Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

• Креатор на темата Креатор на темата WizKhalifa
  • Време на започнување Време на започнување

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
Сусаро е во право, и темава е за генерализација затоа што и така треба да биде, не се сите девојки такви, има исклучоци, но воглавном психата на жените и мажите делува на начинот кој Суси го опиша. Еве ќе ви дадам пример.
  • Пред недела дена раскинав со девојка ми, со неа идев цели 2 години. Што се случува? Утредента станувам, и си викам, чекај - ќе се уклучам кај неа на ФБ да видам дали го сменила ПВто..И кога гледам дека не го сменила, веднаш идам во пораките и нотификациите. Што гледам? Гледам порака од дечко што ја симпатишеше пред 2 години, што и она го симпатишеше пред 2 години пред да ме запознае мене. Гледам и уште лајкови на нејзини слики исто од дотичниот дечко. Значи што е пораката? Пораката е дека Суси е во право, иако мојата девојка е од Швајцарија и живее тамо, веднаш се појави модерен сељак кој сака да ја ќари и таа веднаш имаше замена за мене, кој знае, може и дур сме биле во врска таа била во контакт со него..али тоа не е битно, битно е дека за неа веднаш има заинтересиран.
  • Друг пример, ја сум сега матурант, знаеме сите како е во 4та година и односот со твоие женски од класот. Имаме секакви машки, од модерни сељаци до тешки нееманципирани сељаци кои се палат на крушка мислејќи дека е цицка ебаго. Поентата ми е дека сите машки сме различни, а девојките такоџе. Што е тука интересното? Едниот и вика на таа една дека за матура ќе ја изведува и дека му било чест да му биде она партнерка? Оваа вика океј. Мене истата девојка ме прашува да и бидам партнер на неа, а бидејќи знаев дека овој сака да ја изведува ја прашав искрено, те праша ли некој за матура да му бидеш партнерка или не? Она ми вика со следниве зборови: Не бе, не се секирај, никој интересен.
Толку од мене за сега, за натака ако треба ќе пишам, само кажете што не ви е јасно, имам примери еден куп од лично мое искуство за темата на која пишува Суси, и со која целосно се согласувам. Може звучи грубо, ама вистина е, и далеку од тоа дека Суси е некој си offtrack манијак кој делува ко најголем шовинист, јас не го познавам, но верувам дека се работи за човек кој го искусил животот на поинаков начин, на начин кој боли ко ќе осетиш да си заебан од женско поради законитостите во женските глави за машките, и да осетиш како е да го изедеш стапот бидејќи не си интересен во моментот, а знаеш дека на дугорочни стази си ко тркачки коњ во спроедба со нејзината нова играчка за следните два месеца.

Велиш си нашла модерен сељак? Тоа е друже оти ти си бил ептен немодерен до степен да чачкаш по туѓи фб профили и да ровариш по туѓа комуникација. какво е тоа однесување? Кој ке те сака таков? И логично, се појавува поголем мангуп од тебе и ете му лесен плен а ти чачкај си уште по туѓи работи....... И нај интересно од сето е тоа што те исшутирала на таков начин, односно те треснала со твојот камен по глава- односно иако знаела дека и ровариш по фб ја оставила комуникацијата до која ако те сакала немало да дојдеш по никоја цена= не сакала да раскинува односно да глуми во шпански серии па ти ја оставила да ја прочиташ таа комуникација и самиот да си заминеш. Друг пат не чачкај така.
Вториот пример неможам да го сватам. Не сакала да излегува со тој дечко ами сакала со тебе. Што е тука проблемот?

И не гледам како сум извадил се надвор од контекст. Тоа со пасвордот можеби (иако ми е сумљиво да ти го дала сама туку така, ако стварно имала афера, или резерва случаи, како што тврдиш).

Океј, упалило кај една женска тоа. Уау, каков track record. Океј, ти ја сфаќам поентата, и зошто го поврзуваш тоа со типот девојки во постот на Сусаро. Пак следува прашањето што ти го поставив за истиов случај, во претходниот мој пост, а не го одговори. Се надевам дека ќе го одговориш во следниот - Зошто тој пример на девојка го земаш како нулта точка по која ги оценуваш сите жени, од каде правото на генерализација?

За првиот болд, воопшто не тврдам. Не знам кај увиде дека тврдам, дадов претпоставка, немора да значи дека е така, или дека сум сигурен дека е така, можеби и оставил лајкови и пишал порака баш откако сме раскинале онака според случајност. Како и да е, не е битно тоа, не ми е битно уопште, не знам зошто ти е битно и тебе се тоа со пасвордот.
Раскинавме поради истата причина што ти ми ја пиша, едноставно увидов дека веќе не иде, и дека немам чувства спрема неа какви она очекува, се одалечивме и двајцата, и заедно и разумно си раскинавме, ко не иде не иде, не беше причината афера или слично, нешто што ти тврдиш.
Можеби моја грешка е што не сум раскинал уште кога заминала, за да не губам време, ама тоа е според тебе. За мене лично не беше губење време и ми беше убаво искуство во животот за натака, ама пак не е тоа битно.

И еве, ти давам конкретен одговор на твоето прашање. Според мое искуство, и според искуство на моите пријатели. Според женските со кои сум во контакт, и според нивните размислувања кога ќе завергламе подлабоко на некоја тема. Штета што цел свет не е исполнет ко овдешни форумџики, тогаш врските и бракот би биле мед и млеко. Моето искуство ме навело да генерализирам, рака на срце за последната неможам да го кажам истото, и затоа реков дека постојат исклучоци, но дека се ретки, или маскирани се дур еден ден не падне маската.
Еве ти пример, може имаш различно искуство со женски и не генерализираш.
--- надополнето: 18 декември 2012 во 20:03 ---
Велиш си нашла модерен сељак? Тоа е друже оти ти си бил ептен немодерен до степен да чачкаш по туѓи фб профили и да ровариш по туѓа комуникација. какво е тоа однесување? Кој ке те сака таков? И логично, се појавува поголем мангуп од тебе и ете му лесен плен а ти чачкај си уште по туѓи работи....... И нај интересно од сето е тоа што те исшутирала на таков начин, односно те треснала со твојот камен по глава- односно иако знаела дека и ровариш по фб ја оставила комуникацијата до која ако те сакала немало да дојдеш по никоја цена= не сакала да раскинува односно да глуми во шпански серии па ти ја оставила да ја прочиташ таа комуникација и самиот да си заминеш. Друг пат не чачкај така.
Вториот пример неможам да го сватам. Не сакала да излегува со тој дечко ами сакала со тебе. Што е тука проблемот?
Читај го мојот последен пост, аман.
НЕМА НИКАКОВ ПРОБЛЕМ! КОЈ РЕЧЕ ПРОБЛЕМ? АМАН!
До кога веќе бре со вакви пресврти, кој рече за проблеми? Поентата е јасна, она го нејќе тоа што и се нуди натрапливо и фино, туку она дрското и арогантното што делува тешко и мистериозно, затоа што и за мене, поголем успех ќе биде фатам тешка женска отколку некое ороспиче кое едвај чека да го викнеш. Нема никакви проблеми.

И еве, ти давам конкретен одговор на твоето прашање. Според мое искуство, и според искуство на моите пријатели. Според женските со кои сум во контакт, и според нивните размислувања кога ќе завергламе подлабоко на некоја тема. Штета што цел свет не е исполнет ко овдешни форумџики, тогаш врските и бракот би биле мед и млеко. Моето искуство ме навело да генерализирам, рака на срце за последната неможам да го кажам истото, и затоа реков дека постојат исклучоци, но дека се ретки, или маскирани се дур еден ден не падне маската.
Еве ти пример, може имаш различно искуство со женски и не генерализираш.

Голем број од овдешните форумџики и машки форумџии кои не се согласија со ставот на Сусаро, ги познавам и лично, и се во долгогодишни врски. Значи ти заебавај се ако сакаш во нивно име, ама се работи за факт. И не, не е до типот на луѓе и недостаток на истиот што ја прави ваква ситуацијата. Него не знаете да процените женско, од пристап, до начин на одржување на врската (ако воопшто стигнете до некое сериозно ниво да може така да се нарече). А методот кој Сусаро го предложи, слободно преведи го во пракса, да видиме со какви женски ќе завршиш.

Голем број од овдешните форумџики и машки форумџии кои не се согласија со ставот на Сусаро, ги познавам и лично, и се во долгогодишни врски. Значи ти заебавај се ако сакаш во нивно име, ама се работи за факт. И не, не е до типот на луѓе и недостаток на истиот што ја прави ваква ситуацијата. Него не знаете да процените женско, од пристап, до начин на одржување на врската (ако воопшто стигнете до некое сериозно ниво да може така да се нарече). А методот кој Сусаро го предложи, слободно преведи го во пракса, да видиме со какви женски ќе завршиш.
Види, сите сме различни, по многу основи. Пример, еве јас сум имал такво искуство со женски, може е така пошто имам 19 години, и не сум мењал доволно, а ти имаш 25, и си сменил доволно за да си убеден дека не треба да се генерализира. Сега не се согласувам со тебе, се согласувам со Сусаро, може утре ко ќе дојдам на твои години, и ќе стекнам нови искуства, ќе го делам истото мислење со тебе, капиш?
И не, уопште не гледам ништо за заебавање во тоа што не делат исто мислење со Сусаро и се во долгогодишни врски, алал нека ми е, дај боже да си останат среќни и во врски, за тебе е факт нивното мислење и согласување, еве моментално за мене факт е мислењето на Сусаро и на тие што се согласуваат со него.
Денес неверувам дека постои карактер што знае да процени човек од 2 видувања, колку и да се негира овде тоа. Живееме во свет полн со искривени морални вредности, и карактерно кварни луѓе во кои најбитен е сопствен интерес и среќа макар по цена и на туѓ. Сите живееме во свет полн со маски и лажни карактери кои некои се успешно маскирани со години и години, некои се лесно видливи и провидни ко селски буквар.
За пристапот не е тема за тупење, ти држи вода тоа, ама не знам дали ја сфаќаш и мојата поента.

. Него не знаете да процените женско, од пристап, до начин на одржување на врската (ако воопшто стигнете до некое сериозно ниво да може така да се нарече)

Човечкото его е големо, и никој нема да си признаа оти е толко површен, суперфицијален, извештачен, и со измрдани вредности, ала личност излезена од постовето на ногу-цитиранио Суссаро.
Проблематично, симптоматично, и шовинистички е ако објаснеш дека работите са едноставни и јасни. А арно е ако ги искомплицираш до даска, изетикетираш у 50 нијанси сиво, побркано, преебано, непроцесирано, необјаснено, филувано со емоционална патетика, е дури тогај може да кажеш оти го разбираш тај човек до коска. И оди најди му крајо....

И секој човек се дразне коа го скоцкаш у 2 реченици. Чист пример дечкото со пасвордите. Прво, нешто малку раздразнен, после малку накурчен оти земал пасворд, а не дадел, трето се покажуват форумски ташаци како љубеници големи за кој кур јас сам говорил некакви нешта шо не праат смисла, и четврто, потиштена приземјеност и обид за допирајне до логосо на еден човек.... А цело време е пропратено со некаков чуден тестостеронски нагон, како некоја мома со морал под знак прашалник, ама јака путка се влажнила на него. Толку ного емоционални состојби у рок на 5 поста са знак за чиста емоционална недораснаност, неискуство, испреплетено со Балканско/македонски Мачоизам.

И ако скоцкаш повечко моми/момци така со реченици, и ги ставеш у еден кош (оти нели реален живот е, не измислена прикаска), одма се рипа на нож, колку е смотан, шовинист, неизживеан, будала, одбиен, не помирисал пичка со години... Сите сакат да ги објаснат процесите у неговата глава шо му одат у позадина, никој не пробува да размисле за работите шо ги кажува.

(овија нешта важат и за машките и за форумските дами) :)

Ај доста филозофирах. :)

Абе не знам за тебе, може сум фолирант и си ме као скоцкал.
Ама и ти не си невина срна на форумов, не глуми лудило, фајрон.

Owning people is illegal since 1865. :(
Рефлективни срања не пробувај. Некак, не ти оде...

За Леандра/Крусер... Оваа мислење и претходното молам да се избришат коа ќе имате шанса, мерак, ќеф, желба... Најодговорно се извинувам за оффтопико... :)

Owning people is illegal since 1865. :(
Рефлективни срања не пробувај. Некак, не ти оде...

За Леандра/Крусер... Оваа мислење и претходното молам да се избришат коа ќе имате шанса, мерак, ќеф, желба... Најодговорно се извинувам за оффтопико... :)

Луки, џабе се објаснуваш со детето, некои работи едноставно се учат со годините, а тој е уште тинејџер. :)

Луки, џабе се објаснуваш со детето, некои работи едноставно се учат со годините, а тој е уште тинејџер. :)
Или некои никогаш не се одглавуваат од тинејџерството.
На темава ми е најинтересен моментот кога некој се избацува да брани страна и кога ќе ја закопа со примери. Да ти е мерак да читаш :)

Чекам макароните со сиренце да ми се до-потпечат, па да испунам време додека гладувам. А коа сам гладен, ударам малко на филозофија... :)

Или некои никогаш не се одглавуваат од тинејџерството.
На темава ми е најинтересен моментот кога некој се избацува да брани страна и кога ќе ја закопа со примери. Да ти е мерак да читаш :)
Емпиризам. Зимаш примери, малку паралели, и на крајо се дојдат до закључоци. :)

Затоа и му препуштив сам да си научи што и како, баш откако кажа дека има 19. Ме потсети на брат ми, таа возраст е, а и тој поима нема што прави со женските, а колку "I told yo so" моменти имало со него, веќе престанав и да ги бројам. Универзална заедничка карактеристика за сите тинејџери (па и јас кога бев на тие години), се чини е тврдоглавоста да се научат некои работи на потешкиот начин (некогаш најтешкиот). Прво да се изгориш убаво, па малер бил / небил, па после други ти се криви ... Been there done that. Нека тера, ако има среќа, може доста рано ќе сфати некои работи.

Пола од женските што говореа на темава не се идентификуваат со феминизмот, ама толку имаш поима за што зборуваш. Се додека ти звучиш хардкор, што е важно што ќе лупнеш во постот, нели?

А референтната точка стои тука со причина. Земи дочитај, па после треси зелени. Ќе те почекаме, не се брзај.

Патем, реалноста е дека никогаш некое машко, особено на форумов, не рекло за себе дека е ѓубре (и кога не заслужува и кога заслужува). Со тоа што се обидувате да ја извртите реалноста, дефинитивно ние машките испаѓаме поголемите ѓубриња од двата пола. Кога вие би биле доволно грами муда да признаете кога грешите, кога лажете, и кога ст ево небрано, вие барате мета на вина која ве исклучува вас, а вклучува секое друго лице кое ќе успеете да го вмешате како изговор.

И Мачорката не може да драпа мадиња, тоа го само можеш ти, и се обложувам дека токму тоа го правиш додека типкаш на тастатурата и/или кликаш со тоа маусот. Бидејќи добиваш еден интензивен бран на супериорност и задоволство додека ги омаловажуваш групата луѓе за кои имаш некаков комплекс (во овој случај жените), и се осеќаш ко прав б'лкански муж :).

Види педро, бате да ти објасни неколко работи
Педро референцата е од безвремениот хит на најкултнио прилепчанец во јуниверзумо
Ти моеш тука до сабајле ад лечиш лични фрустрации кон мушики што те омаловажувале и тоа е сасвим у реду,
Само не е убоо офтопик да се забегуе...тоа што днк-та ти е со женски хормони не значи дрвен адвокат да изиграваш ебаго. У реду е да си браниш другарките али баремд а држи вода и усул да има, а не ко село без кучиња тука лаење.
Со додека социјалната графа изгледа вака

30sbpg1.jpg

, жените (еве да не се осетиш навреден и мужите со женски хормони) се у депресија...економски речено. Не дека се глупи па да не знаат торент да симнат, иако има и такви...али ебаго жени се предатори а мушки се ловци...а предаторот ебуе матер на све живо пред него.

бла бла, дркам пичка не сум видел бла бла балканец бла бла бла...у реду...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom