Каков ученик сте (според тип на учење)?

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување

Каков ученик сте вие?

• Вкупно гласачи
    151
Хмм...па од овие најмн. ми одговара аудио тип, ама сепак не сум целосно тоа...
Ретко учам дома...или од час тоа што го памтам, па дома само еднаш да прочитам и го знам, или кога ме испрашуваат на интелигенција и СРЕЌА се снаоѓам...

Zavisi ...
Audio(koga imam malku za ucenje)
Vizuelen(koga imam poveke od 30 strani)

Според оваа анализа јас сум од сите по малце зависи до работата на мозокот во одредени моменти.:pos2::pos2:

Motoricki. Dodeka ucam vrtenjeto okolu sobata mi e zadolzitelno, no toa samo ako ucam nekoja poteska lekcija. A onie polesnite gi ucam poopusteno t.e. lezejki so uklucen TV ili PC pred mene, a ponekogas i obete :).

A ne sum od ovie dvata drugi tipa bidejki :

1. Vizuelnite mislam deka pregolemi sitnicari i previse ja tupat so toa crtezite, skicite, konceptite ... Ja brzo kapiram, a od druga strana i me mrzi da go pravam toa :) ;

2. A Audio tip ne sum, bidejki mi izglea dosta smesno da si ja preraskazuvam lekcijata na glas ;

nema sto ednas citam megu redovi i dovolno e mada odamna ne sum ucel

Mislam motoricki, nikogas ne sum pravela skici, tabeli nitu pa sum podvlekuvala vazni raboti ili da izdvojuvam definicii, nitu pa ucam na glas. Jas i za maturava se spremav pisuvajki si na MSN i so slusalki na usite. I cudno mi e kako ete so takvo ucenje zapamtuvam okolu 90% od materijalot, site cetiri godini sredno gi pominav so prosek 5.00 :D.

Аудио тип сум :) Кога учам и комшиите ја знаат лекцијата што ми била зададена :)

во одговорите мислам треба да стои и среќен ученик.... никогаш да не те фатат кога не знаеш... а кога знаеш барем нешто за тоа да те прашат

аудио и моторочки тип сум но сепак повеќе сум аудио отколку моторички

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom