Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Генерално бројот на кабелски модеми во зграда не е проблем, па ни бројот на модеми во мало не проблем ...

Плус кај торент многу зависи што сидери има - еве во моментот директ штекнат на оптика дома од ТК симиња само 500КБ/сек торент бидејќи сидериве се дрва ... пробај со убав торент кај што има 10 души со по 100mbit upload ќе видиш како иде ... :tapp:

Eve vaka ke bidam poekspliciten ,

1)Brzinata na TK za lokalen soobrakjaj ja imam testirano i odi dobro

na primer download.idividi.com.mk,www.kajgana.com itn....

2)Glavniot problem e vo nadvoresnite fucking linkovi dva meseci se raspravam so niv ,dva meseci mi objasnuvaat deka nema nikakov problem.

3)Ili mene me diskriminiraat ili na nekoi im pravat traffic shaping.

Edvaj pravam 1GB soobrakjaj,nigde gi nema .sega kazete mi koj e kriv,
i kade lezi problemot da odam da gi fatam za usi da mi go sredat problemot.

Ili mozebi problemot e mnogu ednostaven softverski unlock na kopce i da si teram kako so tera normalen korisnik.

Znam deka ste vo pravo ama i jas ne gresam ,na magistrala sum so Novo Lisice pa sega videte vo sto e problemot.
E toa tie druze Bidik.....

Брз Интернет? Се Нервирате Кога страните ви се отвараат експресно ? Симињате со 900kb/s ??? Еве го решението ! Новиот Пакет на Телекабел, НЕМЕТ КАБЕЛ...

После 1 месец тиња интернет, почнав да приметувам дека и другариве се жалат од интернетов...Еве вака. Да речеме дека интернетов е брз, брзо се логира на МСН, Брзо прави Buffer на Youtube, симиња брзо...Ама кога треба негде да се логира, дали е тоа онлајн игра или слично, како DOTA, WOW, Conquer, е тапаа....Некогаш воопшто неможе да се логира, прави freeze, некогаш се логира ама има многу LAG, да ти се одмили да играш... Им се јавив сега во Телекабел, му објаснив све на типот, кога е спор кога е брз итн, ми вика дечко има некој проблеми до утре треба да е средено... Секогаш кога ќе се јавам, секогаш они имаат проблеми, оптиката им е зезната, ќе се среди...Ама ништо не се случува...Почнаа да губат корисници, 2ца мои другари се префрлија на MaxADSL, а ако продолжат вака, ништо чудо и јас да се префрлам...тоа е тоа поздрав.:salut:

Дали некој почна да користи телефонија од Телекабел, и ако има таков - дали може да објасни како оди целата процедура? Дали е VOIP? Дали има каснење, шум и сл. глупости, т.е. колку е различен квалитетот од МТ?

Мислам дека уште е рано (освен некој врски што има и сл.). Ми рекоа дека ќе ми се јават за една недела, а па откако ќе се јават којзнае уште колку ќе се чека (можда еден месец и повеќе). Ќе ги даваат модемите SBV5121 или SBV5120, можеш да купиш нов, да го вратиш стариот и да доплатиш за нов или да го вратиш стариот и да добиеш половен без никаква доплата.

Брз Интернет? Се Нервирате Кога страните ви се отвараат експресно ? Симињате со 900kb/s ??? Еве го решението ! Новиот Пакет на Телекабел, НЕМЕТ КАБЕЛ...

После 1 месец тиња интернет, почнав да приметувам дека и другариве се жалат од интернетов...Еве вака. Да речеме дека интернетов е брз, брзо се логира на МСН, Брзо прави Buffer на Youtube, симиња брзо...Ама кога треба негде да се логира, дали е тоа онлајн игра или слично, како DOTA, WOW, Conquer, е тапаа....Некогаш воопшто неможе да се логира, прави freeze, некогаш се логира ама има многу LAG, да ти се одмили да играш... Им се јавив сега во Телекабел, му објаснив све на типот, кога е спор кога е брз итн, ми вика дечко има некој проблеми до утре треба да е средено... Секогаш кога ќе се јавам, секогаш они имаат проблеми, оптиката им е зезната, ќе се среди...Ама ништо не се случува...Почнаа да губат корисници, 2ца мои другари се префрлија на MaxADSL, а ако продолжат вака, ништо чудо и јас да се префрлам...тоа е тоа поздрав.:salut:

Boomerang jas sum korisnik na Telekabel 2 godini i isto tolku vreme igram WOW (na originalen akaunt-server) i ne sum primetil nekakvi problemi so lagiranja, razbiram sega iskoci LK ekspanzijata i imase resetiranja i lagovi od strana na serverite na WOW (site korisnici se prefrlija naednas na ekspanzijata najverojatno) za ovie lagovi mi potvrdija i drugi lugje sto igraat od drugi drzavi na serverot taka da nema vrska so Telekabel. za conquer neznam posto ne igram ama ne mi se pozalil nikoj sto znam od TK zatoa proveri si dali imas dobro podesen firewall/ ruter (ili zaboraen torrent :icon_conf).
I da ve potsetam samo kolku bese "brz" i "eftin" internetot pred da se pojavi Telekabel vo SKopje .

Boomerang jas sum korisnik na Telekabel 2 godini i isto tolku vreme igram WOW (na originalen akaunt-server) i ne sum primetil nekakvi problemi so lagiranja, razbiram sega iskoci LK ekspanzijata i imase resetiranja i lagovi od strana na serverite na WOW (site korisnici se prefrlija naednas na ekspanzijata najverojatno) za ovie lagovi mi potvrdija i drugi lugje sto igraat od drugi drzavi na serverot taka da nema vrska so Telekabel. za conquer neznam posto ne igram ama ne mi se pozalil nikoj sto znam od TK zatoa proveri si dali imas dobro podesen firewall/ ruter (ili zaboraen torrent :icon_conf).
I da ve potsetam samo kolku bese "brz" i "eftin" internetot pred da se pojavi Telekabel vo SKopje .

Епа до Телекабел е, пошто забораив да спомнам предходно...Имам другари што имаат Теленет и Он Нет, кај нив нема лаг никад...Како е можно тоа? Значи до Телекабел е

Druze Telenet i Telekabel e edna ista firma , tuku sto go potvrdi moeto mislenje, probaj sredi si firewall/ruter/antivirus ke nemas nikakvi problemi na telekabel sto se odnesuva do WOW. Problemite so lagiranje najcesto gi stvara upload-ot ili nekoj addon.

Ќе ги даваат модемите SBV5121 или SBV5120, можеш да купиш нов, да го вратиш стариот и да доплатиш за нов или да го вратиш стариот и да добиеш половен без никаква доплата.

Ќе даваат SBV4200 како половни модеми, a SBV5121 и SBV5120 како нови модеми. Така барем ќе било во Штип.

Druze Telenet i Telekabel e edna ista firma , tuku sto go potvrdi moeto mislenje, probaj sredi si firewall/ruter/antivirus ke nemas nikakvi problemi na telekabel sto se odnesuva do WOW. Problemite so lagiranje najcesto gi stvara upload-ot ili nekoj addon.

На CableTel мислев, моја грешка...Знам дека се иста фирма

Кого и да прашав, торентите на телекабел им се мртви веќе извесно време.
Има некој информации што е работата, експериментираат тк нешто или?

Ај дефинирај „мртви“ - јас вчера ја симнав новата епизода СГ - Атлантис за 42 минути.

Мртви=5 KB/s-10 KB/s, не мора да значи дека е кај сите, ама голем дел корисници се жалат. И кај мене е срање.

Се јавив денес пак, му викам на типот..." Добро што е работава сега?" ... И ми вика " Работиме на случајот дечко, екипите се на терен" му викам секад така ми викаш, и вика, ама дечко сега се работи стварно ефектно...и шо требаше ова да значи дека до сеа работеле Неефектно мамицата нивна у гз ?

Што би можело да смета во Firewall - от, да прави проблеми ? Ај ако можеш кажи ми, каде да проверам, ова она :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom