Каков компјутер имате?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да се пофалам :pos2:
CPU Intel Celeron 1.7 Ghz 128K L1 Cash
RAM 640 MB
VGA AtiRadeon 9200 SE 128 MB
HDD 30 GB :(
CD ROM Sony 52x
CD RW Sony 52x
TV ASUS
250W Напојување
19" Samsung SyncMaster 940 NW
Тастатура, Глушец (немам пад)

Тепа машината SP3 има .NET 3.0 и ич мука нема : ) :vozbud:
Еј ај не тропај глупости со вакво напојување со 250 вати ќе ти биде за у ѓубре, напојувањето е многу оптоварувано со два ЦД уреди, толку RAM. Ќе се смеам слатко кога ќе ти рикне напојување... Земи некој квалитетно и јако напојување.

Инаку, мојата машина е:

Asus A7ZBV600 - X
AMD Sempron 2300+
Tornado GeForce FX 5200
ColorsIT PSU 350W
Sony CD-RW 52x
Maxtor 80GB 7200RPM 2MB cache
Genius Slimstar 100
17" Proview CRT
HP Deskjet D1460
Mouse: Unknown
4 coolers 80mm
PQI 256MB ram DDR400
Gembird CAM66U
Gembird USB Powered Speakers 120W
DSL - 360 R
+ 200km кабли позади PC

За во иднина ќе му додадам уште 3-4 кулери и повеќе RAM.

Едит: МАЛА грешка во моделот на матичната плоча: Asus A7ZBV600 - X, треба да биде вака: Asus A7V600 - X.

Извинете заради вториот пост, нешто ме е*еше постот не можев да го изменам.

Ај да се пофалам :pos2:
CPU Intel Celeron 1.7 Ghz 128K L1 Cash
RAM 640 MB
VGA AtiRadeon 9200 SE 128 MB
HDD 30 GB :(
CD ROM Sony 52x
CD RW Sony 52x
TV ASUS
250W Напојување
19" Samsung SyncMaster 940 NW
Тастатура, Глушец (немам пад)

Тепа машината SP3 има .NET 3.0 и ич мука нема : ) :vozbud:

Друже се чудам како сеуште не ти цркнално напојувањево... Јас имав 300 вати пред некоја година, сменив графичка картица, и после тоа издржа месец или два и испушти душа, и ми ја заеба и плочата... :\

Друже се чудам како сеуште не ти цркнално напојувањево... Јас имав 300 вати пред некоја година, сменив графичка картица, и после тоа издржа месец или два и испушти душа, и ми ја заеба и плочата... :\

Абе премногу кантер ти поебал. Не можело напајањето да ти издржи цс премногу ножеви си јал АХХА

Јас имам црн компјутер, со сиво и тегет, мава малце и на темно-зелено.
Естетика на куќиштето беше това, компјутеров ми е срање, четврти по ред, за ништо не го бива...
Ај да не се брукам, и онака ме мрзи да барам колку имам рам, колку ова она, бла, бла, бла, дрн, дрн.

Јас си имам црно-сиво куќиште и навечер ми свети пваво :pipi: На некои места е проѕирно куќиштето и навечер свети пваво и изгведа многу убаво

4 и пол стара канта

Не е толку лош се држи сеуште ... малце е надграден ама појќе не може:)

2,6 intel
865 cipset asrock ploca
768 ram
2 x 80 giga hard disk
7300 g-force ( agp )

GeForceFX 5200 Tornado 256MB
AMD Athlon 1.83Ghz
1024 ram memory
и това...

Епа баче купувате ЧКАРТ делови, штедите на пари ќе си платиш убава пара за напојување, инаку напојувањето е старо цели 5 години, КВАЛИТЕТ Е НЕ Е ЗЕЗАНЦИЈА, а и ќе тера уште толку гарантирам :D, a поима немам шо марка е, ме мрзи да ѕирнам позади во РС, но е често чистено и му помага да лади добро и си нема мака :baeh: а можеби и струјата не ви е во ред, тоа е обично смрт за напојувања !!!!!

Па да, ако е квалитетно 250W напајање, ке држи без проблеми, бидејќи таа конфигурација влече 170-190W, а не 300W како шо кажа Иван_ФБИ.

jas imam edna kanta doma so 300Gb hdd i 1.8Ghz procesor, sea sakam nekoj drug komp da si zemam, a moze i laptop da si zemam.
P.S. izvinete za pisuvanjeto

Ај и ја да си кажам...

ASUS P4V8X-X
Intel Celeron D 2.26GHz
BFG Tech GeForce 6600 GT OC (agp)
Gembird 550W напајање
Sony CD-RW
LG DVD-RW
Maxtor 80 GB HDD
17'' Proview CRT
2 x 512 MB DDR
TV Asus
5.1 Surround (55watt)
a4tech x7 mouse
sweex keyboard
a4tech warrior pk-130mg webcam

и уше некоја ситница...тофа е све! :helou:

Јас имам Лаптоп Dell inspiron 6400 , многу сум задоволна, го користам 1 година и досега ни еднаш не ми појавил некоја грешка...
Ми кажаа дека на Dell компјутерите деловите се многу компатибилни и заради тоа поспоро се расипуваат за разлика од други марки. Не се разбирам нешто посебно, ама од мое искуство, ако некој е за купување на нов компјутер јас го препорачувам Dell :)))

И кај мене 5 години стара конфигурација
AMD Athlon 2000+
512 ddr ram
GF 6200 128MB
200GB HDD
LG Flatron ez T710BH

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom