Какво гравче сакате?

• Креатор на темата Креатор на темата Police
  • Време на започнување Време на започнување
Јадам грав, секако. Обожавам грав.

Еден итнересен момент. Мене гравот по дифолт ми е омилен, направен од мајка ми, а и на уште неколку места имам јадено убав грав. Е сеа 2004та бев во војска во Велес и секој ден за ручек имаше грав, и после 2 недели веќе не ми беше толку интересно да го јадам. На првиот викенд дома, мајка ми специјално за мене направи грав и стигам дома, познат мирис се шири низ двор а мене почнувам да ми се врти во стомак.
За среќа по неколку месеци се потроши сиот грав во касарната па не префрлија на компири. И пак гравот ми стана омилено јадење.

Од прво како помал јадев:pipi: а сега никако мразам грав:nesvest:

Јадам тавче гравче едно од најомилените јадења ми е.:) Ама најубаво е ако го праи мајка ми. :pehar:

uf najmnogu od se jadam grav posebno tavce grafce so luto piperce mmmmmmmm:vozbud:

Гравче тавче јадам кога ќе му седнам со сланина печена уфффф

ТаФче граФче rulezzz! пОСЕБНО ако баба го правиии ммм

Јадам. Секој петок имаме. Повеќе сакам тавче, ама ако треба и како посен ќе го јадам.

обично избегавам грав со тоа и го избегнувам петочниот ручек... али вчера што сум јадела тафче графче на машки начин.. мислам....
двајца другари го правеа... освен што го пресолија и му лупнаа од оригано до мајчина душица, босилек, нане и све живо беше феноменален...

прееска за ручек имав кога седнав 2 тањира ги изедов и сеага кога се вратив од надвор пак јадев

obozavam gravce megjutoa samo koga e tavce a koga e napraveno kako madja ne ni probuvam zasto ke moram mnogu leb so nego a vaka koga si e tavce gravce bez lepce i so nekoja salatka isklucivo gravce tavce...i ne ne mi smeta i sega za sega barem ne mi proizveduvalo...nekoi nezgodni raboti:je:

Да, обожавам, посебно кога е збогатен со ребра, или па сирење да издробам додека е жежок...мхх мераци.

Само тешко ми го поднесува стомакот потоа варењето :nesum:

поубав ми е да го јадам внатре со колбаси, настрана сирење, и салата со домати и кромид

Кој не јаде грав, не е силен како лав !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom