Каков ученик сте (според тип на учење)?

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување

Каков ученик сте вие?

• Вкупно гласачи
    151
според ова јас сум моторички тип

Motoricki bidejki celo vreme se dvizam niz sobata dodeka ucam i celo vreme gi dvizam racete i vizuelen bidejki stalno si crtam slikicki.

Визуелен, морам да го нацртам тоа што го учам, макар никој нема да разбере што има на цртежот.:pos2:

секогаш различно, али имам од се по нешто :pos2: некогаш забележувам,пишувам, понекогаш раскажувам на глас,мавтам со рацете аа и обавезно со пенкало у рака :pos2::pos2: се зависи од тоа што учам и како полесно можам да го запомнам.

И аудио и моторички.
Секогаш раскажувам на глас а истовремено и морам да мрдам со нешто особено со рацете :)

не спагам во ниеден од овие мене учењето ми зависи од местоположбата книгата времето.....уствари и не учам многу само кога знам дека сум на ред(и нормално бидејки сум 21 у дневник)тоа значи при крај на тромесечие и не ми претставува материјалот проблем бидејки колку ми е пошарена книгата толку полесно учам...незнам зашто е тоа така....а не се ориентиран на час по боите.....:toe::vozbud:

комбинација од сите:vozbud:

Од сите три по малку, можеби визуелниот тип малку отскокнува од другите. :pipi:

Па сите три, ама аудио најмногу

Ја сум и визуелен и моторички тип. Стално се клацкам или нешо коа учам, и материјалот го пишувам на страна во скратена верзија, и сум приметила кога одговарам или кога решавам тест се сеќавам како изгледало тоа што ми се бара во учебникот (не како звучело).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom