас разбирам да си либерал во Иран, Авганистан, Саудиска Арабија, Северна Кореја, па и Кина иако не треба да ти објаснувам како завршуваат таквите таму. Ама за кај нас треба некој дебело да ми изаргументира чему то. Затоа бујрум оправдај ми ја либералната позиција, без шмиргли и завиени форми оти одма ќе те пресекувам тука, без пардон.
Да се навратиме на ороспијашењето. Кај либералите ова е можеби најболната точка. Приметувам дека во последно време на еден суптилен начин се обидува да се наметне девизата која во буквален превод звучи вака-Ако не се изебеш ти си глупа, ако го осудуваш тоа, ти си сељак. Се разбира тоа се прави на еден многу суптилен начин. Потсмешливо се гледа на срамежливите и ненаметливите девојки; Е како не како калуѓеркава ли ќе станувам; Што не си ја сошие до смрт; и така натаму. Со многу фин вокабулар се наметнува девизата на ороспијашање. Да ти презентирам како таа суптилност звучи во пракса. Богатото и разновидно сексуално искуство придонесува за жената подобро да го осознае своето тело, да ја истражи својата сексуалност и еротска енергија, да се спознае себеси и според тоа на крај сето тоа искуство да и помогне во дефиниранје на своите вкусови, интереси и преференци кај идниот партнер. Е сега понаивни соговорници на ваквите малициозни и дипломатски ставови се збунуваат и си викаат-Па шо така е, абе 21 век сме, ние сме модерни, не треба како нашите да бидеме и тука се прави тотална морална ерозија кај младите. Наместо од старите да го отфрлат ретроградието а сепак да ги сочуваат нормите што носат вредност, тие го прават сосем обратното. Либералите сакаат да го протнат ороспијашењето како нешто модерно, вредно, нормално, затоа што кога и комшокати и другарка ти и колешка ти и повеќе жени што ги знаеш се ороспијашаат ондак она веќе не е ороспијата и нема да ги трпи општествените неприфаќања и посочувања. А да не зборувам какви лицемерни гниди се. Нели по правило либерализмот е на некој начин live and let live. Најлесен начин да се провери тоа е само да им се спротиставиш во некој став. Објаснував веќе како те дочекуваат со навреди, подлости, оцрнување без бирање средства. Меѓутоа има и една друга педерска работа која либералките ја прават-криењето. Нели мори ние сме сељаците заостанатите во 21 век, епа шо се криеш од нас и што ни правиш лице. Кажи си јасно и гласно-Кој ве ебе бе сељаци, јас си се ебам со кого сакам и каде сакам, да ми се фатите за таквата. Па жими се јас рака ќе и пружам на некоја така ако каже, дефинитивно нема за жена нема да ја земам ама рака ќе и пружам и едно достатно ниво на почит од мене ќе заслужи. Ама не, она не сака да се изјасни пред сељаците, се крие од истите оние кои ги презира, како сега на пример некоја интелектуалка да се крие и правда за своето образование пред некоја сељендра. Тука се навраќаме на второто лицемерие. На крајот и таа сака да се ожени за некое асално дете, еснаф, вреден, кој ќе биде татко на нејзните деца, кој ќе пази куќа и домаќинлук, никоја не сака развратник и либерал без разлика што баш таквиот го заслужува. Е ама таквите момци ако ја надушат што особа била она и каков и е бекграундот тешко дека ќе ја прифатат. Никој не е глуп да регистрира кола што цел град ја вози. Затоа на некаде рани триести години истите тие се претопуваат во екстра домачици. Море скромна, прибрана, воспитана, машала а до вчера по замја се влечела. Искрено мене не ми смета ороспијашењето колку што ми смета лицемерието. Твој живот е што сакаш прави со него ама биди отворена и изјасни си се што си и каква си и апсолутно немам никаков проблем со тоа. Ако некој е (по само мои субјективни стандарди) будала да те земе после и покрај се, нема проблем среќна долга врска и брак вам жељим. Али немој да ми глумиш лудило.
Тоа е идеалот на скоро секоја жена. Да се изебе со кого сака и колку сака а да се земе со некој асален, по можност и во брак да има уште многу кои ќе им се дига на неа а она чат пат за стара добра времена да си одбира по еден за плескање, затоа што пак ќе кажам дај и на жена огромна моќ, брдо пари, образование од пиле млеко ама под услов ниедно машко да не пројави интерес за неа, и си ја уништил засекогаш. Е на тие 5-6 работи е сведен либерализмот тука, тоа е тоа што се сака да се постигне. Ако мислиш поинаку повели и сподели да прочитам.

Sussaro прави две големи грешки, иако е потполно во право во неговите согледувања за природата на женскиот род. Првата грешка му е што вели дека не се сите жени такви и со тоа ја отупува острицата на своите аргументи. Надежта последна умира. Втората грешка му е што мисли дека тоа што природата на жените е таква каква што е, ги прави недостојни за љубов. Тоа воопшто не е така, но какви и односи да имаш со жените, треба да ти биде јасно дека се работи за суштества што се различни од тебе. Да ја обвинуваш жената дека е нагон, а не етика, е исто како да го обвинуваш зидот затоа што е тврд.
Не верувам дека грешам ни во првиот ни во другиот случај. Иако исклучително ретко, сепак сум среќавал типови на жени кои ме изненадиле со нивниот начин на размислување на овие теми иако преку 90% од нив биле жени родени до кај некаде максимум почеток на 80-ти. Има една многу лесна финта што изненадувачки успева во добивање на реална состојба и пулс. Претстави се како либерал. Ништо не зближува двајца луѓе повеќе од моментот кога ќе дознаеш дека соговорникот ги има истите маани и пороци како и ти, а нарочито ако ги има повеќе од тебе. Секој сака луѓе кои се исто или поголемо ѓубре од сам себе, тоа ти дава тебе посебна вредност и его буст. Затоа знам да се претставам како либерал во разговорот и да наметнам дојам дека нели модерни сме, нема да се замонашуваме сега, па што ако си се изебала со србин во Охрид, лето е, млади сме, да се смени малце, монотонија не е убаво, не си ја стегај душичката и слични финти кои либералите ги користат оти така им одговара. Зачудувачки како твојот либерализам железни порти отвора, за многу кратко време муабетот преоѓа во исповедалница, па што се не сум се изнаслушал во животот. Нормално тие луѓе и нивните приказни не сум ги злоупотребил, иако некои од тие приказни ми служеле како пример во постовите, меѓутоа тоа се трудам да го изведам толку со поошти податоци и без специфичности што и самите тие кога би прочитале, би се запрашале дали постот се однесува на нив. Ова го правам чисто од љубопитност, за да увидам со каква личност муабетам (никоја пример нема да ти каже дека е спонзоруша) а и општо од аспект на еден социолог/психолог аматер. Секогаш кога сум се претставувал убедливо како искрен либерал прилично сум бил уверен дека после тоа разговорот ќе биде доста искрен, колку е тоа точно е веќе друго прашање иако јас сметам дека е доста точно и ефикасно. Па по тоа сум приметли генерациски разлики во ставови кои се кршат некаде тука меѓу тие родени од 78ма/79та до некаде 84-та/ макс 85-та каде што е општа каша и од таа генерација не може да се извлече поконкретен заклучок иако може доста чисто од тие пред и тие после.
Втората грешка. Не викам дека не се достојни за љубов иако тоа е само состојба на ум. Види, жена е прекрасно створење. И јас како стрејт машко си ги сакам многу. И не е тука исклучиво само сексот (иако тоа на некој начин е предимствено), женско друштво олабавува, разговор со женско макар и за шминки некогаш значи мозок на пасење, да има со кој да си прошеташ на кино да си одиш на одмор и да си пиеш тропски коктели на плажа дур те мачка со крем на грб. Жената е како алкохол, како вожња во убава кола. И ги даваш клучевите и седнуваш на совозачко. Знаеш дека те вози, те фарба, те ебе у здрав мозок, те врти околу лустер и и го допушташ тоа. Зошто? Затоа што аутпутот што го добиваш ти е едно прекрасно уживање, сето тоа што го прави го прави на еден толку интересен, возбудлив, оргазмичен и интензивен начин што реално треба да си стварно суров кон сам себе за да не му приредиш на организмот еден толку убав коктел микс од серотин, допамин, адреналин и уште по некој ин, кој не е штетен по твоето здравје (оти и со дроги го можеш истото). Се додека си свесен што се случува околу тебе и се додека левата рака ти е на рачна кочница, твое е само да го зграпчиш моментот и да уживаш. Уствари се ова што го пишувам Нора Џонс го има перфектно доловено во една песна (затоа и си ја сакам најмногу :love:)
Малкумина ја прават грешката да не влезат во таа вожња. Многумина сепак не сфаќаат дека вожњата завршува преку банкина и во ендек, мислат дека крај себе имаат стабилен возач и лека полека ја пуштаат рачната а женско се што сака од тебе е да ја пуштиш рачката, тука е нејзината победа и тука веќе ти стануваш непотребен и провалијата не ти бега. Раката на рачна и повлекување кога треба. Не Ставрогине, жените се родени само за да ги љубиш и сакаш. Ама само за тоа, не за почит, не за достоинство, не за да си глуп и да влезеш во брак со препишани сите имања на твое име или да мислиш дека ти си и некој битен фактор во животот и покрај тоа што ти родила деца.
А воопшто не се сложувам со паралелата со ѕидот. Ѕидот нема мозок и не може да размислува па да може да се преиначува од тврд до мек. Сакаат рамноправност-бујрум еве им ја. Опремени се со мозок имаат достапност на образование и се останато. Ако и поокрај тоа сакаат да бидат нагон, ќе бидат и така третирани, ама да нема после плачење. Нема после-Абе биди полениентен женско е, знаеш поемотивни се, не еволуирале многу од пештерата и од примитивните нагони, мораш да ги сфатиш. Нема после пу-пу не важи. Ако сакаат третман како полноправни членки на Европската Унија ќе треба да си постават ПРИНЦИПИ на самораководење кои ќе стојат тука и нема да бидат поместувани оти она имала добиено или оти маж и бил на пат а она била толку осамена што мора да ја разбереме зошто се плеснала со комшијата. Или тоа или да бидат третирани како деца и после пак Сусаро ќе си пишува тоа што ќе си пишува а кучињата ќе лаат. Се по заслуга, нема тука одстапување. Или истиот аршин и за машко и за женско, или ако тоа им е пресурово, враќање на ниво на градинка со третман како кон деца кои ги сакаш чуваш и одгледуваш ама не им даваш да ти ја чуваат платата или да си играат со ќибритчиња или славина од чешма, или па да мора да ги почитуваш нивните агугугу, гагага, Теранова, Паоло Коелјо, Сексот и Градот. Јас мислам дека е фер така, не?

(y)

WizKhalifa, темава наполни 42 страни за две недели, сепак твоите љубовни проблеми го предизвикаа овој shitstorm, така да биди фер и сподели што направи со твојата вечно незадоволна девојка.

:)
Статус кво со нејзиното однесување само јас подруго гледам на работите . Веќе ми стана сеедно ми дали ќе бидам со неа или не, како што и е незе. А таа постојано се лути, за какви ситници то е чудо едно. Во јајцето влакно бара. Болдот така и ќе остани. Најмногу ми е мака кога не признава дека сум и помогнал. Јбг ако има новост ќе ве известам, поздрав.

Меѓутоа има и една друга педерска работа која либералките ја прават-криењето. Нели мори ние сме сељаците заостанатите во 21 век, епа шо се криеш од нас и што ни правиш лице. Кажи си јасно и гласно-Кој ве ебе бе сељаци, јас си се ебам со кого сакам и каде сакам, да ми се фатите за таквата. Па жими се јас рака ќе и пружам на некоја така ако каже, дефинитивно нема за жена нема да ја земам ама рака ќе и пружам и едно достатно ниво на почит од мене ќе заслужи. Ама не, она не сака да се изјасни пред сељаците, се крие од истите оние кои ги презира, како сега на пример некоја интелектуалка да се крие и правда за своето образование пред некоја сељендра. Тука се навраќаме на второто лицемерие. На крајот и таа сака да се ожени за некое асално дете, еснаф, вреден, кој ќе биде татко на нејзните деца, кој ќе пази куќа и домаќинлук, никоја не сака развратник и либерал без разлика што не го заслужува.
Да бидеш либерал, незначи и да бидеш лицемер. Ова е класична дефиниција за луѓе кој се кукавици, кој сакаат со "две лубеници под рака" да одат. Тие луѓе се далеку од либерали.
Можеби тие сакаат да се претставуваат како такви, но не се.

После викат само женските прават мелодрама.

Вината да се префрли на некој друг е многу лесно и едноставно, да ја побараш во себе е нешто сосема друго и непознато.

Беше доцна во ноќта, а јас се враќав дома после напорен ден и долгомесечна работа на проект каде посветив многу енергија и време но на крај се исплатеше и бев солидно награден. :) Со чуство на исполнет и добро расположение доаѓам дома доста возбуден со голема желба да ја споделам веста со љубовта на мојот живот:
“ конечно успеав го завршив проектот и бев финансиски богато награден “
“Убаво“
“Убаво??!!. Знаеш колку долго и напорно работев на ова?“
“Знам. Не сум те видела со месеци. Се сети да ми купиш млеко додека одеше накај дома?
“Оф извини заборавив. Но што ти е гајле, сега може да купиме цела млекара“
“Те замолив да купиш млеко три пати сабајлево, а ти оставив порака. Како можеше да заборавиш?“

Е сега јас тука можам да отворам тема на кајгана и да плачам зашто се однесува така? Сигурно сака да го обезвредни мојот труд, сите жени се исти како може да бидат толку ладни кога ти толку многу се трудиш да обезбедиш финансиска стабилност, сигурност и желба за поубава иднина а они ти враќаат со ладнокрвност и дрзок однос кој очигледно не го заслужуваш и тн. и треба да бидеш мачо и брутален со нив така ќе те сакаат бла, бла QQ нели?

Се разбира дека она знае колку овој момент ми значи, баш и поради тоа така реагираше ме предизвика да види дали сум ја надраснал потребата за големи играчки, тапкање по рамо, слава и дека мојата среќа не зависи од нејзиниот одговор и финансиски успех. Но ако си дел од медиокритетот најверојатно ќе бараш и просечна девојка која ќе сакаш секогаш да ти оди по газот, која нема на моменти да те предизвика на личен развој па да откриеш некои душевни димензии што го трансендираат егото.

Смирено со чуство на исполнетост и хумор продолжив:
“Срце сакаш млекце а? Ќе ти најдам јас тебе млекце убаво“ и го кажав ова додека ја подигнав и ја легнав на каучот бакнувајќи ја и гледајќи ја длабоко во очи додека ја “молзев“ нејзината среќа. Се опушти ме погледна и ја осети мојата љубов. Може да ми верува. Не ми треба нејзината согласност за да ја сакам со сето срце. Мојата исполнетост е независна од мамичка. Маж кој може да го пронајде хуморот во неуспехот да купи млеко на денот на кој заработил богатство.
Тоа потрае одприлика десет минути и пак ме предизвика. :)

П.С Текстов не е лично мој но ми остави впечаток па со мали корекции сакав да го споделам.

... Е на тие 5-6 работи е сведен либерализмот тука, тоа е тоа што се сака да се постигне. Ако мислиш поинаку повели и сподели да прочитам...

Види, не се идентификувам со голем дел од агендата на либерализмот и затоа и нема да настапам во улога на нејзин бранител, мислев дека тоа е доволно јасно, ама нејсе... Тоа го препуштам на хипстерите или претставниците на новата димензија на урбаниот снобизам, кај нив се вградени сите тие фолдери и алатки за пролевичарска ориентација, како вегетаријанството, феминизмот, возењето велосипеди за зачувување здрава околина и застапување на права на сите претпоставено обесправени (освен на вистински обесправените за кои никој не се грижи, веќе позната иронија на човештвото :D) ...

Не, не мислам дека мене ми се некои права ускратени во нашето општество поради полот. Околу твојот и ставот на многу форумџии за финансиската агенда и злоуптреба на мажите од страна на жените кај нас, во друга прилика ќе пишам пост, сега ме мрзи искрено, и не затоа што било како ме погодува на некое лично ниво, туку затоа што сметам дека нема оправдување за истото да се тврди во реалноста...

Човекот во надворешниот свет е дефиниран со фактите, појавите и природните закони. Во моментот кога ќе ги открие и забележи истите добива шанса и да завладее или да биде уништен со/од нив. Се чини дека тој тоа го прави на три начини, преку три начини на однесување:
Ако ги доживее како негативни (што е случај со Сусаро), го доживее нивниот негативен аспект, а не е во можност да ги измени, тој е внимателен и претпазлив, и се обидува да ги избегнува нивните деструктивни дејства. Како на пример кога не може да совлада некоја болест (скршено срце од заебан и ѓаолски либерал) се ограничува на превентивни мерки (ќе им вратам мило за драго, ќе ги мразам цел живот и ќе пишувам на форум за тоа). Значи пред надворешните фактори тој се однесува како Одисеј пред сирените превземајќи секакви мерки како би побегнал, за да не би бил повреден.
Втор случај, ако појавите и природните закони ги доживува како позитивни (Шкорпион стајл), во нивниот позитивен аспект, тогаш ги зема во свои раце и ги користи во своја полза. Како на пример користејќи го законот за прекршување на светлината го пронајдува микроскопот итн. Овде тој се однесува како Прометеј, крадејќи го она што им припаѓа на боговите.
Целосното совладување на природата и нејзините закони (самиот себе, ретко кој стајл) се постигнува со примена на еден закон против друг, користејќи една појава против друга - во своја корист. Како на пример употребата на еден вид на организам (пеницилин, отфрлањето на првиот негативен пример останувајќи отворен за поинакви) против други (причинителот на болеста, негативното искуство кое длабоко повредило и останало да креира ставови (кои не мора да бидат погрешни како што не значи ни дека се правило) подмачкани со омраза) се поразуваат овие последните итн. Во овој случај тој се однесува како Персеј кој користејќи го штитот на Атина ја убива Медузата.
(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom