Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370
Oва: сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај.
1 болд: Не е точно.
2 болд: Имало моменти коа сум сакал да се чувствувам главен, но тие моменти се доста ретки, не ми е многу важно, брзо пламнувам но се контролирам а лутината не ја задржувам никако во себе, секогаш наоѓам начин да ја исфрлам од себе.

холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

Немаше опција-никаков инаку ќе одберев таква опција.

Никој не е ваков, ова се само модели. Сите сме помалку од сите, ама еден доминира. Јас сум негде меѓу сангвиник и меланхолик повеќе накај првиот.

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае.
Горе-долу скоро се ми е погодено, но највеќе се пронајдов во втората реченица. Многу бргу се откажувам од некои работи т.е. брзо ми поминува меракот. Од почеток кога се засилам мислиш којзнае колку ќе се докажам, но набргу исчезнува почетниот оптимизам и еуфорија и работата останува да се одвива во бавно темпо,во некој случај па и скроз да се заборави. Да тешко се зближувам со другите, повеќето се е сведено на т.н. бош муабети. А за пламнување, планувам и те како за некои понекогаш да не речам и апсурдни работи на кои отпосле самата си се чудам, но најважно е што се покајувам а доколку е потребно и се извинувам.

Mnogu retko se slucuva edna licnost da ima karakteristiki na samo eden karakter, obicno se kombinacija na 2 ili vo nekoj slucai 3, a sekoj sam da si odredi karakterot e mnogu tesko poradi nedostatok od objektivnost.

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

Се пронајдов :)

Мешавина од првите 3 сум но не и флегматик.Реагирам бурно,сум хиперактивна и сум мн големо злопамтило,памтам мн убави но и мн лоши работи и затоа кога тогаш враќам:)))
а иначе знам и да бидам Мајка Тереза и секогаш да сум тука на оние кој им требам,сакам цело време да сум зафатена со најразновидни работи и да си барам повеќе од себе...

Мешан ќе да сум не се пронајдов во ниеден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom