Каква гитара сакате да имате + општо за гитарите

• Креатор на темата Креатор на темата Steve Vai
  • Време на започнување Време на започнување

која марка ви е омилена?

• ESP

Гласови: 10 3,8%
  • Gibson

Гласови: 74 28,0%
  • Fender

Гласови: 59 22,3%
  • Ibanez

Гласови: 34 12,9%
  • Jackson

Гласови: 25 9,5%
  • Kramer

Гласови: 2 0,8%
  • BC Rich

Гласови: 11 4,2%
  • Dean

Гласови: 3 1,1%
  • Yamaha

Гласови: 33 12,5%
  • Друго

Гласови: 13 4,9%

• Вкупно гласачи
    264
BC Rich, Batio итн..тоа се се’ лопати,не гитари.

Ако сакаш добра гитара,земи си Фендер Стратокастер.

А Џибсон е повеќе за некој рок-фазон или new wave dirty rock(Срање).

87df7863c3b632c2a46db0450887da03.jpg

Gibson Explorer :vozbud:

www.musicstore.de <---------- На линков моеш да најдеш милијарди копии...Има Jack&Danny за 200 евра негде отприлика Паули, исто имаш и Epiphone(подмарка на Gibson) негде 400 евра отприлика..како што е Squier на Fender...

a vo makedonija da ne znaes kade se prodavaat ovie gitari ...?

BC Rich, Batio итн..тоа се се’ лопати,не гитари.

Ако сакаш добра гитара,земи си Фендер Стратокастер.

А Џибсон е повеќе за некој рок-фазон или new wave dirty rock(Срање).
Врска немаш. Свири дет метал со тоа стратокастерот и ни за лопата нема да го бива! Гитара+магнет некоја асална комбинација за секој вид музика е различно. Све е тоа од побарувачката! Во секој случај неможеш да кажеш дека само Фендер и Џипсон вредат кога има такви фирми ко Ибанез, Џексон, БиСи Рич и слично!

РЅ. Си слушнал Ибанез како звучи???

a vo makedonija da ne znaes kade se prodavaat ovie gitari ...?

Да се продаваат незнам, можно е во оваа новоотворената кај Рамстор да ги има, али да не те излажам. Иначе можеш да си нарачаш од тој што е застапник за MusicStore у Македонија, т.е. тој што ги носи од таму, ќе му платиш некој денар за царина и ќе ти ја донесе...Само што незнам кој ги увезува моментално...

Да се продаваат незнам, можно е во оваа новоотворената кај Рамстор да ги има, али да не те излажам. Иначе можеш да си нарачаш од тој што е застапник за MusicStore у Македонија, т.е. тој што ги носи од таму, ќе му платиш некој денар за царина и ќе ти ја донесе...Само што незнам кој ги увезува моментално...
Има Гибсони у новата.

Врска немаш. Свири дет метал со тоа стратокастерот и ни за лопата нема да го бива! Гитара+магнет некоја асална комбинација за секој вид музика е различно. Све е тоа од побарувачката! Во секој случај неможеш да кажеш дека само Фендер и Џипсон вредат кога има такви фирми ко Ибанез, Џексон, БиСи Рич и слично!

Не мора да значи,имам стратокастер со humbucker закон е дисторзијата.Со Stratocaster HSS можиш да свириш шо ти душа сака,ако ти е то плано.Ама ако си скроз концентриран на тешки метали,тогаш нема смисла,Ibanes all the way тогаш.

Не мора да значи,имам стратокастер со humbucker закон е дисторзијата.Со Stratocaster HSS можиш да свириш шо ти душа сака,ако ти е то плано.Ама ако си скроз концентриран на тешки метали,тогаш нема смисла,Ibanes all the way тогаш.
Ибанез, Џексон, БС рич, Дин :)

Да бе,zainteresiran sum za Dean oite momentalno шо ги свири Michael Angelo Batio.

vidi na sajtot so imaat da ponudat ja sum gi gleal stvarno imaat
epten dobr izbor i ako ti dozvoluva dzebot vidi nekoi od
tie custom so im gi praat se sitkaat takvi modeli znam
drugar mi nabavi ko na Rusty Cooley RC-7 epten e mentalna potenok vrat u
zivot neam videno stvarno e stvorena za brzi stvari
e sea samo najdi nekoj asalen diler ako zimas od stranstvo

Нема врска пер, Авет од Марас на Телекастер свири па растура. Формата ич не е битна. Магнети добри имај и терај. Додуша, све е до гитаристот ( не баш све ама голем процент :) )

Ја никад не би свирел на Ибанез пошто не е за правецот што сакам да го свирам. Најбоље форма ми е од Gibson SG ама пошто Gibson се многу "overpriced" ќе бидам супер задоволен со ESP SG со моја комбинација на магнети.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom