Каква фризура сте имале како мали?

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Типично класична залижана на страна.
Тогаш нубска - сега хипстерско модерна.
Go figure.

Утре ако не ме мрзи ќе скенирам слика.
Ако извади некој боље фриз од мене, го частам шо сака.

Долга, малку виткана... и венче ми ставаа :oops:

Последно уредено:
Должината варирала, али ко што ги имам гледано сликите од мала постојано со шишки сум била. Бог знае зашто, оти не ми стојат на формата на лицето. Одамна се опростив од нив.

Е ај сега од кај да почнам?
На слика (од времето кога сум имал 3-4-5год) стандард ко за тоа време, а во денешно ко Трамп:facepalm: Не дека лошо стои на дете така спастрено и сл, ама некако кога ке ми текне на Трапм одма срам ме фаќа
Е после тоа Шварци и Лундгрен ми беа ептен фаци. Ова 80-тите, не знам точно години. Дури и насловите на филмовите сум заборавил
За да после тоа 6 год си имам мака со долгите коси. Секоја година во септември морав да се шишам. И така еднаш годишно (домаќин човек :aplauz:)
Е за останатиот период не кажувам. Кој знае, знае, кој не знае, .... :misticen:

Како мал татко ми ме носеше и само првиот пат му кажа таму, од тогаш се "како минатиот пат" ми е фризурата па некој и сега да ме праша незнам како се стрижам :toe::toe:

Јас за мене не пишав:D
На сликите се имам видено, кога сум бил мал (читај 2-3 години), сум имал бушава коса, да не речам локни. Се чудам како сум можел и нешто вака личело...

Curly_Haired_Boy_Dec_04.JPG

Потоа се сеќавам периодот пред забавиште, за време на забавиште и прво одделение фризурата ми се улижуваше наназад, со цел да сум личел ко американскине деца o_O:pos:

Периодот 5 - 7 одделение се обидував да имам четка фризура, ставав по една кутија гел на глава (незнам како сум имал помисла дека така добро изгледам:cautious:) и затоа еве сега косата ко проретчена да ми е. Од модата што се тераше.

Е веќе кога стигнав средно работата се промени. Почнав да се шишам од страна 2ка, а горе 4ка, па се до ден денес продолжив таа фризура да ја носам.

Дури има една работа за пофалба, минатата година на почетокот на јануари си купив машинка и почнав сам да се шишам и слободно можам да кажам дека нешто подобро од тоа нема.
:)

А и да не заборавам........., оваа фризура никогаш нема да ја сфатам кај малите деца........., ко да им ставиле нокшир на глава, па сечеле по линијата:ROFLMAO:
Стварно дебилно изгледа:noze:

7-frizuri-koi-roditelite-bi-trebalo-da-prestanat-da-im-gi-pravat-na-decata-86024.jpg

Најголем дел од детството имав или скроз шишана, нуларица или ептен кратка. И во основно кога појдов барав кратко да ме шишаат. Сине на тато. :X3:

giphy.gif

Дедо ми ме носеше, фризерот имаше сигурно 65 години, и мислам дека само оваа фризура знаеше да ја прави.:icon_mrgr:

Офтопик, кога и да го видам гифов што ти е во потпис, ми го разубавува денот, неверојатна лепота!

Елвис Пресли фризура минус бекенбардите. Секој ден трошев по 30 минути и пола тегла гел за да ја направам. Си мислев дека изгледам кул со неа :pos:

934763_1456419487959228_4260465367102681533_n.jpg

Не знам во шо се класифицира ова, ама знам порано ме носеле кај Жаре Берберот да ме шиша. Мислам ова негово дело е, или негово или на мајка ми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom