Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Во се се сложувам само ова последново не. Растение е и афионот па од него се прави опиум, хероин а сепак е растение...
Реков дека треба да се гледа објективно и реално на овие работи. За да добиеш хероин, опиум, се потребни реагенси, растворувачи. За да добиеш “марихуана“ сака само да никне растение. Секако дека се прави уље од канап, каде се користат растворувачи, но уште немам сретнато уље некој да користи овде бар (зошто да се ебаваш со ујдурми, кога само можеш да свиткаш и да запалиш).
Друго, хемијата е далеку различна, и далеку различно дејствува на телото. Алкалоидите од опиумовиот афион, отапуваат. Добри се за болка, но канабисот исто така е одличен за болка. Алкалоидите од афион создаваат зависност, канабисот не.
Многу апчиња создаваат штетни последици и несакани дејства. Канабисот - НЕ.
Ако имаш во двор афион, никој нема да ти направи ништо. Ако имаш стебло канап - си наебал. За таа војна зборувам. Оти не се борат Американците против криминалот - канапот им кошта повеќе од сите житарици што ги имаат. Оданочен, ќе намали цена и ќе прави приход за државата. Вака, не кошта како хероин, но парите им летаат на црно. А згора на тоа, даваат пари за “борбата против дроги“, каде скоро се што затвориле е врзано за поседување на канап. 60% од затворениците им се таму заради канап. 45 милиони откако Реган ја започна “војната“ им се пикнати во затвор. И затворениците коштаат пари, знаеш.
Во борбата со дрогите, им загинале досега само 2 полициски офицери. Додека при апсењата и рациите има загинато и деца, и мајки дошле до ампутација на раце, и невини биле застрелани. Оти кога ти дојдат на врата, идат со панцири, со метален обивач на врата, наоружани до заби, а ти имаш дома 20 туфчиња и си кулираш.
Америка, инаку има најголем процент на затвореници од население. 2 милиони затвореници имаат.
Црнци запрени на сообраќај, мексиканци, шпанци - се што не му се свиѓа на фаца на шерифот, тресе и пика во затвор. Како што вели Дејв Шапел:

Истото се случува и кај нас. Зошто некому да му поебеш живот за канап?!?! Знаеш дека полесно ќе минеш да прегазиш некого со возило, одошто да те фатат со џоинт?

Ја иам другари што се оттргнале од хероин и не се на никаква дрога повише од 10 години(ни на метадонска терапија).

Не знам, обично секогаш за се оставам простор за чудо ама во случајов со хероин тешко ми е да поверувам дека доживотно се откажал некој. Нека ги стават на тест, нека им зготват the finest пред нивни очи, онаков како во филмот Candy - Yellow Jesus хероин и ако не подадат рака тогаш можда ќе поверувам дека се откажале for life :)

Не знам, обично секогаш за се оставам простор за чудо ама во случајов со хероин тешко ми е да поверувам дека доживотно се откажал некој. Нека ги стават на тест, нека им зготват the finest пред нивни очи, онаков како во филмот Candy - Yellow Jesus хероин и ако не подадат рака тогаш можда ќе поверувам дека се откажале for life :)

Има една поговорка/вистина:
- Секоја болест може да се излечи, ама неможе секој случај да се излечи

Немам никаква корист од правење филмови, само кажав што сум видел. Некои и на планина биле изолирани па ја победиле зависноста , се е до мозокот и самоконтрола.

Познавам пример мој близок кој веќе скоро 15 години е чист. Има фамилија веќе засновано, 2 деца... Го излечија во Белград во некоја руска клиника кој како што кажуваше го лечеле со некави ласери и мисли дека и крвта му ја смениле. Инаку клиниката е за лекување на зависности па дури имало и коцкари кои ги лекувале (значи не само хероински зависници).

Е сега тука е најголемиот момент. Кога се вратил од лекувањето пред 15 години, прво што направил е да отиде кај старото друштво.. И кога го пробал повторно немал исто чувство дури и му се згадило.
Затоа мислам дека може човек да се излечи од хероинска зависност. Ова го кошташе 17 илјади марки во тогашно време.

Е сега тука е најголемиот момент. Кога се вратил од лекувањето пред 15 години, прво што направил е да отиде кај старото друштво.. И кога го пробал повторно

"И кога пробал повторно" е моментот...нека е здрав и жив, се надевам кога повторно ќе проба пак ќе му се згади, ако проба (ете оставам простор) :)

Мислам дека марихуаната влијае различно во зависност од карактер на човекот. Цимерот мој почна да пуши пред 5 години па еве сега почна печурки да јаде, екстази, лсд и што уште не. Неможе еден ден без марихуана, едноставно така си е навикнат и секој ден си пропаѓа се повеќе и повеќе, приметувам и почнува се губи на моменти, збори нешто дури и кога е трезен а незнае да каже, тешко му иде, дтка итн. Не викам дека марихуаната ствара зависност ама највеќе зависи од човекот што ја конзумира, и колку често конзумира пред се

Мислам дека марихуаната влијае различно во зависност од карактер на човекот. Цимерот мој почна да пуши пред 5 години па еве сега почна печурки да јаде, екстази, лсд и што уште не. Неможе еден ден без марихуана, едноставно така си е навикнат и секој ден си пропаѓа се повеќе и повеќе, приметувам и почнува се губи на моменти, збори нешто дури и кога е трезен а незнае да каже, тешко му иде, дтка итн. Не викам дека марихуаната ствара зависност ама највеќе зависи од човекот што ја конзумира, и колку често конзумира пред се
Не е тревата крива,он си е крив самиот што почнал печурки да јаде,трипови и ексери.

Не е тревата крива,он си е крив самиот што почнал печурки да јаде,трипови и ексери.
Како не е тревата крива кога тревата намерно или ненамерно го натерала да проба нешто повеќе. Јас не велам дека сите што пушат трева ќе почнат да јадат печурки и потешки дроги, туку дека тревата е како некој мост каде што оди кон лош пат или не го преминуваш тој пат и си пушиш трева од време на време :D

Да се надополнам, еве ти извор од универзитетот во Орегон: Does Marijuana lead to other drugs? It could. Long-term studies of high school students and their patterns of drug use show that very few young people use other illegal drugs without first trying marijuana. For example, the risk of using cocaine is much greater for those who have tried marijuana than for those who have never tried it. Using marijuana puts children and teens in contact with people who are users and sellers of other drugs. So there is more of a risk that a marijuana user will be exposed to and urged to try more drugs.

Да се надополнам, еве ти извор од универзитетот во Орегон: Does Marijuana lead to other drugs? It could. Long-term studies of high school students and their patterns of drug use show that very few young people use other illegal drugs without first trying marijuana. For example, the risk of using cocaine is much greater for those who have tried marijuana than for those who have never tried it. Using marijuana puts children and teens in contact with people who are users and sellers of other drugs. So there is more of a risk that a marijuana user will be exposed to and urged to try more drugs.
Ова ти е major league bullshit,тревата не те тера да пробаш нешто појако,тоа си е твој избор,тревата не е крива ако ти одлучиш да пробаш нешто појако,како може да е крива,самата супстанца те тера?тоа звучи апсурдно.
Единствената причина е тоа што е нелегално и ти како човек што пуши трева сакал некел ке се мешаш од време на време со луге што конзумираат и продаваат хемии и тешки дроги и може да ти понудат нешто друго или пак да се фатиш со лошо друштво,но за тоа е крив системот што ја направил тревата да е нелегална и мораш да одиш кај секакви заебани фаци за да средиш,да си е легална нема да го има овој проблем.
Ке си одиш во легална продавница каде што се продава исклучиво трева.

Ова ти е major league bullshit,тревата не те тера да пробаш нешто појако,тоа си е твој избор,тревата не е крива ако ти одлучиш да пробаш нешто појако,како може да е крива,самата супстанца те тера?тоа звучи апсурдно.
Единствената причина е тоа што е нелегално и ти како човек што пуши трева сакал некел ке се мешаш од време на време со луге што конзумираат и продаваат хемии и тешки дроги и може да ти понудат нешто друго или пак да се фатиш со лошо друштво,но за тоа е крив системот што ја направил тревата да е нелегална и мораш да одиш кај секакви заебани фаци за да средиш,да си е легална нема да го има овој проблем.
Ке си одиш во легална продавница каде што се продава исклучиво трева.
Па ти читаш ли што напишав? Истото што јас го постирав а ти на македонски го напиша Using marijuana puts children and teens in contact with people who are users and sellers of other drugs. So there is more of a risk that a marijuana user will be exposed to and urged to try more drugs.

Па ти читаш ли што напишав? Using marijuana puts children and teens in contact with people who are users and sellers of other drugs. So there is more of a risk that a marijuana user will be exposed to and urged to try more drugs.
Читам,ама кој е крив за тоа?Марихуната или системот што те натерал да идеш во контакт со такви фаци ?

Да бе, тревата го натерала...му шепнала на увце земај ексериии, ЛСД-ииии, неконтролирано и измести се од умот будало еднаааа :tapp:

Читам,ама кој е крив за тоа?Марихуната или системот што те натерал да идеш во контакт со такви фаци ?
Системот!Using marijuana puts children and teens in CONTACT WITH PEOPLE WHO ARE USERS AND SELLERS OF OTHER DRUGS . So there is more of a risk that a marijuana user will be EXPOSED to and urged to try more drugs.
Ти што се смееш да не си high? :vozbud:

Системот!Using marijuana puts children and teens in CONTACT WITH PEOPLE WHO ARE USERS AND SELLERS OF OTHER DRUGS . So there is more of a risk that a marijuana user will be EXPOSED to and urged to try more drugs.
Ти што се смееш да не си high? :vozbud:
Епа видиш не е крива тревата што другар ти се навлекол,он си е крив што насегнал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom