Каква звучна карта користите?

• Креатор на темата Креатор на темата maxx
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 декември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
jas koristam creative X-FI Extreme Audio Best of sound
da vidim vie sto koristite

Јас користам Realtek HD звуЦна картиЦка

Sound Max Digital Integrated Audio, on-board е на A7V600-X.

На другото лајно користам Avance Logic ALS120 Sound Card, ISA Slot. Оваа перфектен звук дава, иако е 16 битна. :)

Исто и јас Реалтек, но поради моите потреби се надевам наскоро ќе се префрлам на Firewire екстерна звучна картица M-Audio, Audiophile и сл. картици за музички студија.

blaster audigy 2 И asus xonar d2 се надевам дека после нова ќе си земам Creative Sound Blaster X-Fi Platinum Xtreme :)

На мојот компјутер на користам онаа Sound Max, колку-толку да вади некој звук, а во студиото ја имаме M-Audio Audiophile 2496, и баш сме задоволни со звукот.

audiophile_2496_v2008.jpg

На мојот компјутер на користам онаа Sound Max, колку-толку да вади некој звук, а во студиото ја имаме M-Audio Audiophile 2496, и баш сме задоволни со звукот.

audiophile_2496_v2008.jpg
Од каде ја купи? Патем во Струмица има ли некоја продавница за вакви работи, за студиска опрема. Знам имаше Алфа Аудио и Мега Саунд, дали уште работат... Јас планирам да се надоградувам и ако не најдам во Скопје во Алфа Аудио, Болин, Артист и др. ќе купувам од Солун. Ми требаат студиски слушалки AKG, Sony, Sennheiser или Beyerdynamic и квалитетна екстерна звучна картица.:helou:

Од каде ја купи? Патем во Струмица има ли некоја продавница за вакви работи, за студиска опрема. Знам имаше Алфа Аудио и Мега Саунд, дали уште работат... Јас планирам да се надоградувам и ако не најдам во Скопје во Алфа Аудио, Болин, Артист и др. ќе купувам од Солун. Ми требаат студиски слушалки AKG, Sony, Sennheiser или Beyerdynamic и квалитетна екстерна звучна картица.:helou:

Целата опрема што ја има во студиото е купена од Велес и Скопје, патем и таму е студиото. А за во Струмица стварно незнам, евентуално ако си заинтересиран контактирај ме по мсн, ќе зборнеме ако може да нарачаме, да разгледаш каталози и сл. :wink:

@ kiksupermen
Другар, ја би ти препорачал senheiser hd-25 - високо квалитетни и профи за мјузик мејкинг и продакшн, е сеа clоsed се поише за накај диџеи и башка 4-5 саата макс зошто после може да ти прска глава :icon_lol: ама како и да е ја сум задоволен ептен.
Би ти препорачал и beyerdynamic , ѕирни ги :wink:
dt990pro_data_en.jpg

Јас ги земав од овдека од беверли е сеа дали има уште не знам, ама провери и во артист системи мислам дека околу 8-9000 држат цена ако не паднале до сега.

Целата опрема што ја има во студиото е купена од Велес и Скопје, патем и таму е студиото. А за во Струмица стварно незнам, евентуално ако си заинтересиран контактирај ме по мсн, ќе зборнеме ако може да нарачаме, да разгледаш каталози и сл. :wink:
Tе адднав.

@ kiksupermen
Другар, ја би ти препорачал senheiser hd-25 - високо квалитетни и профи за мјузик мејкинг и продакшн, е сеа clоsed се поише за накај диџеи и башка 4-5 саата макс зошто после може да ти прска глава :icon_lol: ама како и да е ја сум задоволен ептен.
Би ти препорачал и beyerdynamic , ѕирни ги :wink:

Јас ги земав од овдека од беверли е сеа дали има уште не знам, помина бајаги време, ама не ќе биде лошо да тркнеш да провериш како и да е.
Фала за инфото! Сепак барам отворени или полу-отворени, бидејќи ми требаат за продукција. Да не се пумпа бас многу, оти со затворени, хаха ке биде хипербас. Иначе како се вика продавницата од каде ги зема?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom