Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Сум земал 3 пати, и, тревава ваља делува не ефикасно на мене. Значи веднаш забележувам како нешто ме заспорува, го зафаќа моето тело, и имам чувство дека нешто сака да ме контролира. И цело време мислам на ова, срам ми е да се насмеам оти имам чувство дека не треба да се смеам, дека некој ме гледа од страна, дека срамота е да се смеам и да правам неконтролирани фаци и движења, и затоа за време на тоа само седам и се загледувам на пр, во мобилниот телефон и долго гледам во него и ги игнорирам сите другари/ки што се околу мене.. и после 2 саати од кога ќе помине тоа, отепан сум, многу сум гладен, жеден (особено ми се суши устата, и вода пијам преку 2 литри). Значи озбилно незнам што има убаво во тревата, јас немам ништо против тие што ја користат, ама јас не би земал уште еднаш.
Канабисот е психотроп. Пред да пушиш, купи си сокче и чоколада. Опушти се на начин на кој се опушташ - пушти музика, гледај филм, дркај. Ќе биде поразлично, посебно ако очекуваш да биде различно. Вкусовите на трева се прва убава работа која ќе ја разбереш.
Немој да пушиш трева кога си пијан. Тепаат паранои и панични атаци.
Немој да пушиш ако имаш температура. Таа сама прави халуцинации.
Немој да пушиш се додека немаш никаков страв кон канабисот - погледни документарки за одгледување на пр. Ќе се поолабавиш. Биди смирен. Тревата ти прави да мислиш дека којзнае што се случува, дека те гледаат, или дека ако се насмееш - дека тоа не си ти. Ова е доза еуфорија, доза паника - бидејќи не си се опуштил и си почнал да возиш. Верувај, никој не може да препознае кога си напушен. Кога си хај на канабис, не е тешко да се контролираш. Кога си во паничен напад, со или без канабис - исто си е. Затоа, научи да не ги предизвикуваш паничните напади или да се инволвираш во ситуации кои ќе те испараноизираат.
Првите неколку години кога пушев рекреативно, се бедирав. Тоа беа најдобрите моменти од животот. Сега не може ни паника да ме фати :)
Во време кога ова прекрасно растение е НЕЛЕГАЛНО заради нечии предрасуди - ти останува да се пазиш, и да го најдеш својот пат во ДоД.

Има ефект ако се свари како чај и притоа се инхалира пареата? Нормално, после и да се испие чајот? Вака би се зачувале белите дробови бидејќи чадот е сепак штетен... Само незнам дали ќе се има чувство на "хај"?

вапорајзерите работат слично. Може да инхалираш пареа да, но поубаво е со уље канабисно во вода.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 21:45 ---
Има ефект ако се свари како чај и притоа се инхалира пареата? Нормално, после и да се испие чајот? Вака би се зачувале белите дробови бидејќи чадот е сепак штетен... Само незнам дали ќе се има чувство на "хај"?

Ако пушиш рекреативно,нема голема штета врз белите дробови.Чаеви,пареи,не знам колкав ефект ќе има тревчето,пушење си е најдобро според мене.

Напрај си бонг, така ќе филтрираш низ вода. Многу едноставно е.

i sepak si trebal da dodadesh deka...I CIGARITE I ALKOHOLOT SE STETNI ZA MOETO ZDRAVJE(duri isto kako i marata) *no jas i ponatamu ke gi koristam.

Jas pusev po 2 kutii na den uste od 2007g.,pred 3meseca edvaj nekako gi maanav...Cigarite se mnogu postetni otkolu marihuanata, a alkoholot ne e steten ako znaes kakov alkohol i kolku da piesh!

Jas pusev po 2 kutii na den uste od 2007g.,pred 3meseca edvaj nekako gi maanav...Cigarite se mnogu postetni otkolu marihuanata, a alkoholot ne e steten ako znaes kakov alkohol i kolku da piesh!
Канабисот не е штетен воопшто. Корисен е за многу работи, од кои една е рак.
Алкохол ќе ти помогне само за подобра дигестија и малку околу циркулација, една чаша вино или ракија. Но кај нас она што се продава од алкохол, не знам ни јас што има во него.

Канабисот не е штетен воопшто. Корисен е за многу работи, од кои една е рак.
Алкохол ќе ти помогне само за подобра дигестија и малку околу циркулација, една чаша вино или ракија. Но кај нас она што се продава од алкохол, не знам ни јас што има во него.
Пушењето канабис има слични ефекти на белите дробови како и пушењето цигари. Е сега не би ги негирал позитивните ефекти од дозирањето со канабис на друг начин, ама сепак треба малку да се стави прст на чело пред да се постави тврдењето дека внесување на (било каков) чад во органите за дишење не е ни најмалку штетно.

Канабисот не е штетен воопшто.
Aj сеа и ти не е штетен воопшто,штетен е ако пушиш секој ден ,мотивација ти намалува,концентрација,те прави мрзил и улежан.
Али во споредба со секојдневна конзумација на алкохол е пичкин дим :D
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 19:45 ---
ама сепак треба малку да се стави прст на чело пред да се постави тврдењето дека внесување на (било каков) чад во органите за дишење не е ни најмалку штетно.
Затоа постои vaporiser :)

Се продава ли у Мк некаде гриндер со "kief catcher"? Mи треба итно. :)

819j5XDWTHL._SL1500_.jpg

Се продава ли у Мк некаде гриндер со "kief catcher"? Mи треба итно. :)

819j5XDWTHL._SL1500_.jpg
Нема шанси вакво нешто некој да продава во МК. 100% е легално но..... Ако сакаш може јас да ти исецкам за мерак ќе биде. :icon_mrgr:

Немој да ти текнало да нарачуваш вакви работи онлајн, само алфи ќе си навлечеш безпотреба.

Нема шанси вакво нешто некој да продава во МК. 100% е легално но..... Ако сакаш може јас да ти исецкам за мерак ќе биде. :icon_mrgr:
Немој да ти текнало да нарачуваш вакви работи онлајн, само алфи ќе си навлечеш безпотреба.
Легално е да. Btw не ми треба за сецкање, имам такво. Ми треба со додатокот, тоа мрежестиот дел. :D

Легално е да. Btw не ми треба за сецкање, имам такво. Ми треба со додатокот, тоа мрежестиот дел. :D

Еве цело со мрежа ама пак не е паметно вакво нешто да нарачуваш.
http://dx.com/p/euro-pattern-zinc-alloy-2-layer-herb-cigarette-tobacco-grinder-silver-181251

Со вакво нешто иде прашање "Зашто ти је празан кофер? Чиме си хтео да га напуниш?" :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom