Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Losoto kaj kabelskata e koaksialniot kabel ,koga ke se optereti kabelot Internetot stanuva tapa ,da ne zborime tuka za pojacala ,filtri i spliteri.

Treba povekje optika i opticki tocki vo pravo si e Sephirot koga ja primeti ovaa zabeleska .

No nemoze da se ocekuva efikasno i navremeno resenie so frimi koi imaat 20 vraboteni neli.

da ti ebam i telekabel i se dzabe plakam 1500 den za nisto 2 dena veke netov tapa o 1mbps ne mrda poveke na speedtest, a za download poveke od 30kb ne mrda TAPA E TELEKABEL

Се средија кај мене поголемите проблеми, па сега имам брзина како порано (5-6Mbps).. останува уште http download што ми е 20-30KB/s, ама гледам дека не сум единствен, плус не ми е ни нешто претерано потребен додека торентите ми се дозволени..

332422744.png

332423978.png

332425060.png

А у позадина иде торент со 150д и 20 уп..
Значи ѕ Ново Лисиче одлично :aplauz:

Истата ситуација и кај мене, на testmy.net ми измери 35 КВ/ѕ.

Епа тоа е проблемот.. на speedtest.net вади нормални брзини, ама којзнае како мерат. Другиве кои мерат преку симнување фајлови (testmy.net, speakeasy.net/speedtest..) даваат по 300-400 Kbps..

Епа тоа е проблемот.. на speedtest.net вади нормални брзини, ама којзнае како мерат. Другиве кои мерат преку симнување фајлови (testmy.net, speakeasy.net/speedtest..) се добива 300-400 Kbps..

Како тоа мислиш мерат преку симнување фајлови?, па кај мене како и да глеаш од страна ( ако е добар серверот) лета ... :)

И кај мене лета, без разлика дали симнувам со торент или директно од web страна. Дури мислам дека на Torrent некогаш ми крева далеку поголеми брзини отколку на http. Пред некој ден директно од страна ја симнав Fifa 09 demo за едно 7-8 минути.

Фак!
Почитувани корисници,

Согласно известувањето кое го добивме од еден од нашите upstream провајдери, Ве известуваме дека на 4 и 5 Октомври можни се прекини на интернет услугата за корисниците на ТЕЛЕКАБЕЛ во Битола, Струмица и Штип, а во истиот период корисниците на ТЕЛЕКАБЕЛ во Скопје и Свети Николе ќе имаат интернет услуга со намалена брзина.

Ви благодариме за разбирањето!

Фак!
Почитувани корисници,

Согласно известувањето кое го добивме од еден од нашите upstream провајдери, Ве известуваме дека на 4 и 5 Октомври можни се прекини на интернет услугата за корисниците на ТЕЛЕКАБЕЛ во Битола, Струмица и Штип, а во истиот период корисниците на ТЕЛЕКАБЕЛ во Скопје и Свети Николе ќе имаат интернет услуга со намалена брзина.

Ви благодариме за разбирањето!
Не знам колку е точно ова, ама мене интернетот ми лета.
Со download од 200 кило ми го покажува ова
[SIZE=+2]4.85 Mbps

[/SIZE] [SIZE=+0]што значи дека може да симнувате со 620.35 KB/sec. од нашите сервери.[/SIZE]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom