Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека марихуаната има медицинска примена кај оние кои го изгубиле апетитот и што патат од болести као анорексија и булимија

Не се користи во терапија на булимија и анорексија, бидејќи се работи за психички болести, а марихуаната може уште повеќе да ги потенцира истите и ризикот за развивање на акутна психоза е со тоа енормно зголем.

Не се користи во терапија на булимија и анорексија, бидејќи се работи за психички болести, а марихуаната може уште повеќе да ги потенцира истите и ризикот за развивање на акутна психоза е со тоа енормно зголем.
Добро е да се знае тоа:pipi:

Јас не знам како имате м'диња тие што пушите цигари да пишите дека марихуаната е штетна. Па цигарите се илјада пати поштетни, само што немаат некое дејство на опуштање, филмање и смеење, туку онака пушите. Ствараат како прво зависност, доколку кај марихуаната не е така. Пушиш кога сакаш....

Факт е дека цигарите се поштетни од мара,ама и мара си е колку позитивна толку и негативна...Знај да биди јако штетна ако ја конзумираш исто како цигарите подолго време...Иначе на поретко земање нема никаква штета него само е многу јако чуството...

Марихуана е срање бе, од горенаведените нешта а и од лично искуство кажувам, заникаде е може да ви го уништи животот.no way marijuana again

сакав да прашам колку време останува у крвта после конзумирање . нешо другариве се у фрка, болни се па страв им е крв да дадат xD

Добра е бе македон шо си се посрал од марата толку што те повреди или те навреди па што ја критикуваш и кажуваш да ја остават кој сака ке ја остави кој не ке си дува мара и ке си биде куул али да остане само на мара иначе Мара е добра за некои работи а па за некои е и лоша како што имаат повеќето работи и добри и лоши страни така си е и марата ДУВАЈТЕ АЛИ НЕ ПРЕТЕРУВАЈТЕ еднаш месечно е доволно да се опуштиш и да си бидиш релах :smir::kesa:

Нема врска ако прават обични прегледи нема да му најдат ништо оти тоа се посебни тестови...така да кажи им да кулират и нека дуват :pos2:
Нема потреба од перестанвање со пушењето само без претеризам :wink:

Јас не знам како имате м'диња тие што пушите цигари да пишите дека марихуаната е штетна. Па цигарите се илјада пати поштетни, само што немаат некое дејство на опуштање, филмање и смеење, туку онака пушите. Ствараат како прво зависност, доколку кај марихуаната не е така. Пушиш кога сакаш....
Ova ozbilno ili sto?
Spored tvoja logika cigari moras da pusis a marijuana od kejf onaka, neli?
Ajde de...vidi vidi.

Марихуаната не е дрога бе луѓе...
Дрога се екстазите,хероинот и.т.н што предизвикуваат големи оштетувања на мозокот зошто пред се тоа не е природно туку тоа е ХЕМИЈА...

А додека марихуаната е природна,и со секое дување ти го оштетува мозокот во многу мал процент,а ако пушаш 1 во месецот или несто сл. тоа се надоместува и нема никакви последици....

А 80% од младите дуваат... ама со граници :salut:

Чувајте си го здравјето,зошто тоа ни е најголемото богатство...:smir:

и шо е битно ако некој користи или не?
ако некој сака да си дува шо ви смета вас?
сигурно не ве загрозува со то вас.
јас сум за секој шо сака да си прај дури не му пречи на другите.
така шо треба да биди легално сето тоа оти има многу поопасни работи за здравјето на човекот кои се легални...
пр. Алкохол - легален
Ганџа - нелегална

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

neka praj koj so mu saka...ali toa so e zabraneta mislam e bas zaradi toa so e halucinogena...i da te prasam u vezi ova boldiranoto,kako mozes da sporeduvas alkohol i marihuana :uvo:
toa se dve razlicni stvari.+ na toksicen plan alkoholot e nisto u sporedba so marihuanata.ima samo etanol koj se rastvara u rok od pomalku 24h a steti organizmot ako se konzumira doooolg period sekojdnevno.a sostojki od marihuanata ostanuvaat so nedeli u krvta i masnoto tkivo + ima poise otrovi u nea i da ne spomnuvame za halucinaciite so znaat da bidat i kobni...i ne velam deka alkoholot e bezopasen,poveketo soobrakjajki se posledica od pijano vozenje ali ni marihuanata ne e bezopasna koa si u kola.ti usporuvaat refleksite i razmisluvanjeto i se toa...razmisli za sostojkite so gi imat i posledicite od konsumacijata

Само затоа што Америка во минатиот век ја прогласи за нелегална и затоа што тераа ненормална пропаганда за забрана на марихуана, не значи дека е штетна. Почнаа таму филмови да даваат како под марихуана можеш да убиеш човек, како таа е штетна, како таа станува зависна и тера кон потешки дроги и ајде ШТЕТНА била. :toe:

А шо корист од мариуаната ?
Те прави попаметен, поубав?
Марихуаната и дрогата се само изговор на медиократските деца кои со нешто сакаат да се истакнат. “Брат ја се дрогирам оти ми е тежок живоото, брат, се е сивило наоколу и не мом да напишам песничка ако не се здрвам со дрога...“ А детето има 16 години и живее на грбо на родителите. Или ќе глуми некој несфатен уметник дрогаш во друштвото со надеж дека некоја ќе му даи на таа финта.
“поо брат ко ќе исчурам еден џоинт да видиш песната како поинаку ја доживувам...“
Децата сушат треви пушат и се прат ненормални (а да ги прашаш зошто не ќе знат ни самите да одговорат).

А шо корист од мариуаната ?
Те прави попаметен, поубав?
Марихуаната и дрогата се само изговор на медиократските деца кои со нешто сакаат да се истакнат. “Брат ја се дрогирам оти ми е тежок живоото, брат, се е сивило наоколу и не мом да напишам песничка ако не се здрвам со дрога...“ А детето има 16 години и живее на грбо на родителите. Или ќе глуми некој несфатен уметник дрогаш во друштвото со надеж дека некоја ќе му даи на таа финта.
“поо брат ко ќе исчурам еден џоинт да видиш песната како поинаку ја доживувам...“
Децата сушат треви пушат и се прат ненормални (а да ги прашаш зошто не ќе знат ни самите да одговорат).
Шо кар од цигарите? од коњакот? се е исто срање за задоволство во одреден момент. И некако ми е многу чудно кога викат СЕ ДРОГИРАШ! дрогираш си ако пушиш трева.па тогаш истото е и со цигарите.дури и бетер.од марихуаната мн тешко можеш да станеш зависник,а од цигарите мн лесно.значи си тежок дрогираш ако пушиш цигари.:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom