- Член од
- 8 февруари 2013
- Мислења
- 178
- Поени од реакции
- 219
Канабисот е психотроп. Пред да пушиш, купи си сокче и чоколада. Опушти се на начин на кој се опушташ - пушти музика, гледај филм, дркај. Ќе биде поразлично, посебно ако очекуваш да биде различно. Вкусовите на трева се прва убава работа која ќе ја разбереш.Сум земал 3 пати, и, тревава ваља делува не ефикасно на мене. Значи веднаш забележувам како нешто ме заспорува, го зафаќа моето тело, и имам чувство дека нешто сака да ме контролира. И цело време мислам на ова, срам ми е да се насмеам оти имам чувство дека не треба да се смеам, дека некој ме гледа од страна, дека срамота е да се смеам и да правам неконтролирани фаци и движења, и затоа за време на тоа само седам и се загледувам на пр, во мобилниот телефон и долго гледам во него и ги игнорирам сите другари/ки што се околу мене.. и после 2 саати од кога ќе помине тоа, отепан сум, многу сум гладен, жеден (особено ми се суши устата, и вода пијам преку 2 литри). Значи озбилно незнам што има убаво во тревата, јас немам ништо против тие што ја користат, ама јас не би земал уште еднаш.
Немој да пушиш трева кога си пијан. Тепаат паранои и панични атаци.
Немој да пушиш ако имаш температура. Таа сама прави халуцинации.
Немој да пушиш се додека немаш никаков страв кон канабисот - погледни документарки за одгледување на пр. Ќе се поолабавиш. Биди смирен. Тревата ти прави да мислиш дека којзнае што се случува, дека те гледаат, или дека ако се насмееш - дека тоа не си ти. Ова е доза еуфорија, доза паника - бидејќи не си се опуштил и си почнал да возиш. Верувај, никој не може да препознае кога си напушен. Кога си хај на канабис, не е тешко да се контролираш. Кога си во паничен напад, со или без канабис - исто си е. Затоа, научи да не ги предизвикуваш паничните напади или да се инволвираш во ситуации кои ќе те испараноизираат.
Првите неколку години кога пушев рекреативно, се бедирав. Тоа беа најдобрите моменти од животот. Сега не може ни паника да ме фати

Во време кога ова прекрасно растение е НЕЛЕГАЛНО заради нечии предрасуди - ти останува да се пазиш, и да го најдеш својот пат во ДоД.