Каков компјутер имате?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
ја имам

Пентиум Д
3.20 гхз коре 2 дуо
(не е оверклокуван)

Жити се кажи ми од кај го купи ова чудо да не е некој прототип од пентиум или нешто слично. 3.20 core 2 duo. To ti e kako dva procesori od po 3.20 ghz шо е многу многу е.

BRZO JAVI SE VO INTEL I PONUDI IM GO DA TI GO OTKUPAT !!!!

http://www.intel.com/products/processor/core2duo/specifications.htm

Tie kutrite za najjak go imaat core 2 duo na 3,0 Ghz

Vidi ili se falis so lagi ili pojma nemas od kompjuteri. Mozebi imas DUAL CORE ali ne i CORE 2 DUAl (so e sosem nesto drugo) PLUS toj procesor bi kostal (3.0) nekoi 500 evra a gledam masinata ti ima slaba graficka, prosecen ram obicen HDD....
Zato ajde ubavo proveri i kazi sto procesor imas (mozda te zafrknale vo prodavnicata i ti rekle deka imas nesto sto nemas)

mene taka mi pisuva na dxdiag 3.20 core 2 duo (2cpu's)
run : dxdiag za konfiguracija
ali mozda sum greska moze mi e dual core
znam deka iam sranje graficka

Бел монитор бела тастатура и сиво куќиште :salut:

MB : Gigabyte p35-ds4
CPU : Intel Core 2 Quad 6600 2.4GHz
CPU cooler : Asus Silent Square
RAM : 2GB DDR2-1066Mhz (2 x 1GB) PC8500
VGA : XFX GeForce 8800 GTS 320Mb
HDD : 250 GB WD 16 cache
PSU : Coolermaster Extreme power 650w SLI
OPT 1 : Asus Dvd-rom SATA
OPT 2 : LiteOn Dvd-rw
FDD : jok
LCD : Samsung 931bw

Nema uste 3,2 core 2 duo a i kokga kje go ima kje bidi mnooogu skap, za primer core 2 duo na 2,4 GHz kosta da go kupis vo MK od 200 - 250 evra (zavisi kade) 3,0 ne znam ni dali go nudi nekoj a 3, 2 - nema se uste

E sega ti spomena deka ti e PENTIUM D procesorot, sega vidi vaka.... PENTIUM D ne e ni dual core tuku HT (so prescot jadro, no, da ne se luta da ne se bara najednostavno e da si go spustis CPU-Z i vidis i samiot (programot e siguren i mal i ne bara ni inastalacija samo raspakovaj go i kazi so kje ti napisi) posto i na obicen prescot CPU kje ti napisi (2 CPU) na DXDIAG

http://www.cpuid.com/cpuz.php

(dolu na tabelata klikni vo grafata VERSION na "1.40.5" za download

eve so pisue

name intel pentium D 935
codename presler
specification intel pentium D CPU 3.20
cores 2 threads 2
cores speed 2400 nekogas se menja na 3200

MB : Gigabyte p35-ds4
CPU : Intel Core 2 Quad 6600 2.4GHz
CPU cooler : Asus Silent Square
RAM : 2GB DDR2-1066Mhz (2 x 1GB) PC8500
VGA : XFX GeForce 8800 GTS 320Mb
HDD : 250 GB WD 16 cache
PSU : Coolermaster Extreme power 650w SLI
OPT 1 : Asus Dvd-rom SATA
OPT 2 : LiteOn Dvd-rw
FDD : jok
LCD : Samsung 931bw

Ај со здравје да си го работиш.

E sega ti spomena deka ti e PENTIUM D procesorot, sega vidi vaka.... PENTIUM D ne e ni dual core tuku HT (so prescot jadro, no, da ne se luta da ne se bara najednostavno e da si go spustis CPU-Z i vidis i samiot (programot e siguren i mal i ne bara ni inastalacija samo raspakovaj go i kazi so kje ti napisi) posto i na obicen prescot CPU kje ti napisi (2 CPU) na DXDIAG

Обичен прескот има 2 виртуелни јадра ради HT, Pentium D има 2 физички јадра, иста структура како Kentsfield јадрото (Q6600 е две Е6600 залепени со охо лепак)

ај фала бољи да си земеш

смоле, ај кажи од каде ги зема деловите и колку, ако не ти е мака (многу ти е солидна конфигурацијата)... ќе составувам и јас нешто па ептен го меркам Q6600. како си задоволен со процесорот?

Процесорот 240е (Солун),графичка 260е (Солун),се друго од Скопје,матична 188е интеикс,кулер ~2000 Сет,меморија 6200 (за двете) Нико,ХД инетикс 4400,напојување ~65е (Белград),режач ~30е (Белград),двд ром сет ~1700,куќиште 50е (со 350w напајање) нико,монитор Веро 2-инфошоп ~15000,термална паста Arctic Ceramique (2 у свет)- Солун 5е.

Иначе процесорот е говедо,што и да му праам (освен benchmark-ови) не иде на 100% па мајка Јана нека е.А за клокнат па ич.Иначе оваа комбинација на компоненти е стварно солидна (да чукнам у дрво),не сум имал никакви проблеми до сега,се е топ.А и се клока солидно до 3,5,а ако се запне сигурно може и поише,со оглед на тоа дека мемориите се топ,матичната е одлична,а и кулерот рака на срце си ја врши работата многу солидно (на 3,4 температурата е околу 45-али со оглед на тоа што е квад,ова е одлично).

И битно е да имаш добар проток на ваздух у куќиштето- Case Fan 12cm S-Flex SSF21F (1600rpm) 12.5e (Солун)-напред,SHARKOON SILENT EAGLE 2000RPM 120MM 10e (Солун)-позади.Btw го сменив и fan-от на напајењето,сеа за сеа у него е вентилаторот што дојде со куќиштето.

Ако те интересира уште нешто слободно прашај.

Процесорот 240е (Солун),графичка 260е (Солун),се друго од Скопје,матична 188е интеикс,кулер ~2000 Сет,меморија 6200 (за двете) Нико,ХД инетикс 4400,напојување ~65е (Белград),режач ~30е (Белград),двд ром сет ~1700,куќиште 50е (со 350w напајање) нико,монитор Веро 2-инфошоп ~15000,термална паста Arctic Ceramique (2 у свет)- Солун 5е.

Иначе процесорот е говедо,што и да му праам (освен benchmark-ови) не иде на 100% па мајка Јана нека е.А за клокнат па ич.Иначе оваа комбинација на компоненти е стварно солидна (да чукнам у дрво),не сум имал никакви проблеми до сега,се е топ.А и се клока солидно до 3,5,а ако се запне сигурно може и поише,со оглед на тоа дека мемориите се топ,матичната е одлична,а и кулерот рака на срце си ја врши работата многу солидно (на 3,4 температурата е околу 45-али со оглед на тоа што е квад,ова е одлично).

И битно е да имаш добар проток на ваздух у куќиштето- Case Fan 12cm S-Flex SSF21F (1600rpm) 12.5e (Солун)-напред,SHARKOON SILENT EAGLE 2000RPM 120MM 10e (Солун)-позади.Btw го сменив и fan-от на напајењето,сеа за сеа у него е вентилаторот што дојде со куќиштето.

Ако те интересира уште нешто слободно прашај.

Фала за одговорот. Каде во Солун ги зема деловите? Има сајт фирмата, да проверам... Гледав во Белград некои фирми, таму исто има добри зделки за процесоров и Gigabyte матични. А да, тивка е машината? Јас имам многу бучно напојување од CoolerMaster eXtreme Power серијата, па затоа прашувам.

П.С. G0 е ревизијата на Q6600 или B3?

Деловите ги зимам од еден дилер,пријател на татко ми.И да,тивка е машината,најгласен дел е 2000 rpm Sharkoon-от.Иначе и мене ми беше доста гласно напајањето,али го сменив вентилаторот.И B3 stepping е. У Србија иди на мегатрон,ја од таму го земав напајањето,имаат добри делови и солидни цени.

Сменив матична Асуц...за 3.4 гига херци..претходната кинеска правеше да се рестартира компјутерот...затоа што не подржуваше 3.2 процесор....

Кинеска работа:)

Хехе па и сегашнава плоча ти е кинеска. И мојата е кинеска. Сите се кинески. Ако сакаш од Тајван, ке треба да пљукнеш 10-20 иљади за премиум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom