Како тепате време на работа?

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitri
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 март 2006
Мислења
231
Поени од реакции
2
Веб-сајт
dimitrih.hi5.com
Да си бидеме сите искрени, ретко кој или ретко кога на работа работиме...Сигурен сум дека пола од вас користат до 50% од времето на работа за сурфање. Не велам дека дека сме некои мрзи, јас лично ја окривувам лошата организација, недефинираност на работните задачи и непрофеионалноста во македонската бизнис администрација. Сестра ми е во германска фирма и глава не може да крене од работа 9 саати дневно, а девојчето е далеку од глупо, споро или мрза. Можда и америте трошат 30% од работното време на нет, меѓутоа успеваат некако да сработат се пред сите, башка што колку и да не им е таков имиџот америте се посветени работници кои сваќаат дека ако и оди добро на фирмата ќе биде добро и за нив. Кај нас такво однесување од вработените е невидено ретко, кај што не работиме како што треба и буквално земаме пари за џабе туку и го пцуеме генералниот додека пиеме кафе пола саат со колегите, иако претходно сме имале саат време пауза за такви ствари.

Него заеби тоа све...Да се вратам на темата а тоа е како вие тепате време на работа? Ми треба малку помош пошто моментално сум на пракса и иако дојдов со многу ентузијазам бидејќи навистина сакав да работам и го сакам тоа што го студирам, тој ентузијазам траеше 2 недели макс...сега само седам и чмаам пошто наводно нема толку многу работа за мене веќе:toe:...така да другари кајганџии давајте казвајте...

Tri pati na den po pet minuti za cigaret pauza, plus po pet minuti tuka-tamu na internet(kajgana) za da odmoram mozok, u ostanatoto vreme rabotam, rabotno vreme - 8 saati na den :salut:

интернет, интернет, интернет и то , а после 8 сати :salut:

internet msn internet msn internet kafe kafe kafe cigare cigare cigare cigare i posle:helou: :tv: :drk: :drk: :drk:

Бреееееееее „работници„...ц ц ц ц ц...да не може да ви се изначита човек!!!:pos2:

Јас не тепам време на работа, тоа ме утепува Мене ( често немам време ни за јадење:nesvest:) а не за тепање ...и секогаш ми е прекратко и премалку и сакам уштеееееееее:toe:

Kajgana, si snimam muzika, pijak kafinja, pauza za cigari ne zemam poshto ne pusham veke, internet, jadenje i taka projdoa 8 saati :)

mica-maca напиша:
Tri pati na den po pet minuti za cigaret pauza, plus po pet minuti tuka-tamu na internet(kajgana) za da odmoram mozok, u ostanatoto vreme rabotam, rabotno vreme - 8 saati na den :salut:
се откажав од цигари :tapp:

Проклети да се proxy сервери не можам на MSN да се ставам дури и meebo не ми отвара :(

Баце, скроз истиот проблем и кај мене. Уште недела и пол и завршуваат 2 месеци како сум на пракса во Германија. Не дека до толку немам шо да правам, ама имам повеќе слобода. По цел ден седам на компјутеров. Малце ме вади форумов, ама досадно е - шо да ти кажам. Се е џабе, се ќе ти здосади - ама еве пробај со музика ако имаш можност, ја и тоа не можам многу. Првиот месец симнував се и сешто од интернет, клипчиња, песни...игри не можам, оти не смее флеш да се инсталира тука...
Нешто од тоа шо ти го кажав ако ти користи, арно....

АнГеЛ напиша:
Баце, скроз истиот проблем и кај мене. Уште недела и пол и завршуваат 2 месеци како сум на пракса во Германија. Не дека до толку немам шо да правам, ама имам повеќе слобода. По цел ден седам на компјутеров. Малце ме вади форумов, ама досадно е - шо да ти кажам. Се е џабе, се ќе ти здосади - ама еве пробај со музика ако имаш можност, ја и тоа не можам многу. Првиот месец симнував се и сешто од интернет, клипчиња, песни...игри не можам, оти не смее флеш да се инсталира тука...
Нешто од тоа шо ти го кажав ако ти користи, арно....

Ma ништо брат, ни интернет радио неможам да слушам, само колешкиве шо пуштаат некои love songs емпеТРИЦИ, тоа е единствената музика шо ја имам и почна веќе длабоко да ме растројува, не знам жениве како не сечат вени од тоа. Кај што куцам лоши досадни извештаи па и депресивни песни одозгора, мозокот ми се претвара во парче сушено манго :tapp:

Dimitri напиша:
Ma ништо брат, ни интернет радио неможам да слушам, само колешкиве шо пуштаат некои love songs емпеТРИЦИ, тоа е единствената музика шо ја имам и почна веќе длабоко да ме растројува, не знам жениве како не сечат вени од тоа. Кај што куцам лоши досадни извештаи па и депресивни песни одозгора, мозокот ми се претвара во парче сушено манго :tapp:

Абе земи симнувај песни од интернет, едно време имав 6-7 гигабајти симнато, сеа пак симнувам. Ќе си земеш слушалќиња и бркај работа. Ако сакаш ќе ти кажам некои страни кај шо има многу музика, уствари провери на темата:Слободни мп3 за преземање (сите побарувања тука) , ќе најдеш се и сешто, и страни и песни. Не им се давај на колешките!!!

АнГеЛ напиша:
Абе земи симнувај песни од интернет, едно време имав 6-7 гигабајти симнато, сеа пак симнувам. Ќе си земеш слушалќиња и бркај работа. Ако сакаш ќе ти кажам некои страни кај шо има многу музика, уствари провери на темата:Слободни мп3 за преземање (сите побарувања тука) , ќе најдеш се и сешто, и страни и песни. Не им се давај на колешките!!!

ХАХА ти да знаеш ја како би и дал на една од колешките :zlo: меѓутоа, неможам да симинјам големи фајлови у курац, башка ќе ми ќењаат ако дојдам со слушалици

тоа пеер , мп3 и сурфот, шо друго ти преостанува,овде сите месинџери ги ијам инсталирано =) шо бе не те пуштаат со слушалици ??? шо бранша ви е фирмата?

Форумишење и сурфање кога неам работа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom