Какво чувство добивате кога ќе се замислите да имате бебе?

• Креатор на темата Креатор на темата blue seagull
  • Време на започнување Време на започнување
убаво, гордо и одговорно :)

Prekrasno, ubavo, seriozno, odgovorno, milo, ispolneto........
Se vo svoe vreme

Пред се гордо... Тоа ќе биде мој потомок. Друго одговорно. Што и да му се случи во наредните 18 години јас ке се грижам за него.

Нај нај најубаво на свет, затоа што обожавам бебиња.:angel1:

Еднаш на лажна тревога нозете ми се одсекоа(добро можда ради шо не бев многу сигурен дека би ја зел за жена, девојката) ама добив впечаток дека не сум спремен, добив многу нови чуВства, пред се добро т.е. убаво, задоволно, чуВствував како созревам во делови од секунда, размислував за 3-ца(не било лесно) , појма ненам, добив чиВство исто како кога ке се вратам дома после работа и со чашка ракија чекам салата, и да не ви е од мисла, добив чуВство дека секам да го повотрам истото шо е можно побрзо! Сеа ке видиме каква е реалноста!

Sakam bebcinja,bas se slatki.Ama mislam deka uste mi e rano za bebe.Za vo idnina dobredojdeno ke mi e,ama sega ne.

jas imam sonuvano deka sum bremena i normalno posle se porodiv i prekrasno bese cuvstvoto zimi se :)si imav masko bebence :) mnogu pati si pomisluvam na toa na primer kako si setam so moeto bebence ili koga sum vo supermarket i ko ke gi vidam pelenite i site raboti za bebinja si vikam :" eee nekogas i jas onde ke razgleduvam vo toj del i ke se mislam ova da zeam ona da zeam " abe se mrdnav zimi se :)

Мое дете ... нежност, љубов, преголема потреба од заштита, сила, восхит, верувам дека се тоа би чувствувала кога би го држела своето дете во раце.
Едноставно мало суштество, твое, дел од тебе кој можеш да го гледаш и да го држиш во раце, сите идеали и соништа во мало човече.
Верувам дека ќе биде среќа ... чудна, но сепак среќа, можеби и повеќе од тоа.

убаво, пријатно, прекрасно...незаменливо чувство

Cel period na bremenost ili samo bebe?! :) ako e cela bremenost, NE sum se zamisluvala (ne ni sakam) :toe: a za bebe...PREUBAVO :) takvo malecko, swatko, nevino :) ako moze periodot na bremenost nekako da se skokne...milion bebenca bi sakala :) ama nemoze...toa e :toe:

Тоа е нешто што ке ме направи најсреќна на светот. Сакам да имам многу деца, се разбира на соодветната возраст. Самото чувство дека еден ден ке станам мајка ме исполнува и ме прави срекна...

Ке биде и тоа - ама понатаму:wink: . Мислам дека ќе биде прекрасно, да го носиш во себе, да го храниш, да го облекуваш, да му купуваш, да се грижиш за него...Тоа е дел од тебе:pipi: . Подари му ја сета љубов:helou:

Пред се гордо... Тоа ќе биде мој потомок. Друго одговорно. Што и да му се случи во наредните 18 години јас ке се грижам за него.
До крајот на животот:smir:
Мое ке е и ќе го сакам засекогаш. Убава е помислата, едно такво мало и буцкасто со плави виткано косиче и искрена насмевка. Би се радувала, нема поголема среќа од тоа. Всушност целиот живот го вложуваме во тоа да оставиме белег откако ќе заминеме. Ќе оставам јас полно белези за некое време :pos2:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom