Каков темперамент имате?

каков темперамент имате?

• Вкупно гласачи
    370
холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај

Ja sum tezhok flegmatic.... duri i sporo zboram :)
Ima eden vic za temperamentive:
Se karale flegmata i safrata (sangvinik) i safrata i vika na flegmata: eeee nema da mi go s'snesh kucheto, e nema!!! (brzo zborenje) Flegmata i vika:aaaaaammmmaaaaaa kkkkkkeeeeee tttiiiiiii gggoooo sss'''sssnnaaaammmm kkkuuucchhheeetoooooo. (bavno zborenje) Safrata i vika: eeee nema nema nema nema!! (brzo zborenje) Flegmata na toa i rekla: Kkkeee vviiiidddiiiissshhhhh....... Kuuuuucccoooooo sssss''''sssssssss!!! (bavno pak) sss'''sssssssssss!! I kuchevo samo reklo: Aaaaaaaaaaaafffffffffffff!

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае..

Thats Me:vozbud:

Не баш во се но за разлика од другите ова најдобро ме опишува -меланхолик :toe:

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае...

Токму вака .. со некој многу мали измени, најточно е ова :)

Сангвиник (долунаведената анализа важи за сите сангвиници)

Ми врие крвта.Карактеризирана со елементот на Воздух,сезонско време Пролет,детство,боја -сончево жолта,планета Венера и карактеристиките на жешка и влажна :wink:
Живеам во времето на Надежта каде што најубаво би се снашла како домаќинка со многу среќна фамилија :??? (а можеби и не :) ).
Покажувам знаци на срамежливост,сакам да зборувам пред група,сакам да бидам слушната,преферира групни активности и проекти :icon_lol:
Не сум нападна,добро забележувам детали,импулсивна,одлуките што ги донесувам се најчесто погрешни :??? :(
Љубопитна,ја сакам природата,имам недостаток на иницијатива затоа не сум добар лидер (до некаде е вистина :toe: )
Безгрижна сум ( многу многу точно ) ,сакам голем круг на пријатели,брзо преминувам од една активност на друга ( со успех се разбира :) ) , сакам промени ,оставам прекрасен прв впечаток ( oh yeah :icon_cool )
Површна сум затоа што многу брзо вниманието ми го одвлекуваат други работи и неможам да ја согледам длабочината на нештата :? :nenene: не би рекла ,нестабилна (до негде да ) ,ОПТИМИСТ :helou: ,недостаток на длабоки чувства ( и да и не-зависи за кого како :wink: )
Многу лесно комуницирам со непознати :)

Лоши страни :vozbud:

Сакам да се гледам често во огледало и многу често среќна може да ме направи облеката или работата :kesa: подложна сум на флертување ( беше тоа некогаш и негде :wink: ) .
Љубоморна и злобна :) :) гарант некој ќе се пронајде друг пошто ова не сум јас.
Не сакам да бидам сама,сакам да бидам насмеана и некој да ме забавува ( многу точно )
Многу тешко се откажувам од омилените работи :toe:

Jas sum nesto pomegu prvoto i vtoroto holerik i sangvinik ma da ne bi sakala bas da sum takva kakva sum so eksplozivni reakcii ponekogas ali to je karakter:toe:

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае...:helou:

Холерик е на Српски,на Македонски е Колерик.

меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти.

Ова сум јас :toe:

Не сум баш сигурен која група би ме опишала мене. Се наоѓам некаде помеѓу сангвиник и холерик. Имам особини и од двата видови на темпераменти. Секако тука доаѓа и еден фрагмент од флегмите. Не секогаш реагирам избувливо на дадени ситуации.
Мислам дека Хипократ не ги знаел баш сите видови на темперамент, туку ги опишал најзастапените и највоочливите.

Во ниту еден не се пронаоѓам целосно.Од сите имам по нешто.Сепак гласав за сангвиниг.
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае

флегматик-(flegma-слуз) реагираат бавно со слаби реакции, интравертни се, основна емоција им е рамнодушноста. Овиe лица делуваат спокојно и сталожено. навредата не ја памти долго време.
Во болдираново најмногу се пронајдов:smir:

Ова најубаво ме опишува мене... значи:

сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае :)

меланхолик-(melan hole- црна жолчка), реагираат многу бавно, но силно и долготрајно, на лицето не им се забележува што чуствуваат(интравертно), основна емоција им е тага и песимизам. Настаните длабоко ги преживува, тешко воспоставуваат контакти, но кога ќе воспостават тие се вистински пријатели. депресивно реагира. Не реагира брзо и ако некој ги навреди , таа навреда ја памти
е ова сум јас потполно се пронаоѓам овдека тешко воспоставувам контакти ама кога ќе ги воспоставам вечно траат,настаните длабоко ги преживувам и така натака,целосно овдека сум опишан

За мене мислам дека темпераментот ми е микс помеѓу меланхолик и холерик. Едноставно во едното има нешто што ми го опишува темпераментот, но има и нешто што не го опишува па затоа тоа го напдополнувам со другово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom