Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Да. Дувам мрсна двојка и на очи не глеам..

Тоа единствено ако влегло дим во очи :)
Најсериозно прашувам,ми се случи да на 5 минути го изгубам видот,кога само пред мене се појави нешто налик ѕвезда и светеше,само ѕвездата ми беше пред очи,другарите ми збореа јас само ги слушав не ги гледав,им реков да запалат запалка,мобилен но залудно не можев ништо да видам.Тоа траеше околу 5 минути,ме фати голема паника помешана со чудно чувство на пријатност,инаку седевме во место и откако се раздвиживме полека ми се врати видот.Знам дека ќе се мајтапите сега,но мене тоа ми се случи.

Најсериозно прашувам,ми се случи да на 5 минути го изгубам видот,кога само пред мене се појави нешто налик ѕвезда и светеше,само ѕвездата ми беше пред очи,другарите ми збореа јас само ги слушав не ги гледав,им реков да запалат запалка,мобилен но залудно не можев ништо да видам.Тоа траеше околу 5 минути,ме фати голема паника помешана со чудно чувство на пријатност,инаку седевме во место и откако се раздвиживме полека ми се врати видот.Знам дека ќе се мајтапите сега,но мене тоа ми се случи.

Мало потсетување и споредба како влијаат на здравјето.
419217_496443767034385_351127775_n.jpg

Иначе The Dictator ко ќе ти се деси т.н. слепило земи длабоко воздух, вдиши - издиши неколку пати и ќе ти помине. Тоа е често ради недостаток од кислород во мозокот ништо страшно, уствари интересно е...одамна ми се нема десено.

Тоа можеби е до притисокот нарочито ако претходно си пиел алкохол а има и тутун во џоинтот кој влијае на срцето т.е на неговата работа(дури и да не суи пиел) па си седел подолго време и при нагло станување се случува така едни светки да ти се причинуваат, светки налик оние што ги користеа ѓенските и за нокти, усни и сл.

Втора опција е син камен во марихуаната но првата опција е поверојатна и им се случува на многумина дури и без да пушат марихуана.

Повремена употреба на марихуана неделно еднаш до два пати со екипа, благо, сок онбака друштвено не е лошо, ама има неколку примери кои ги знам каде има дефинитива деперсонализација, промена на личнос променливо и непредвидливо однесување-ова при секојдневна Буквално секојдневна употреба-така да не е се така црно бело, ганџата е слична како и алкохолот во смисол ако знаеш умерено да ја користиш нема да имаш проблем исто и со алкохолот, но ако утнеш со алкохолот добиваш тикет за бардовци а со секојдневна употреба на ганџа мно9гумина поради промена наличност и пореметување од опојни средства(официјаолна дијагноза) стигнале и до антипсихотици-затоа умерено, подобро од тоа нема-и најважно ако некој ја користи марихуаната или други нјаркотици за да бега од реалноста ГОТОВ Е !!!

Но ако ја користи како средство за релаксација тогаш е ОК а плус и ќе почнете да си готвите, де сладолед, де некое експериментче и испаѓа добро де.:)
--- надополнето: 7 септември 2012 во 15:46 ---

Иначе The Dictator ко ќе ти се деси т.н. слепило земи длабоко воздух, вдиши - издиши неколку пати и ќе ти помине. Тоа е често ради недостаток од кислород во мозокот ништо страшно, уствари интересно е...одамна ми се нема десено.

Ехх ти па сум бил подвода минута и повеќе ми се нема случемно а пошто не пливам нонстоб практикувам скуба дајвинг и сум подвода(се чувствувам природно таму) па сум немал мака а реално тоа е веќе недостаток на кислород ти минута и 20-30 сец држи подвода па нуркај нонстоп така цели ч часа...лошо е.

А викаш тебе ти е интересно.

Исто така го зголемува протокот на креативните сокови..<

Тоа можеби е до притисокот нарочито ако претходно си пиел алкохол а има и тутун во џоинтот кој влијае на срцето т.е на неговата работа(дури и да не суи пиел) па си седел подолго време и при нагло станување се случува така едни светки да ти се причинуваат, светки налик оние што ги користеа ѓенските и за нокти, усни и сл.

Втора опција е син камен во марихуаната но првата опција е поверојатна и им се случува на многумина дури и без да пушат марихуана.

Повремена употреба на марихуана неделно еднаш до два пати со екипа, благо, сок онбака друштвено не е лошо, ама има неколку примери кои ги знам каде има дефинитива деперсонализација, промена на личнос променливо и непредвидливо однесување-ова при секојдневна Буквално секојдневна употреба-така да не е се така црно бело, ганџата е слична како и алкохолот во смисол ако знаеш умерено да ја користиш нема да имаш проблем исто и со алкохолот, но ако утнеш со алкохолот добиваш тикет за бардовци а со секојдневна употреба на ганџа мно9гумина поради промена наличност и пореметување од опојни средства(официјаолна дијагноза) стигнале и до антипсихотици-затоа умерено, подобро од тоа нема-и најважно ако некој ја користи марихуаната или други нјаркотици за да бега од реалноста ГОТОВ Е !!!

Но ако ја користи како средство за релаксација тогаш е ОК а плус и ќе почнете да си готвите, де сладолед, де некое експериментче и испаѓа добро де.:)
--- надополнето: 7 септември 2012 во 15:46 ---

Ехх ти па сум бил подвода минута и повеќе ми се нема случемно а пошто не пливам нонстоб практикувам скуба дајвинг и сум подвода(се чувствувам природно таму) па сум немал мака а реално тоа е веќе недостаток на кислород ти минута и 20-30 сец држи подвода па нуркај нонстоп така цели ч часа...лошо е.

А викаш тебе ти е интересно.
Denta pred da pusam nemav konzumirano alkohol,no od druga strana imav slab,dosta nizok vnes na jaglehidrati,bev premoren i iscrpen od trcanje i mi bese prvo pusenje posle skoro dve godini.Inaku,ne sedev,bas naprotiv celo vreme stoevme so drugarite si bev sosema ok i raspolozen,se kezevme kako zeleni koga odednas pocna da mi se vrti vo glavata,fugurite na dvata drugari kako da pocnaa da zgasnuvaat pred mene i se pojavi totalen mrak,ne gledav nisto.Potoa,pred mene se pojavi svetlina,nesto nalik zvezdi koi kruzea i se isprepletuvaa megusebno,cudno no do ovoj moment i pokraj gubenjeto na vidot ne me fati panika,naprotiv se cuvstvuvav prekrasno,kako retko dosega vo mojot zivot,nekoe cuvstvo na spokojstvo i mir,da ne kazam nirvana hehe:).Imav prethodno sretnato na film za slicna vakva sostojba,pa mozebi i zatoa ne me fakase panika na pocetok.No vidot ne se vrakase,gi zamoliv drugarite da mi svetat so zapalka i mobilen no se bese zaludno,se dodeka ne me fatija pod raka i posle par cekori,poleka pocna da mi se vraka vidot.Jas mislam deka ova se sluci,kako sto velis ti,od pad na pritisokot ili pad na sekerot,vo sekoj slucaj bese neobicno dozivuvanje.Inaku se soglasuvam deka vo vakvo stresno vreme e ok ednas vo nedelata covek da se opusti na vakov nacin i sekako seto toa da go kontrolira,no ne sekoj e sposoben za toa.Na primer jas ne sum.

Ми се има случувано мене и без марихуана ми се случува месечно минимум 2 пати и интересно ми е се вртам и ѕвездичките бегаат:D

Немај мака или е од притисокот или шеќерот друго не може да е нарочито оти траело 5 минути.

DR. WILLIAM COURTNEY / CBD 101

"Further observations suggest that children may be less prone to psychoactive side effects of Delta 9 THC or endocannabinoids than adults. Medical implications of these novel developments are far reaching and suggest a PROMISING future for Cannabinoids in pediatric medicine for conditions including Non-Organic Failure-To-Thrive (decelerated or arrested physical growth associated with poor developmental and emotional functioning) and Cystic Fibrosis."
PMID: 15464041

Како аргумент проџаначки ставете дека лечи и шап и лигавка.

grows brain cells.... :eek:
Ignorance is bliss a? :tapp:

Патентиран во 2003 во САД:
http://www.patentstorm.us/patents/6630507.html
http://www.neuropathie.nu/research-development/cannabinoids-and-nerve-regeneration-or-neuroge.html

Abstract
Cannabinoids have been found to have antioxidant properties, unrelated to NMDA receptor antagonism. This new found property makes cannabinoids useful in the treatment and prophylaxis of wide variety of oxidation associated diseases, such as ischemic, age-related, inflammatory and autoimmune diseases. The cannabinoids are found to have particular application as neuroprotectants, for example in limiting neurological damage following ischemic insults, such as stroke and trauma, or in the treatment of neurodegenerative diseases, such as Alzheimer's disease, Parkinson's disease and HIV dementia. Nonpsychoactive cannabinoids, such as cannabidoil, are particularly advantageous to use because they avoid toxicity that is encountered with psychoactive cannabinoids at high doses useful in the method of the present invention. A particular disclosed class of cannabinoids useful as neuroprotective antioxidants is formula (I) wherein the R group is independently selected from the group consisting of H, CH3, and COCH3. :свиркам:

Не, јакото е што се покажуваат само позитивните страни на тревата, а како споредба, само негативните на алкохолот.

Што, алкохолот нема позитивни страни?!

Тоа е поентата наспроти џаначките аргументи...

Не, јакото е што се покажуваат само позитивните страни на тревата, а како споредба, само негативните на алкохолот.

Што, алкохолот нема позитивни страни?!

Тоа е поентата наспроти џаначките аргументи...
Џаначки аргументи :pos:
Кои се позитивните страни на алкохолот?
Една позитивна страна е позната, дека во ограничени количини помага за здравјето на крвните садови, наспроти милион негативни. Си видел некој под дејство на марихуана да стане насилен?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom