Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.979
Поени од реакции
12.601
Oва: сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

A

Auditore

Гостин
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај.
1 болд: Не е точно.
2 болд: Имало моменти коа сум сакал да се чувствувам главен, но тие моменти се доста ретки, не ми е многу важно, брзо пламнувам но се контролирам а лутината не ја задржувам никако во себе, секогаш наоѓам начин да ја исфрлам од себе.

Член од
15 март 2010
Мислења
603
Поени од реакции
1.807
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Немаше опција-никаков инаку ќе одберев таква опција.

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Никој не е ваков, ова се само модели. Сите сме помалку од сите, ама еден доминира. Јас сум негде меѓу сангвиник и меланхолик повеќе накај првиот.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае.
Горе-долу скоро се ми е погодено, но највеќе се пронајдов во втората реченица. Многу бргу се откажувам од некои работи т.е. брзо ми поминува меракот. Од почеток кога се засилам мислиш којзнае колку ќе се докажам, но набргу исчезнува почетниот оптимизам и еуфорија и работата останува да се одвива во бавно темпо,во некој случај па и скроз да се заборави. Да тешко се зближувам со другите, повеќето се е сведено на т.н. бош муабети. А за пламнување, планувам и те како за некои понекогаш да не речам и апсурдни работи на кои отпосле самата си се чудам, но најважно е што се покајувам а доколку е потребно и се извинувам.

Член од
12 декември 2009
Мислења
45
Поени од реакции
8
Mnogu retko se slucuva edna licnost da ima karakteristiki na samo eden karakter, obicno se kombinacija na 2 ili vo nekoj slucai 3, a sekoj sam da si odredi karakterot e mnogu tesko poradi nedostatok od objektivnost.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

Се пронајдов :)

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Мешавина од сангвиник и флегматик.

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Мешавина од првите 3 сум но не и флегматик.Реагирам бурно,сум хиперактивна и сум мн големо злопамтило,памтам мн убави но и мн лоши работи и затоа кога тогаш враќам:)))
а иначе знам и да бидам Мајка Тереза и секогаш да сум тука на оние кој им требам,сакам цело време да сум зафатена со најразновидни работи и да си барам повеќе од себе...

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.745
Поени од реакции
4.507
Мешан ќе да сум не се пронајдов во ниеден.

Kajgana Shop

На врв Bottom