Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Soobrakaj Download + Upload: 240.110,78 MB (179k download + 61k upload).

Да имав што да симнувам овие последни ден-два, без проблем ќе стигнев и до 300GB. Наредниов месец ќе оладам малце, и така не се очекуваат многу добри филмови и игри. За тие што сакаат да си играат ШББКББ - ако се исклучат како фактори простор на HDD и идеи за симнување, со сегашнава конекција без проблем може да се направи сообраќај од околу терабајт ипол месечно :)

Ова на Телекабел?

Браво, браво...

Imaat nekoi problemi ko na vremeto sto imaa Cabletel so DNS serverite,cesto se slucuva da ne gi otvora stranite ,brzinata ne e losa,garant nekoj im gi napadnal serverite.

Mora da ja sredat latencijata i da stavat zastita.

Baska sega odmori izgleda administratorot ne e tuka.

Што се случува со Телекабел во последно време едвај оди до 200КБ некогаш,дали е преоптеретен линкот или е нешто друго,само локално си оди според брзината

Сефир,Овердрајв кажете ваше искуство........................

Имаше нешто проблеми кај мене денес, ама не со брзината.. модемот нешто заебаваше. Инаку, нормална ми е брзината на P2P (600-700 KB/s), друго не ми ни треба многу.. 1% загуба на пакети. Мада не би ме чудело да паѓа брзината во одредени региони.. којзнае колку нови корисници имаат само од летово.

Изгледа тоа е тоа да,што да правам сега?????????????????

Нема друг НОД да исклучам кабелскиот...................

Имаше нешто проблеми кај мене денес, ама не со брзината.. модемот нешто заебаваше. Инаку, нормална ми е брзината на P2P (600-700 KB/s), друго не ми ни треба многу.. 1% загуба на пакети. Мада не би ме чудело да паѓа брзината во одредени региони.. којзнае колку нови корисници имаат само од летово.

Каков е интернетот на Телекабел, Теленет??? Никаков. Идете на адсл.цом.мк да видите што се брзини!!!!!!!!!! :D

Каков е интернетот на Телекабел, Теленет??? Никаков. Идете на адсл.цом.мк да видите што се брзини!!!!!!!!!! :D

Глуп коментар.. кога имавме ние 6 мегабита, АДСЛ-овци се чудеа што е тоа. Сега кога конечно им качија брзина, имаат дуууури 100GB лимит.. ние плаќаме помалку, а добиваме иста брзина со неограничен трансфер.

Ама, што знае дете што е интернет.. :)

Овердрајв не знам како е во твојот регион ама ова веќе не се издржува изгледа дека треба да постават повеќе оптички точки,не си видел ваков Интернет всушност ИНтранет надворешната брзина е 30Кб/с само локалните ги отвара со 800КБ/с ,кај тебе можеби нема ваква состојба но верувај и ти кога би се нашол не би се двоумел да ги откажеш.А не сакаат да инвестираат неможе така.

Барем на АДСЛ ќе добиеш последна капка од Интернетот додека тука ако сите симнуваат а линкот е мал само можеш да го :pusk:.

Не знам ќе мора да се бара чаре ,1500ден не се мали пари.

Дојди кај мене да видиш уште од Јуни 10 мегабита како пичат ...

99% од проблемите со кабелскиот интернет е проблем со сигнал, лош кабел, диви приклучоци и слично ...

Убаво рече некој: Што знае дете што е интернет :tapp:

Дојди кај мене да видиш уште од Јуни 10 мегабита како пичат ...

99% од проблемите со кабелскиот интернет е проблем со сигнал, лош кабел, диви приклучоци и слично ...

Убаво рече некој: Што знае дете што е интернет :tapp:

Ќе ни` фрлат и на нас смртниците 10ка во скоро време?

Овердрајв не знам како е во твојот регион ама ова веќе не се издржува изгледа дека треба да постават повеќе оптички точки,не си видел ваков Интернет всушност ИНтранет надворешната брзина е 30Кб/с само локалните ги отвара со 800КБ/с ,кај тебе можеби нема ваква состојба но верувај и ти кога би се нашол не би се двоумел да ги откажеш.А не сакаат да инвестираат неможе така.

Барем на АДСЛ ќе добиеш последна капка од Интернетот додека тука ако сите симнуваат а линкот е мал само можеш да го :pusk:.

Не знам ќе мора да се бара чаре ,1500ден не се мали пари.

Го пријави проблемот кај нив, така? Ако не, што чекаш? :)

до пред 15 минути немав нет едно саат време.. саат и пол. страшно беше, незнаев што да правам, ме фати делириум, сафра и некое страшно чувство на неисполнетост... неможам без нет, зависник и корисник(јузер :pos:) сум
иначе топ си е сеа за сеа =)) поздрав до дечките во техничка.

Го пријави проблемот кај нив, така? Ако не, што чекаш? :)
Го пријавив па да видиме шо ќе биде,утре доаѓаат само добро си оди локално но на странски сервер е тапа брат............

Јас сум на телекабел веќе едно 6 месеци од тогаш до ден денешен ми нема паднато, а за брзина мн е брз. На rapidshare premium acc ми симнува скоро со 1 mb/s.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom