Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
епа видиш мене не ми беше уопште 60, ај најди им го крајот сега

Знаете дека не згрешив што не го исклучив кабелскиот од Штип? Сеа како ги променија овие ИП адресите, многу сум задоволен. Во исто време симнувам од п2п филм, и сурфам што сакам, и имам даунлоад од некаде 10. А кога не симнувам од п2п, даунлоадот ми оди одприлика со 75-60... Овој месец сум многу задоволен.

:je:

Петар-МКД напиша:
Знаете дека не згрешив што не го исклучив кабелскиот од Штип? Сеа како ги променија овие ИП адресите, многу сум задоволен. Во исто време симнувам од п2п филм, и сурфам што сакам, и имам даунлоад од некаде 10. А кога не симнувам од п2п, даунлоадот ми оди одприлика со 75-60... Овој месец сум многу задоволен.

Како па да не?

Stalingrad напиша:
Како па да не?

Чедо мое... сакаш скриншот?

download.JPG

Другиот месец го исклучувам кабловскиов од Телекабел.
Аривидерчи. Ебаве преварантите. Еднаш асалано не засурфав.

Петар-МКД напиша:

Само да се крекало, минатиот месец ќе се тепаше и колеше со нив.

vardarce напиша:
Само да се крекало, минатиот месец ќе се тепаше и колеше со нив.

епа кој и беше крив што и беше слаб нетот? сега емногу подобар.

Иде брзината како што пишува 64 или не се крева повеќе од 30? Ако е тапа да не ставам воопшто. А лимитот е после 3ГБ или после 5ГБ. Има ли ограничувања на ptp-то.

Jane, ја можам да ти кажам за кај мене, уопште не се дига повеќе од 30

Значи уште не го направија квалитетен интернетот.

Jane напиша:
Значи уште не го направија квалитетен интернетот.
Добро што сакаш ти појше за 1500 денари? Тоа е најдоброто што се нуди моментално 512 kbps = 60 kb/s до 3 гига и после 256 kbps = 30 kb/s. Како што читам ти до сега си плаќал 1000 денари само за 2 гб после тоа крц нема интернет додека не си купиш нова картичка. Епа сега ти заклучи самиот што е поарно и поисплатливо.

Не знам дали е кај сите/повеќето, ама тие што имале проблеми и што им ги сменија модемите (5100 -> 5101) си имаат и нова IP адреса, и DNS сервери..

Од вчера (кога ми го сменија модемот, после 10 дена немање интернет):
* IP address: 62.162.167.*
* DHCP server: 62.162.168.7
* DNS servers: 62.162.168.2 + 195.26.152.19

И како тоа да не беше доволно (сега треба од ново да ресетирам се' што ми беше со претходната адреса), ми падна нешто во очи.. 62.162.*.* ? Трк на RIPE да проверам, и ми вади нешто во што веќе бев сигурен..

inetnum: 62.162.0.0 - 62.162.255.255
org: ORG-MTA1-RIPE
netname: MK-MPT-20000926
descr: Provider Local Registry
descr: Macedonian Post & Telecommunications
country: MK

inetnum: 195.26.152.0 - 195.26.152.255
netname: Mtnet-NetMNG3
descr: MTnet IP Network
descr: Macedonia
country: MK

WTF?
Врти-сучи, пак на МТНет.

Станале шиткачи на Мтнет, тоа ти е тоа. :)

Инаку кај мене се оправи малку даунлоадот, можеби конечно им текнало да ми ја повратат брзината после 2-3 месеци килавење со 20-30/KB/s... Сега симиња со некои 50-60.

Мт.нет? Не зимаат од Неотел?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom