Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
512/128 kbps кој после симнати 3 или 6 гигабајти на сообраќај (не сум сигурен точно) ти се намалува на 256/128 kbps за 1500 денари сосе ДДВ.

vardarce напиша:
512/128 kbps кој после симнати 3 или 6 гигабајти на сообраќај (не сум сигурен точно) ти се намалува на 256/128 kbps за 1500 денари сосе ДДВ.
Моментално е укинат тој пакет. Не постои! :star: Има само една опција, а тоа е 500 денари со лимит на трансфер 400 мегабајти и цена од 1 денар за еден мегабајт.

Топка напиша:
Моментално е укинат тој пакет. Не постои! :star: Има само една опција, а тоа е 500 денари со лимит на трансфер 400 мегабајти и цена од 1 денар за еден мегабајт.

e ti si greska ne e ukinat paketot a toj drugiot ne e od 500 den od 600 e :star:

abe neli e ista firma so stip t.e. kaj nas se vika robi ?

Telekabel/telenet

Jas se javiv u telenet (a kolky sto znam toa e isto sto i telekabel) i taa mi rece deka ima samo eden paket.. od 500 denari so koj imas 400 MB, posle toa se doplaka 1 den za 1 MB so toa sto vkupnata nikad nema da bide poise od 1500 den.
Dali e ova tocno? So koja brzina ide telekabel.telenet i dali e dobra vrskata?

peter напиша:
Jas se javiv u telenet (a kolky sto znam toa e isto sto i telekabel) i taa mi rece deka ima samo eden paket.. od 500 denari so koj imas 400 MB, posle toa se doplaka 1 den za 1 MB so toa sto vkupnata nikad nema da bide poise od 1500 den.
Dali e ova tocno? So koja brzina ide telekabel.telenet i dali e dobra vrskata?
Точно е! Пишав погоре. Врската е стабилна и нетот е ОК.

128 со 128. Ме мрзи да ја прикачувам сликата од програмот.
Тек е трети јуни. А така е од вчера поручок....

Друго ми беше муабетот: од друг компјутер поврзан на интернет преку телекабел превземам со 2.5 MB/s. Лудница. Дали тоа спаѓа во вкупното превземање?

Carlito Brigante напиша:
Слободно јави им се и досаѓај им додека не ти ја вратат брзината.. ако можеш/сакаш уште вечерва поразговај си со тие што работат graveyard shift.. и така им е досадно (=

А за тоа што преземаш со 25 мегабита.. wow. Може да пробаме? (=

Carlito Brigante напиша:

Друго ми беше муабетот: од друг компјутер поврзан на интернет преку телекабел превземам со 2.5 MB/s. Лудница. Дали тоа спаѓа во вкупното превземање?
Го тестирав со П. Овердрајв и излезе дека не работи на некомшии. :(

Carlito Brigante напиша:

Ама пак не е истестирано до крај, зашто сме на различни линкови од Телекабел (=

Јас бев на едниот линк на кој даунлоад ми идеше со 25-30к, а сега се префрлив на другиот (тој на 62.162..*) и ми иде со приближно 70к.
Си имам дури и нова IP адреса и можам да имам нова кога и да посакам. Патете. :pos:

Ја шиткам финтата за 1500 денари.

Од сега сите прашања и дискусии во врска со интернетот на Телекабел, Теленет, Роби, Моби... ќе одат на оваа тема затоа што тоа е истиот провајдер.

Carlito Brigante напиша:

Sto vi znaci toa "NEKOMSII" ?
Dali znaci deka treba da se na ist subnet dvajcata, primer 10.0.1.X za da imas 2,5Mbit ? (Ovie 10.0.x.x adresi mozat da se vidat pri proverka na trafikot)

Мислам дека треба на ист node да се тие што сакаат да симнуваат толку брзо..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom