K
kalimer0
Гостин
Каков ефект има марихуаната врз алкохоличари? Ќе им помогне во одвикнување од алкохолот или ќе им ја влоши состојбата?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каков ефект има марихуаната врз алкохоличари? Ќе им помогне во одвикнување од алкохолот или ќе им ја влоши состојбата?
Нема да им ја задоволи зависноста од алкохол,сосема друг ефект има.Каков ефект има марихуаната врз алкохоличари? Ќе им помогне во одвикнување од алкохолот или ќе им ја влоши состојбата?
Порано пиев. Многу. Секој втор ден. Сум испивал литро и пол ракија, па во кафани пива.I ne e bash nekoe reshenie da prekine so konzumiranje na alkohol a da pocne so marihuana. No sepak se e individualno.
Нема да им ја задоволи зависноста од алкохол,сосема друг ефект има.
Пак организмот ке им бара алкохол.
Порано пиев. Многу. Секој втор ден. Сум испивал литро и пол ракија, па во кафани пива.
Мамурлкот, болењето глава, чувството на депресија.... Кога ме остави пичката, пола година бев во добра алкохолна депресија. Силен сум, висок сум скоро 2 метра, имам 120 кила. Си викав, што ќе ми стане од алкохол, од цигари...
Првин, сфатив дека кога сум пијан и кога сум трезен има толку разлика во однесувањето ми. Пијан сум агресивен, анојинг, си барам причина за да правам глупости. Среќа не возам ниту имам возило, инаку досега ќе умрев.
Цигари пушам по 2 кутии на ден.
Имам 29 години и почнав да осеќам некои работи кои не ми се допаѓаат.
Алкохолот го намалив до минимум, и сега пијам единствено кога имам добра причина, и гледам да не поминам над 1 промил.
Цигарите се трудам да ги намалам, но тешко иде. Интересното е дека во школи ги учат децата да се чуваат од дроги. Во МК има марихуана. Децата кои се чуваат од “дроги“, мислат дека се пуши цело растение, сосе лисја. Појма немаат дека има цвет...
Децата се чуваат и од ЛСД, бидејќи го нема кај нас.
Децата се чуваат од екстази по 600 ден. Се чуваат и од амфетамини, бугарски и без никакво дејство.
Децата се чуваат и од кокаин кој е 3.000 денари грам.
Ако завршат зависни на хероин, државата им плаќа метадонска терапија и ги третира како болни.
Бидејќи од канабис нема зависност, нема агресија, нема мамурлк, има здравствени придобивки, и најлесно е некој да го фатиш на тест - КАНАБИСОТ Е НЕЛЕГАЛЕН и децата се криминалци.
![]()
мој пријател со помош на конопот се отргна од хероинот. за алкохолот пробајте големи дози на Витамин Ц и Б
мој пријател со помош на конопот се отргна од хероинот. за алкохолот пробајте големи дози на Витамин Ц и Б
Дај бе не прајте им филмови на луѓево на форумов дека некој некогаш се оттргнал од хероин. Само со помош на гробишта можат да се оттргнат...
барем јас познавам пример кој се оттргна од тој ѓавол само со празине и амитрипталин а...
Ја иам другари што се оттргнале од хероин и не се на никаква дрога повише од 10 години(ни на метадонска терапија).Дај бе не прајте им филмови на луѓево на форумов дека некој некогаш се оттргнал од хероин. Само со помош на гробишта можат да се оттргнат...
Згора на сето тоа, канапот е едноставно - растение. Колку држи вода да имаш 40 години борба против растение?