Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
сепак тревката предизвикува психичка зависност,не е страшно ако си признаеш дека е така.
Да не мислиш ТУТУНОТ предизвикува?
tumblr_lm2n1bujDC1qfjjglo1_500.jpg

Да не мислиш ТУТУНОТ предизвикува?
Абе темава не е за тутунот,но сепак и тој предизвикува психичка зависност,дури и поголема од марихуаната.Не се мачи без потреба,гледам не се разбираме,да ти олеснам-јас не сум критичар на употребата на марихуана,дури и би сакал да ја легализираат,барем да пушат луѓето тревче со квалитет,а не секакви албански срања и прсканици.

Моментално е хај.Кога нема да биде,ќе ти одговори.
Он-марихуаната делува депресивно.Мене депресии ме пукаат кога ми се пуши а не можам да средам.
Стрес.
Батали додека не се средиш, не е марата крива во никој случај.

Кај тутунот зависноста ја создава никотинот. Кај хероинот, тоа се алкалоидите. Кај канабисот нема ништо што би ти создало зависност. На психичка база? Па луд треба да си да не сакаш да пушиш, но тоа не е зависност. Тоа е само посветеност.

Зависен се станува од одгледување.
Замисли, се шеташ, и си скинал липа женски цвет. Ти текнало да пиеш чај. Те фаќа полиција и одиш 3 години затвор заради тоа што липата е НЕЛЕГАЛНА.
Замисли, се шеташ, а во џеб имаш 20 зрна грав. Планираш да ги посадиш негде. Те фаќа полиција и одиш 5 години затвор бидејќи планираш да одгледуваш недозволени супстанции.
Замисли, другар ти е на гости, и бидејќи е тинејџер и дамбес, кине од фикусот и жвака. Добива слабо тровање. Ти одиш 10 години затвор бидејќи си му овозможил просторија и услови, а он е малолетен.
КАКО МОЖЕ РАСТЕНИЕ ДА БИДЕ НЕЛЕГАЛНО?
Operation Overgrow е организација која се бори да се врати канабисот во природниот хабитат. Во продавници за домашни животни се продаваат семки за папагали, од канап. Пола кило - милион семки. Сееш, е после нека се борат со “дрогата“, и нека се чудат дали да пријавуваат или да берат!
Ова растение е одгледувано овде за цело време на СФРЈ. Индустриски коноп (hemp). Како тоа да сега во Битола има индустриски пат, полн со коров - па кога никне во нечија нива - се суди и затвара сопственикот?
drug-war-peace-screen_thumb.jpeg

Зависен се станува од одгледување.
Замисли, се шеташ, и си скинал липа женски цвет. Ти текнало да пиеш чај. Те фаќа полиција и одиш 3 години затвор заради тоа што липата е НЕЛЕГАЛНА.
Замисли, се шеташ, а во џеб имаш 20 зрна грав. Планираш да ги посадиш негде. Те фаќа полиција и одиш 5 години затвор бидејќи планираш да одгледуваш недозволени супстанции.
Замисли, другар ти е на гости, и бидејќи е тинејџер и дамбес, кине од фикусот и жвака. Добива слабо тровање. Ти одиш 10 години затвор бидејќи си му овозможил просторија и услови, а он е малолетен.
КАКО МОЖЕ РАСТЕНИЕ ДА БИДЕ НЕЛЕГАЛНО?
Operation Overgrow е организација која се бори да се врати канабисот во природниот хабитат. Во продавници за домашни животни се продаваат семки за папагали, од канап. Пола кило - милион семки. Сееш, е после нека се борат со “дрогата“, и нека се чудат дали да пријавуваат или да берат!
Ова растение е одгледувано овде за цело време на СФРЈ. Индустриски коноп (hemp). Како тоа да сега во Битола има индустриски пат, полн со коров - па кога никне во нечија нива - се суди и затвара сопственикот?
drug-war-peace-screen_thumb.jpeg
колку си сигурен за ова со семките за папагали? стварно се тоа прави семки за марихуана?

колку си сигурен за ова со семките за папагали? стварно се тоа прави семки за марихуана?
Има семе за “индустриски“ канап. Тој нема многу тхц во него. Мислам дека има де, распрашај. Ако не, засади просо, ќе те уапсат и за него :)

Има семе за “индустриски“ канап. Тој нема многу тхц во него. Мислам дека има де, распрашај. Ако не, засади просо, ќе те уапсат и за него :)

mene mi treba zaradi smolata, a taa ja imalo koga rastenieto cveti. si imam maka jas so zdravjeto, imam kronova bolest, napolnet sum apcinja i sekakvi sr*nja veke, zatoa sakam da probam da napravam ulje od marihuanata.

Уље и пушење едно дејство си имаат. Зависи за шо болки сакаш, има стрејнови кои се специфично успешни при одредени болки.
zatoa sakam da probam da napravam ulje od marihuanata.
Инаку, ако некој не знае СЕ ПУШИ ЦВЕТОВИТЕ ОД ЖЕНСКИ КАНАБИС.
Да... ги има машки и женски, машките прават полен и немаат многу тхц. А од лисјата и на машки и на женски, само зајци може да храниш.
Додека не исцути убаво женското, неопрашено (синсемелија - да нема семки), и не натрупа убаво “смола“, нема ни пушење ни јадење.
Смолата, или resin по англиски - ти е вода, шеќери и канабиноиди, кои се во геласта или тврда состојба, а испаруваат, тхцто на пример - на 180 степени. Таа се трупа на каликсите (оние делчиња кои имаат задача да фатат полен и да направат семка внатре), кои се полни со жарки (trichomes)
IMG_0218.jpg

, жлезди, слично како кај копривата.
Кога ќе пожолтат, покафенат...ќе се заматат, тогаш е “стасана“ и се бере и се суши...
Е околу каликсите има ситни ливчиња на кои исто така има од овие ствари (кои се различни од вентилатор лисјата (fan leaves), се викаат sweet leaves), ама тие се чистат при curing, односно педикир на “туфката“ (женски цветови). Оти имаат хлорофил и целулоза, и поубаво е да се пуши убаво исчистена туфка.
rare_dankness_seeds_-_4_corners.jpg

Maшкото, прави прашници, по 2 во пар, кои личат на јајца, а потоа се раствараат и опрашуваат полен.
Male_hemp_flowers.jpg

Хашиш е углавно трихоми, и има неколку пати повеќе содржина на канабиноиди. Тој се добива доколку се пресее низ микро скрин (хулахопка фазон) исушениот цвет.
За да се добие уље, треба да се користи растворувач. Неполарен, бидејќи другиот освен што ќе го раствори уљето (канабиноидите се етерични уља по хемија), ќе го раствори и хлорофилот, и шеќерите....

upm komplicirano bajagi za ullje pravenje stoi...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom