Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370
Сангвиник:)

САНГВИНИК - доминира крвта (sangvis - крв). Реагираат брзо, но не силно, со слаби реакции кои траат кратко. Весели се и оптимистични, полни со надеж, а исто така и активни. Често започнуваат работи кои не ги извршуваат до крај. Дружељубиви, отворени и лесно воспоставуваат контакти со други личности. Често се избрзливи и затоа можат да се каат.

Во основа сум холерик, но имам и по некој елемент на сангвиник...:)

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае.

Претежно сум колерик, но ги имам сите останати во одредена мера...

Темпераментот кај човекот е комбинација од минимум 2 од наведените 4.Мислам дека секој ќе се пронајде во најмалку 2.
Ми колерик-сангвиник...:) Чат-пат и по нешто од другите ама ретко.

Чат пат не е темперамент

Темпераментот кај човекот е комбинација од минимум 2 од наведените 4.Мислам дека секој ќе се пронајде во најмалку 2.
Ми колерик-сангвиник...:) Чат-пат и по нешто од другите ама ретко.

НИкако не е.

Секако е.Немој да ми кажеш дека се пронајде ИСКЛУЧИВО во еден.Тоа е невозможно. By the way чат-пат е ПОНЕКОГАШ.

Има четири. Колерик, сангивиник, меланхолик и флегматик...чатпат-ик нема ;)

Јас сум темпераматик :)

И да, само еден, сангвиник

иронија, не аронија.

Бејби, читај добро.Реков чат-пат(понекогаш) сум и меланхолик на пример.И се откажувам од бесмислена расправа со тебе, ок?No hard feelings:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom