Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Metono1[mkd];1939475 напиша:
Ставив нет од Телекабел завчера, ама ни во никаква смисла несака да оди повеке од 1мб/с, незнам кој к*р му е проблемот. Ме дупчи у пм, може и со 30 кбп/с, шпор засега кај мене. Богами ке се оправи малце ..:toe:

Види ако се опраи ок.. ако не јави се у телекабел , не се срами :).

интернетот е екстра, брзина, стабилност за цената сум презадоволен.

не сум задоволен зашто се праат со сила глупи.

на 05.11.2008ма направив од мојот сервиер 16гб трансфер во рок од 8 саати, следнит ден направив уште едно 5-6 гб и третиот ден повеќе неможам да го отворам тој сервер и сите страни што се на него.
мислев да не е до пц-то, сменив имам 2 лап топа и уште 3 компјутери и на еден од нив 4 хард диска со 12 различни виндоуса неќеее!

од сите други конекции, дома, кај приајтели, нет кафиња итн... отвара и форум, и сервер и супорт се што ми е на американскиот хостинг од 1700гб.
од мојов модем - неќе!!!
ѓсе јавувам бан да не стајле, оти се останато ми отвара преку 25 форуми, дневно преку 50 различни сајта листам, од боксовите за софтвер орпема што ми е влечам исто така доста мегабајти оти еден фирмвер е од 10 до 400мб, синоќа направив до РС преку 4гб трансфер све турбо иде, само мојот сервер неќе!
еве помина и ноември месец, мислев со поминување на месецот ќе ме пуштат пак Неќе!!!
чаре?

од сите други конекции, дома, кај приајтели, нет кафиња итн... отвара и форум, и сервер и супорт се што ми е на американскиот хостинг од 1700гб.
од мојов модем - неќе!!!
чаре?
Ако добро те сватив серверот и страните ти се хостирани на американски хост и коа си на телекабел неможеш да им пристапиш а коа си на друг провајдер можеш ? Си пробал да смениш DNS сервери место да ги користиш тие на ТК ?

Ја пак ќе кажам стварно не знам што е со нетов... Никогаш вака не се случило спор да е олку :toe: Неможам ништо да симнам побогу...
Од таму ли е? Може да е и од кај мене проблемот нешто?

Ја пак ќе кажам стварно не знам што е со нетов... Никогаш вака не се случило спор да е олку :toe: Неможам ништо да симнам побогу...
Од таму ли е? Може да е и од кај мене проблемот нешто?

Не се секирај не е до тебе :) ,а ни до твојот PC.
И кај мене имаше проблем од 13-14 па се до 19 часот мислам... и се јавив и ми рекоа сетирале нешто ,така да се надевам го опраиле или ке го опраат брзо..

Не се секирај не е до тебе :) ,а ни до твојот PC.
И кај мене имаше проблем од 13-14 па се до 19 часот мислам... и се јавив и ми рекоа сетирале нешто ,така да се надевам го опраиле или ке го опраат брзо..

Ма веќе два дена и повеќе ми е таков... И често паѓа конекцијата :(
Година ипол го користам вакво нешто се немаше случено... :tapp:

Дали некој друг имаше прекин на нетот од 16 до 21.30 часот ???

Штом дојде све си е нормално..само забележав една промена а тоа е
изгледа ми дале нова ИП адреса..Не можам 100 посто да потврдам дали не е некоја од оние 3те што ги даваа порано пошто сум со рутер и делиме нет.. така да баш ме интересира дали и кај други је сменета ип адресата и зошто би го напраиле тоа ...

Имаат некој дефект, мене не ми е сменета IP иначе и јас снемав нет, т.е. имав нет ама како што успеав да забележам проблемот беше нешто до DNS.

Имаат некој дефект, мене не ми е сменета IP иначе и јас снемав нет, т.е. имав нет ама како што успеав да забележам проблемот беше нешто до DNS.

Заебале работа, или пак некој нив ги заебал :)

Јас немав нет од 4 до 5 негде, па отидов на проба, брат ми ми кажа дека снемало пак, и кога дојдов во 8 имаше, све е добро.

Дали некој друг имаше прекин на нетот од 16 до 21.30 часот ???

Штом дојде све си е нормално..само забележав една промена а тоа е
изгледа ми дале нова ИП адреса..Не можам 100 посто да потврдам дали не е некоја од оние 3те што ги даваа порано пошто сум со рутер и делиме нет.. така да баш ме интересира дали и кај други је сменета ип адресата и зошто би го напраиле тоа ...

Со менување на MAC aдресатa може да добиеш многу повеќе од 3 IP адреси, само што по секоја 3-та MAC (односно IP) адреса треба да го рестартираш модемот.

Со менување на MAC aдресатa може да добиеш многу повеќе од 3 IP адреси, само што по секоја 3-та MAC (односно IP) адреса треба да го рестартираш модемот.

А зошто би го напраил тоа?? што ке ми се повеке од 3?? :)

И прашањето беше дали после овој прекин кај сите се смениле ИП адресите..

А зошто би го напраил тоа?? што ке ми се повеке од 3?? :)

И прашањето беше дали после овој прекин кај сите се смениле ИП адресите..

Мене ми треба за снимање на 2-3 фајлови истовремено од netload, rapidshare, megaupload... (a воедно и да се скокне чекањето за следното download-ирање), па така кај мене скоро секогаш е различна IP адресата.

Најчесто користам netload, зашто со 3 фајлови истовремено скоро секогаш се постигнува максимална брзина (не е максимална брзина само во случај ако заебаваат телекабел со брзината), а на rapidshare и megaupload има помали брзини и може само 2 фајла истовремено.

А да си земиш ти Premium Account и да видиш што брзина се постигнува на Rapidshare???
Инаку и ја вчера имав проблеми со нетот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom