Хмм...па од овие најмн. ми одговара аудио тип, ама сепак не сум целосно тоа...
Ретко учам дома...или од час тоа што го памтам, па дома само еднаш да прочитам и го знам, или кога ме испрашуваат на интелигенција и СРЕЌА се снаоѓам...
Motoricki. Dodeka ucam vrtenjeto okolu sobata mi e zadolzitelno, no toa samo ako ucam nekoja poteska lekcija. A onie polesnite gi ucam poopusteno t.e. lezejki so uklucen TV ili PC pred mene, a ponekogas i obete .
A ne sum od ovie dvata drugi tipa bidejki :
1. Vizuelnite mislam deka pregolemi sitnicari i previse ja tupat so toa crtezite, skicite, konceptite ... Ja brzo kapiram, a od druga strana i me mrzi da go pravam toa ;
2. A Audio tip ne sum, bidejki mi izglea dosta smesno da si ja preraskazuvam lekcijata na glas ;
Mislam motoricki, nikogas ne sum pravela skici, tabeli nitu pa sum podvlekuvala vazni raboti ili da izdvojuvam definicii, nitu pa ucam na glas. Jas i za maturava se spremav pisuvajki si na MSN i so slusalki na usite. I cudno mi e kako ete so takvo ucenje zapamtuvam okolu 90% od materijalot, site cetiri godini sredno gi pominav so prosek 5.00 .
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.