Како заведувате/ве заведуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата Dolphin
  • Време на започнување Време на започнување

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Како заведувате?

Еве јас ќе почнам.

Од тоа што го имам видено јас не спаѓам во најчестиот тип на заведувачи кај машките... Ќе ви дадам 2 аналогии... Аналогиите се - лав лови зебра (дечко заведува девојка)

1) Брат ми и скоро сите мои другари заведуваат вака

- Ја гледаат зебрата што им се допаѓа. Го наведнуваат телото ниско по земја, и полека и се приближуваат. Забрата е многу комотна во пасењето и нема појма што ја чека. Лавот иде многу полека и многу ниско по земја. Кога ќе дојде на 1-2 метри од зебрата, прави многу брз скок, и зебрата веќе не може да реагира и е фатена.

2) Јас заведувам вака

- ЈА гледам зебрата што ми се допаѓа. Од далечина од 1 километара и викам - Ќе те јадам. Зебрата почнува да бега колку што ја држат нозе. Јас полека трчкам одпозади и викам -Џабе бегаш :wink: Кога зебрата ќе се потсврти да види до каде сум, и кога ќе ми удри адреналинот во глава, почнувам да трчам со 300км/ч и за неколку секунди ја фаќам.

А сега ваши искуства (и мажи и жени) како заведуваат :wink:

zavisi od mojot level........... :!:

do 2 pijacki..........gentlemanski...pokazuvanje interes slusam sto mi zboruva,ubav muabet,skrieni do lesni direktni komplimenti........ :P

do 5 pijacki..........fraerski.......bos muabet samo da znam dali e interesirana ili ne inace otkacuvam i nisanot ide na drug g`z uuuups izvinete devojka.....ako pokazuva interes povise aktivnost na davanje direktni komplimenti i pokusuvanje na lesni
dopiri....guskanje,fakanje,stipkanje......... :devil3:

do 10pijacki.........nesto kombinarano od prvite dve gore navedeni akcii,i samo spored toa deka ne znam kolku sum ispil ili sum stignat kaj 10 pijacki........ :hey2: :hey2: :hey2: :hey2:

od 10 pijacki na gore.........ima samo edna deviza........NAPAAAAAAAAAAAAAAAAD........ :twisted: :twisted:
.dobro de i nekoj pat se slucuva toa posle 2 pijacki......... :wink:

Немам техинка... само пракса :D :D :D :D
Шала на страна... Видам цура шо ми фаќа око, се позиционирам у нејзин видокруг и посматрам. Ако има ефекат ( насмевка, кратки али садржајни погледи, стопало нејзино свртено према мене (за ова не се зезам, сум приметил и стварно е знак) ) онда приоѓам и викам "Здраво, јас сум тој и тој...". Ако нема ишарет, идам на следече... нема поента да идам со глаа у зид ако нема ни најмала шанса.

Кога ке дојде до " Huston, we have contact..." онда се распрашувам за неа, слушам што има да каже. И поставувам САМО прашања што не се одговараат со ДА, НЕ, итн. Нормално, тука уз муабет имаш погледи, "несакајќи" допири по рамо, ово, оно... Едноставно ако приметам флуид, онда терам даље. У една вечер не сум успеал и да ја смувам и да ја легнам... дали не сум до толку фраер, дали немам доволно добро ауто... не знам :?: :?: :?:

Мои одлики на "заведување" се добра смисла за хумор и невероватно интересни word games :) :) :)

Прав Чендлер си значи! :wink:

Јас, најискрено на цел свет досега немам заведено ниедна жена. Сите мене ме заведувале до сега. Значи никогаш се немам „пуштено“ на девојка. Незнам, може некој ќе помисли дека сум глуп или срамежлив - ама секогаш чекам таа да го направи првиот чекор.

RebelGirl напиша:
Zaveduvam so pogled 8)
Со кеш/камен/пари, како сакате наречете ги.
Значи да се разбериме... Не сум Бил Гејтс!, само сметам дека тоа е совршена основа за да го постигниме максимумот во нашиот 'attack' :D

p.s
Едно време беше Господ, сега парите се Господ.

Зависи од ситуацијата. Најчесто гитара+Leonard Cohen, потоа цвеќенце од туѓа бавча скинато во моментот, јак хумор, гледање на кафе, водење на романтични места... Кај жена ми се намачив најмногу, а ми успеа со jazz (Charlie Parker - "Round Midnight") и истовремено рецитирање „Не дај се Инес“.

Acid напиша:
Јас, најискрено на цел свет досега немам заведено ниедна жена. Сите мене ме заведувале до сега. Значи никогаш се немам „пуштено“ на девојка. Незнам, може некој ќе помисли дека сум глуп или срамежлив - ама секогаш чекам таа да го направи првиот чекор.

Не знаеш што пропушташ - мене ова ми било на многу пати најинтересниот дел од врската :)

Acid, фала за комплиментот :D :D :D
Стварно, не заведувам него само праам муабет и гледам да сум интересен (СУМ интересен, ама смисла за хумор во 90% случаи ти е сојузник и секогаш ми помагала). Ако бидне нешо, ок! Ако не, фино лепо и викам "мило ми беше" и се оддалечувам.
Мене лично ми е најинтересно кога ТАА прва ке пријде.
Ама ALL TIME FAVORITE ми е кога ке почнам игра на зборови, тешко камуфлирани асоцијации :P :P :P Тогаш гледам дали цурата има 2 грама мозок или не. И кога ке почне да лупета празни фрази, го праам ова :poos: И најзгодната нека е, ако нема смисла за хумор и ако не знае да се снајде у такви зфрканции тогаш кревам раце... и..... ...... ..... ... ......... идам даље 8)

Вечерва се потрудив да заведам, попив шамар.
Верувам сеа дека заведувањето не е мој стил. Ја порадо сум плејн енд симпл, го добиваш тоа што го гледаш. Мразам заобиколки и такви ми ти муабети кои што ете евентуално може да доведат до пиење шамар. ахаха!

Добро, ме акна затоа што нон стоп ја буцкав по рамено. :pos:

Туку во врска со темава... Што знам, некако спонтано ми иде тоа, ни сама не знам некоја "шема" за заведување. Обично, кога ќе излезам не излегувам со цел да заведувам, но многу "шарам" со очи, секогаш сум насмеана и си терам ќејф со играње.

Не заведувам, но многу пати се десило моето однесување така да биде сватено ... е тоа е проблем ... :pos: :P

Pram shpaga,kolut napred i kolut nazad i moj e! :pos: (se zezam)

Ne znam ....ja prochitav divine i mnogu me podseti na mene i to e to.

SpaceLily напиша:

Значи вие двете сте родени заводнички... Заведувате и кога не сакате :twisted:

spooky напиша:
SpaceLily напиша:

Значи вие двете сте родени заводнички... Заведувате и кога не сакате :twisted:

За мене лично ... не сум јас крива што има многу машки што се палат на све и свашта ... така да не се нервирај, не е тоа што мислиш :poos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom