Каков шампон користите?

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување

Кој шампон е најдобар според вас?

• Pantene

Гласови: 48 17,3%
  • Subrina

Гласови: 17 6,1%
  • L'oreal

Гласови: 55 19,9%
  • Nivea

Гласови: 114 41,2%
  • Palmolive

Гласови: 43 15,5%

• Вкупно гласачи
    277
Моментално користам NIVEA - brilliant brown ...не знам како ќе ми делува на косата,ќе пробам дома,оти од скопската вода без разлика со каков шампон ќе ја измијам косата пак ми е неуба.

Jas mislam kolku i da e biten samponot deka e mnogu povazno da se koristi pravilen regenerator ili maska. Najcest problem na zenskite e toa so imaat mrsna kosa vo korenot a suva na vrvovite....toa so korenot e lesno -so kakov sampon i da se izmies kosata ne e poveke mrsna, ama dokolku vrvovite se suvi togas e mnogu bitno da se koristi pravilna maska. I da ne se nanesuva blizu do korenot-striktno na vrvovi...i po dolzinata na kosata ako e mnogu dolga. Posto so fajde ako ne ti e mrsna kosata, sega si ja miela..koga e ispukana i busava ko petarda da ti puknala vo glava:pipi:
Mene mi e mrsna vo korenot...ama go reguliram toa-najzadovolna sum od Nivea i L'oreal samponi, ama sekogas golemata razlika ja gledam samo so promena na maska ili balzam. Edinstveni samponi za koi tvrdam deka se sranje se Head n shoulders.
A za maska-mislam deka se ok od gliss kur kolekcijata i l'oreal.

A znae nekoj lek za mnogu meka kosa? Mojata e takva maznicka kako svila...so kef da ja galis-ama mnogu lesno mi gubi forma i mi se prekrsva..pola saat posle feniranje da legnam ili da ja potpram glavata negde odma mi se krsi formata i nikako ne mozam da ja napraam, ni so lak, ni so pena...so nisto:toe:

Бидејки на мојата коса постојано се појавува "прша",јас користам:Wash & Go"

моментално користам нивеа за фарбана коса-шампон и маска и се супер ама ептен добри се и шаума,не ретко користам и таков шампон и регенератор

Сум ги пробала сите овие од анкетата, ама се задржав на Wash & Go, зошто?
Затоа што открив дека од сите шампони тој е еден од ретките што не ми прави (понекогаш и ми отстранува) првут.

П.С. Гласав за Nivea, бидејќи тој го користам кога немам првут.

јас користам нивеа и head&shoulders али вториов највеќе ми одговара, но ги користам и двата зошто имам читано дека не се препорачува тој шампон да се користи за редовна употреба

• Ми се допаѓа
Reactions: Ece
Па најчесто користам Nivea, а понекогаш може и L'oreal

од овие наведениве никој не користам,но ги имам сите пробано и заклучив дека за мојава деликатна коса не е ниеден од нив...и почнав да си користам од AVON и конечно си го пронајдов шампонот за мојава коса:icon_cool

Nivea шампон за кадрава коса

Пантен и Лореал,зависи,во различни периоди,различна ми е косава и така и ги менувам.И регенератор од истите,едино маска за коса од Авон-планет спа со глина и минерали од мртвото море,не дека стварно,ама ај хехехе делува некако,помека ја прави косата.А исто и спреј за коса кој не се мие,зошто имам екстремно сува коса,колку-толку ја живнува.

Нивеа за права и мазна коса шампон а регенератор не користам :smir:

Многу менував шампони за да видам кој и одговара на косава моја мила и сега користам Сулфаре медицински е и засега е супер иначе е против првут,а планирам да пробам и Нирел исто така е медицински и ќе видам кој е подобар.

Моментално шаума.. од киви ..Добар е, ама ништо посебно..Кај и да е ќе сменам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom