Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Џабе ги намалуваат цените. Еве ти прост пример. Ти си на пакетот од 400 МВ, ги спискуваш тие 400 за кои плаќаш 500 денари и ти останува до 1500 уште 1000 денари, т.е. 1000 МВ (нешто помалку од 1 гига). Значи ти по секако ќе платиш 1500 затоа што 1400 МВ се релативно мал трансфер на податоци освен ако подолго време во месецот не користиш интернет (тогаш се исплати да не го земеш пакетот со неограничен трансфер на податоци).

Mislam deka na paketot od 1500 denari ti ja namaluvaat brzinata posle 5GB, a na toj poslabiot od 500 denari ti ja namaluvaat brzinata posle 3GB.

Stalingrad напиша:
Најверојатно, ако не и после 400 МВ. Кај интернетов од Телекабел ме нервира тоа што форумов го отвара пола саат (ако го отвори)

Добро дете ти читаш ли ние што ти пишуваме тука?

vardarce напиша:
Поради тоа што Телекабел го купуваат интернетот од Неотел, а Неотел е во ај да ја наречам војна на провајдерите во Македонија со Он.нет, сите вебстрани што се хостирани од страна на Он.нет (вклучувајќи го и форумот на Кајгана) не ги отвара преку интернетот од Телекабел.

Затоа ќе си користиш proxy, а има една тема за proxy и таму ќе дознаеш која апликација да ја користиш.

Thanks, vardarce. (можеш по коректно и потолерантно да се однесуваш кон понеупатените од тебе) Извини.

Dobro mesecov imase nekoj 60K brzina od prvi nataka ili ne ???
Ja ovoj mesec nevidov nisto od onie 60Kb brzina...sve si bese kako da mi e pominat limitot uste na 1vi.Inaku 3GB napraviv na 2ri ili na 3ti ama u 3 dena da ne mi pustat bandwith ??? Use i se javuvav tamu na 1vi da urgiram i pak nisto.....so e rabotava 512ka e ili ne e vekje????????

И кај мене беше исто. Јас не видов брзина поголема од 30КВ/ѕ. Еве и сега - ништо. Ич. Овие од Телекабел сакаат да им се јавиш таму и да им се развикаш, да им спискаш па да ти пуштат брзина од 384kbps на 5 минути додека да се израдуваш што те послушале и после тие 5 минути пак е се по старо.

Значи, чаре е да им се развикам?

Ај ќе им се јававм. Нормално, прво ќе пробам со убаво да се разберам.
Кај мене не дигна поголем даунлоад од 30кб/с.

Acid напиша:
Значи, чаре е да им се развикам?

Ај ќе им се јававм. Нормално, прво ќе пробам со убаво да се разберам.
Кај мене не дигна поголем даунлоад од 30кб/с.

Јас пошто имам работено во интернет провајдер можам да ти кажам дека само ке се заебеш :) моеже да ги накурчиш и да молиш и за 5 кбпс.Луѓето што работат поддршка воопшто не се виновни и одговорни за квалитетот на интернетот во било кој провајдер.Ако сакаш да викаш осигурај се дека викаш на вистинското место ;)

а што да правиме ние корисниците?? да седиме дома и да се молиме да се смилуваат за неколку килобајти повеќе? значи единствено чаре е да си се префрлиме од телекабел, и да си земеме некој понуда од оннет.незнам дали од телекабел сфаќаат дека ке изгубат корисници на овој начин.

Ние корисниците имаме право на избор :) ,а што имаме да бираме во македонија е нешто сосем различно.

и од тоа што го имаме, сепак има нешто што е помалку лошо :))))

Немаме голем избор. Безжичен, АДСЛ, Кабелски или Dial-Up.

Заклучив дека ако сурфате со proxy, нема да видите брзина поголема пд 30КВ/ѕ. Јас го тргнав proxy-то и ОП одма почнав да симнувам со 50КВ/ѕ. Заклучок: Тргнете го proxy-то. Еве ви доказ:

trate.bmp

Stalingrad напиша:
Заклучив дека ако сурфате со proxy, нема да видите брзина поголема пд 30КВ/ѕ. Јас го тргнав proxy-то и ОП одма почнав да симнувам со 50КВ/ѕ. Заклучок: Тргнете го proxy-то. Еве ви доказ:

trate.bmp
Нормално дека не сум луд да тестирам брзина со прокси. Вчера (сабајлето) тестирав и даунлоадираше со некои 25 кб/с. Брзината беше 242 kbps!
Па дали се нормални овие бе?

Им се јавив да ги прашам што е проблемот и фино и НЕкултурно ме одјебаа и ми рекоа дека "ќе проверат". Ни податоци ми земаа да ме исконтактираат, нит ништо. Важно ми кажаа дека не ми била намалена брзината. Жими таквото не ми е намалена... Пред 3 недели симињав со 50-60к, а сега со дупло помалку.
10mbps напиша:
Јас пошто имам работено во интернет провајдер можам да ти кажам дека само ке се заебеш :) моеже да ги накурчиш и да молиш и за 5 кбпс.Луѓето што работат поддршка воопшто не се виновни и одговорни за квалитетот на интернетот во било кој провајдер.Ако сакаш да викаш осигурај се дека викаш на вистинското место ;)
Веруј дека знам што говорам, најверојатно многу подобро од тебе и од техничката „поддршка” која ја имаат Телекабел. Техничката поддршка е за да ти помогне на секој можен начин и да ти помага се додека не се реши проблемот или додека не се искоренат сите средства. Овие бе брачко не се ниту љубезни, ниту пак се обидоа да го лоцираме проблемот.

Па веруј дека ќе имав доста подобро мислење за нив (и ќе мислев дека се обидуваат да ми помогнат) доколку ми кажеа да истестираме нешто. Па барем да ми дадеа да пингам default gateway, да пингам гугл...

Бај д веј, уште очекувам одговор на мејлот што им го пратив пред некои 5-6 дена. Има ли воопшто некој таму што одговара на мејлови?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom