Како тоа се прави: Путин во Бугарија

Дали Русија имаше корист од тоа што САД го направија на Косово? Да, доби територија од Грузија. А Грузија требаше да стане членка на НАТО, но го крка од Русите и Грузијците никогаш нема да станат членка на НАТО.
Впрочем ширењето на НАТО е сопрено во 2008 година.

Како второ, во 1999 Русија официјално никогаш не се заканувала со воен одговор.
Како трето, таа информацијата за нуклеарен напад не е потврдена од руски официјален извор, ниту пак од руската влада.

leleeee ):):):):):) :nenene: ne e tocno, ti gi gledas rabotite kako ke ti odgovara, a i uste nesto taka cisto onaka, zosto Rusija ne reagira vo Kosovo?? Neli srbite i rusite bea BRAKA, zosto Rusija ne se sekirase za Srbija koga pagaa bombi od avionite na NATO silite???

leleeee ):):):):):) :nenene: ne e tocno ti gi gledas rabotite kako ke ti odgovara, a i uste nesto taka cisto onaka, zosto Rusija ne reagira vo Kosovo?? Neli srbite i rusite bea BRAKA, zosto Rusija ne se sekirase za Srbija koga pagaa bombi od avionite na NATO silite???

Ах бе Поларис... Не гледам како што ми одговара, туку како што е вистината. :)
Русија во 1999 беше во криза, постоеше намалено Руско влијание, а сето тоа го искористија САД за да воспостават поголема контрола на Балканот во што и успеаа.
Тешко кои земји се браќа, секаде се работи за интереси.
Но моќта на земјите се менува, нели? :)

leleeee ):):):):):) :nenene: ne e tocno, ti gi gledas rabotite kako ke ti odgovara, a i uste nesto taka cisto onaka, zosto Rusija ne reagira vo Kosovo?? Neli srbite i rusite bea BRAKA, zosto Rusija ne se sekirase za Srbija koga pagaa bombi od avionite na NATO silite???
Точно заштото и некои држави не реагираха 1989,а се закануваха и држаха свои на граница. Точно поради истото ...

Ах бе Поларис... Не гледам како што ми одговара, туку како што е вистината. :)
Русија во 1999 беше во криза, постоеше намалено Руско влијание, а сето тоа го искористија САД за да воспостават поголема контрола на Балканот во што и успеаа.
Тешко кои земји се браќа, секаде се работи за интереси.
Но моќта на земјите се менува, нели? :)

Kade sto e boldirano, tuka se slozuvam, ama za drugi raboti ne sakam poveke da komentiram,zatoa sto' ti gi gledas rabotite samo od tvoj prozorec..):):) Nejse tuka ke prekinam veke, da ne trosime vreme za dzabe..

Имам едно прашање, што раса е кучево? :)
Каракачанско,некаде ке го срешнеш како б'лгарска каракачанка,другаде като каракачанска овчарка.
Ето такво е като поголемо.
post-100082-1250426792_thumb.jpg

Ти благодарам фми. Се извинувам за оф-топикот! :)

Бугарскиов премиер кога дојде на власт даде изјави кои на прв поглед изгледаа многу антируски како во поглед на Јужниот поток така и во поглед на Белене за сега да сето тоа изгледа многу поинаку.
Што тоа го натера да ги смени своите ставови?

Poskoro igraeshe igricki so bratushkite. :icon_razz A i te vieha meseci nared na umrelo "Ke vi zaobikolim prez Romania" :icon_razz, "BG izkljuchena ot proektot" i t.n. no nakraj 2.5 miliardi godishni taksi, ne e zle. :icon_cool Dokolkoto razbrah srbite sa dogovorili 200-300 milioni.

Sega interesno e da vidim dali Makedonija ke se vkljuci vo "Juzen tek" i pri kakvi uslovia.

Poskoro igraeshe igricki so bratushkite. :icon_razz A i te vieha meseci nared na umrelo "Ke vi zaobikolim prez Romania" :icon_razz, "BG izkljuchena ot proektot" i t.n. no nakraj 2.5 miliardi godishni taksi, ne e zle. :icon_cool Dokolkoto razbrah srbite sa dogovorili 200-300 milioni.

Sega interesno e da vidim dali Makedonija ke se vkljuci vo "Juzen tek" i pri kakvi uslovia.
Бидејќи некој во Македонија имаа дилеми како тоа Русија ќе се замеша во балканските работи дека таа не е никој и ништо дека нејзе никој не ја ферма дека е готова и слично да им одговорам на дилемата.
Русија ќе се врати на Балканот со пари на почетокот за после тоа да се врати и со сите свои капацитети.

Много нереални ми се видоха тези 2,5. Вероватно е вклjучен и одбивот от цената на натуралниот газ за коj се сбори.
Во секoj случаj таксата ке биде много поголема от таа на Србиjа.

Инако кучето веке има име и то е . . . Jорго :pos2:.
2f_3ocfe9.jpg

Много нереални ми се видоха тези 2,5. Вероватно е вклjучен и одбивот от цената на натуралниот газ за коj се сбори.
Во секoj случаj таксата ке биде много поголема от таа на Србиjа.

Инако кучето веке има име и то е . . . Jорго :pos2:.
Да во право си.Далеку се тие пари од вистината ама сепак се големи пари што секоја година ќе се слеваат во Бугарија.

Prijatel, Juzen Potok se pravi ne za Balkanot, a za bogatite zapadni darzavi od EU. Balkanot e tranzitna zona i pomal konsumator od edni Italija i Avstrija. :smir:

South_Stream_map.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom